marți, 7 ianuarie 2014

Meniuri Dieta Rina



* Randurile de mai jos sunt experienta mea personala, meniurile de mai jos, sunt exact ce am mancat eu si nu recomand sa faceti la fel ca mine, impartasesc cu voi experienta
mea. Din n motive, unele cititoare comenteaza sarcastic si nu pot lasa pe nimeni(anonim) sa-mi strice ziua, drept remediu recomand sa nu va infometati si sa consumati mai multe fibre si legume verzi, pentru o digestie mai usoara si o gandire pozitiva si un slabit sanatos.



DIETA RINA SAU DIETA DE 90 ZILE

Una dintre cele mai populare diete in momentul de fata in Romania si in Europa ingeneral, Dieta Rina, a fost creeata in America, fiind una dintre dietele care ne promit saslabim intre 15-20 de kilograme, fara eforturi majore. Chiar daca slabim destul de mult, scopul dietei nu este numai pierderea kilogramelor in plus, ci schimbarea metabolismului in general. Cu alte cuvinte, dieta Rina pune metabolismul lenes la treaba, il stimuleaza sa arda mai mult si implicit, sa slabim mai mult. Un metabolism sanatos ne ajuta sa evitam efectul de yo-yo, respectiv acumularea rapida a kilogramelor  pierdute, o data ce incheiem dieta si incepem sa mancam normal.
Cum functioneaza dieta Rina?
Desi puteti slabi 15 kilograme pe parcursul celor 3 lunide dieta, regimul este unul foarte sanatos, pentru ca nu slabiti mai mult de 1,5 kg pesaptamana, adica exact cat ne sfatuiesc medicii nutritionisti ca fiind ideal. Dieta de 90 de zile a fost initial prescrisa sportivilor, insa a fost adoptata si de mediciicardiologi si recomandata celor ce sufera de boli cardio-vasculare, pentru ca are efecte benefice asupra tensiunii arteriale. Asa cum ne sugereaza si numele, dieta tine 90 de zile,o puteti intrerupe si mai repede, daca nu doriti sa slabiti atat de mult, insa efectul deschimbare a metabolismului nu mai este garantat.
Reguli generale ale dietei.
 Numarul de calorii consumate zilnic vi se poate parea destul de mare, insa dieta este astfel gandita incat sa creeze un echilibru perfect in organism,astfel incat sa slabiti sanatos, fara a va infometa sau a va priva de anumite grupe alimentare. Micul dejun, in fiecare zi al dietei, consta in fructe, fie 2 mere, 2 pere, piersici, pepene, banana etc. Incercati sa nu sariti peste nici un aliment din meniu si peste nicio masa, intrucat fiecare are un rol important in atingerea scopului final. Dupa incheierea dietei, pentru alte 90 de zile, continuati sa mancati fructe la micul dejun. Daca in aceste 3 luni de mentinere mai slabiti alte 3 kg, inseamna ca schimbarea metabolismului s-a produs. Puteti consuma cafea si ceai fara zahar in orice cantitatedoriti. O data pe luna, de 3 ori pe parcursul dietei deci, dupa ziua de fructe, urmeaza o zi de apa, cu scopul de detoxifiere.
Ziua 1 - ziua proteinelor
-          Dupa micul dejun cu fructe, puteti consuma la pranz carnefripta sau fiarta, de exemplu 3 felii de piept de pui sau carne slaba. Puteti inlocui carnea cu 3 oua fierte sau cu diverse branzeturi. Ideea e sa ajungeti la o portie de proteine de circa 200 gr. Alaturi de carne sau lactate,consumati salata, in orice cantitate, condimentata cu sare, piper sau verdeturi, dar fara ulei, o felie de paine, de preferinta integrala si un bol de supa fara paste fainoase. La cina, consumati acelasi meniu de la pranz, insa in jumatate din cantitate si sarind peste paine si supa.
Ziua 2 - ziua de amidon - legume
-          Dupa micul dejun cu fructe, consumati la pranz orice fel de legume fierte la abur sau inabusite, condimentate cu sos de rosii, ketuchp sauverdeturi. Pentu cina, consumati aceleasi legume ca si la pranz, insa in jumatate dincantitate.
Ziua 3 - ziua de carbohidrati
-          Dupa micul dejun cu fructe, consumati la pranz paste cu sos simplu de rosii, cu pesto, bulion sau blat de pizza cu sos de rosii sau rosii proaspete,fara mozarella sau carne.
Ziua 4 - ziua vitaminelor
-          Aceasta e ziua in care trebuie sa consumati orice fel de fructe sau legume crude si in orice cantitate.
Nu uitati:
-          pentru ca dieta sa aiba succes, respectati ordine zilelor din acest meniudisociat. Alternati zilele dupa cum scrie mai sus, nu sariti peste nicio zi, nu le schimbati ordinea si nu uitati de ziua cu apa.

Ø      PROTEINE:
- piept de pui, somon, vita, salam, carnaciori, pulpe de pui, pastrav, cotlet de porc,hamburger de pui, conserva ton, scoici, ciocanele pui, conserva sardele, coaste slabe de porc, curcan
- vinete, rosii, usturoi, conopida, varza verde si rosie, praz, andive, broccoli, varza de bruxelles, morcovi, castravete, ardei gras, masline, gulie, dovlecei, telina, spanac, hrean,sfecla, castraveti murati, rucolla, ridichi rosii
- oregano, rozmarin, patrunjel frunze, ulei masline, mustar, ghimbir, sare, piper - branza degresata, parmezan, branza feta, iaurt dietetic, mozzarella;

