duminică, 16 noiembrie 2014

Alegeri prezidentiale


           Acum zece ani eram boboc in anul doi de  facultate la tarmul Marii Negre. Nu aveam drept de vot si nu ma pasiona aproape deloc situatia politica a tarii , in care am ales  un nivel de studiu mai avansat. Eram tineri si nepriceputi, insa  cand a fost ales actualul presedinte, se vorbea peste tot, in mediile studentesti, ca avem cel mai urat presedinte din istorie. Evident ca rusinea  care ii invaluia pe romanii reprezentati de presedintele  slut era nefondata. Doua mandate  consecutive  ale acestuia au demonstrat ca baba sufera la frumusete, in sensul in care frumusetea poate veni din interior sau nu tine de foame.
          Astazi votez  pentru  a cincea oara in istoria mea de cetatean roman prin redobandire (3 ani). Nu ma fascineaza nici statura, nici principiile politice, nu ai ce sa alegi, in sensul in care  ai la dispozitie alb si negru, iar tie iti place sa porti culori vii. Nu s-a nascut omul ideal pentru  a fi un presedinte pe merit, ne alegem  cu ce ne ramane printre degete, insa mi-as dori pentru copiii nostri un presedinte care se gandeste cu adevarat la viitorul nostru ca popor.
         Anul acesta s-au aliniat astrele si in multe tari vecine va fi  ales presedintele (Ucraina, Rep. Moldova). PSD-ul  si-a stirbit de mult din statut, totul a inceput prin invidie de acum zece ani, cotracandidatul vine dintr-o afiliere de partide, care in urma contopirii, a ramas ravasit si nesigur de principiile originare. Nu ma pricep la politica, spun doar ce simt ca vad in jurul meu si indiferent ce ne dorim noi poporul cu adevarat, presedinte va fi cine a complotat cel mai mult, cine a avut destul timp sa gandeasca cum sa o faca in cel mai elegant mod politic. 
        

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

S-ar putea să îţi placă şi:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...