luni, 29 decembrie 2014

De Crăciun

Crăciun 2014


          Anul acesta am sărbătorit Crăciunul minim şi simplist. În ideea în care nu am avut nici un oaspete, adică am fost doar noi trei şi că fetiţa răcitură avea o răceală prelungită, încă din data de 12 decembrie, cu trei rânduri de tratamente. 
          Cu o zi mai devreme de serbarea de la şcoala de dans, am luat-o de la grădiniţă foarte răguşită. Noaptea a făcut puţină febră şi fiind vineri, am dus-o la control, să risipim toate bănuielile. Noul dr. de familie avea calculatorul stricat, deci nu putea elibera nici reteţe gratuite, nici trimitere pentru orl, a consultat-o şi am plecat direct la spital cu ea, căci avea o tuse profundă şi puternică încă de dimineaţă. 
           Ne-am sucit şi cârnit ca să nu-i facem injecţii, pentru că urmau două serbări şi dna dr. ne-a recomandat:

1. Augumentin pastile de 625, 3/4 la 12 ore, 5-7 zile;
2. salbutamol pastile, 1/4 , dimineaţa şi pl ora 16-17, 7 zile;
3. linex , un plic la 2-3 ore după antibiotic;
4. prednison, 2 pastile de 2 ori pe zi după mese, 3 zile, în cazul în care nu-i trece răguşeala in două zile;
5. Imunotus, o linguriţă de 3 ori pe zi.

     Au trecut serbările, am continuat să o ducem la grădiniţă două zile, pentru a face repetiţii pentru serbare şi nu i-a trecut deloc, tuse productivă, din piept. Miercuri, după ce am terminat-o cu toate activităţile de iarnă, am revenit iar la dna dr. pediatru, tot cu tusea productivă şi mucozităţi în gât, nas şi pentru a evita un eventual tratament injectabil, am început unul pe bază de aerosoli:

1. Aerosoli: flixotide- 0,5 ml
                  acc- 1ml
                  gentamicină 40gr.- 1ml
                  ser fiziologic- 2-3 ml

                                                          de 2 ori pe zi la 12.00 şi la 18.00 timp de 5 zile

2. tobradex 2 picături de 3 ori pe zi în năsuc, 3-5 zile;
3. calciu 1 tabletă pe zi, 10 zile pe lună, timp de 3 luni;
4. biseptol 3/4 la 12 ore, 5 zile;
5. liv-52, o linguriţă de 3 ori pe zi, 21 de zile
   
      Sâmbătă am plecat la ţară pentru a sărbători în stil muntenesc sărăbătorile în familie. Am terminat tratamentul şi răceala tot nu a trecut. Marţi am dus-o şi aici la dr. local de familie să o asculte la plămâni, care era foarte optimist, că se va face bine, în ideea în care am ţinut-o numai în casă şiîncă  îi curgea nasul şi tuşea destul de profund. I-am preparat şi un ceai după recomandările localnicelor, care aşteptau la coadă să intre la dnul dr., ceai din mlădiţe de zmeur, două mlădiţe de zmeur rupte bucăţele de 5-10 cm, puse la un lintru de apă atunci când clocoteşte, să fiarbă cinci minute, lăsate 15 minute acoperite. O culoare ca de zemură roz-roşu plăcută, un gust neutru. 
          I-a trecut tusea profundă, tuşeşte tot mai rar şi mai uşor, parcă şi mucozităţile s-au mai împuţinat, însă la ea toate se învârt într-un cerc vicios, a răguşit şi îi curge un ochi, deşi aparent e mai bine. 
         Crăciunul, una peste alta a fost magic. În filmuleţ se aude clar cât de rău tuşeşte şi e totuşi bine, că nu a făcut complicaţii, fără febră, fără altele şi am avut sărbători liniştite. 
        Eu mi-am dorit mult să fim toţi trei de sărbători, deşi a fost primul ei Crăciun fără bunici,  tati şi-a dorit să fie ea sănătoasă, deşi răceala a dat inapoi cu paşi mici, dar siguri,  iar copila şi-ar dori să fim mai numeroşi, ne-a mărturisit într-un moment din alea unice, ce-şi doreşte ea din inimioara aia a ei mică şi atât de plină de dragoste.
         Nu am ajuns nici măcar la biserică, ori a bătut vântul, ori a fost ger, iar la năsucul ei tocmai de astea avea nevoie. Moşul a fost bogat anul acesta, i-a adus multe daruri, de a rămas şi ea plăcut surprinsă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

S-ar putea să îţi placă şi:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...