Ø      AMIDONURI
- varza acra, ceapa, cartofi, porumb boabe, usturoi, rosii, morcovi, ardei, ciuperci,mazare, praz, conopida, broccoli, fasole verde, castraveti murati, telina, frunze papadie,varza create, dovlecei, vinete, ardei iuti
- boia, pasta rosii, chimen, dafin, piper, nucsoara, maghiran, sofran, pudra de chilli, germeni, sos tabasco, patrunjel verde, tarhon
- soia, orez, linte, fasole uscata, fulgi de soia, naut, mei, migdale;

Ø      CARBOHIDRATI
- faina alba, faina integrala, faina de hrisca, faina de porumb, spaghete, lasagna, cus-cus, foietaj, paste integrale, taitei, graham, paste cu spanac, tortilla
- drojdie, sare, zahar, ulei, masline, sos pesto, menta, zeama lamaie, praf de copt
- rosii, ciuperci, ceapa, usturoi, patrunjel verde, morcovi, capere, vinete, sparanghel, nuci
- marmelada dietetica
- prajiturele, ciocolata neagră;

Ø      VITAMINE
- doar fructe si legume crude.



Alte lucruri de stiut:
-          Micul dejun e la fel in fiecare zi si consta in cateva fructe (2 mere sau pere, piersici sau un pumn de fructe marunte)
-          Pe parcursul dietei, o data pe luna trebuie obligatoriu tinuta o zi in care se bea doar apa;aceasta zi trebuie sa urmeze dupa ziua de fructe, dupa care continuam cu ziua de proteine.
-          Cafeaua si ceaiul se pot consuma in orice cantitate, fara zahar si lapte.· Dupa terminarea dietei putem manca normal, dar pentru inca 90 de zile la micul dejuntrebuie sa consumam doar fructe. Daca in aceste 90 zile mai slabim inca 3 kg, inseamnaca schimbarea a avut loc in organism.
-          Nu se poate sari peste nimic din meniu, deoarece fiecare aliment isi are rolul sau, sidaca nu le consumam pot aparea carente care pot duce la afectiuni.
-          De obicei nu obisnuim sa mancam doar fructe la micul dejun, dar din acestea,organismul extrage prima data zaharul integral care hraneste si intareste sistemul nervos.
-          Cei care sufera de tensiune arteriala ridicata, dupa cateva saptamani de dieta pot chiar sa renunte la medicamente, bineinteles sub supravegherea medicului. sursa aici
 
Meniu zilnic Dieta Rina:

03-06.01.
1. Proteine
     Mic dejun:  o banană şi o portocală mică
     Gustare:  4 clementine
     Pranz:  friptură de porc la grătar, un ou fiert şi un castronel de supă de pui  clară
     Cina:  friptură de porc la grătar (o bucată mai mica, decât la masa de prânz)
2. Amidonuri:
 Md.: o banana mare
G.:  4 clementine
P.:  hrişca conţinut nutriţional :
  • Proteine: 12%-18%, asimilabile în proprtie de 90% datorită unor aminoacizi ca lyzina, threonina, triptofan şi a aminoacizilor cu sulf
  • Amininoacizi esenţiali , printre care arginina, lyzina, threonina, triptofanul (25% din DZR), cysteina
  • Conţine o cantitate mare de cupru (12% din DZR), mangan (34%), magneziu (21%), zinc, potasiu, fosfor, seleniu
  • Alte minerale: calciu, fier (foarte mult fier, dar este slab asimilabil. Posibil să fie mai bine asimilabil în prezenţa vit.C, încă se fac cercetări), natriu
  • Vitamine B1, B2, B3, B5, B6, E, K
  • Compuşi cu valoare antioxidantă: rutinul (întăreşte pereţii capilarelor) si taninurile
  • Fibre alimentare 10% (18% din DZR într-o porţie), surs aici
Mod de preparare:
  • un pahar de hrisca, spalată bine ca şi orezul în 2-3 ape,  am călit-o un pic într-o cratita  cu fundul mai gros, aşa fara nimic, pâna s-a uscat,  apoi am adaugat doua pahare de apa, o lingurită sare si un morcov ras prin razatoarea mica. Dupa ce a inceput să fiarbă, o las sa fiarba cu capac, fara sa mai amestec in ea, la foc mic, e gata in maxim 20 minute, pana ramane fara apa  si o mai lăsăm 15 minute acoperita cu capac,  sa se pătrundă bine.
 C.:  hrisca
Mod de preparare:
  • pentru ca preparam o supa pentru familie,  la jumatate de pahar de hrisca am adaugat  un pahar de supa de pui fierbinte si un morcov mic ras prin razatoarea mica şi putină sare. Cand a inceput a fierbe, am dat focul mic si am lasat sa fiarba cu capac, fara sa mai amestec aproximativ 20 minute. Am fost toata ziua plina de energie si pentru ca nu am mai mancat de muuult timp hrisca, a fost o mancare buna pentru burtica mea.
3. Carbohidrati:
Mic dejun:  o banana mare
Gustare: 2 mere
Pranz: pene cu sos de rosii
Mod de preparare:
  •   am fiert 150 gr. pene comform instructiunilor de pe ambalaj, intr-o cratita am pus o lingura de ulei de masline apoi am adaugat 100 gr. sos de rosii facut in casa de noi asta vara si conservat la borcan, am lasat un pic sa scada, cam cinci minute, am condimentat si dupa ce am clatit penele cu apa rece am adaugat sosul si gata mancarea. Am  mâncat doar jumătate din porţie, căci eram lihnită de foame şi aş fi mâncat şi cu ochii am fiert mai multe pene, în ideea că voi mânca pe săturate, dar pe la jumătatea farfuriei eram plină deja, deşi am tendinţa să exagerez cu cantităţile, burtica mea nu are loc pentru exagerări.
C.: o felie de chec cu ciocolata si urda dulce , un biscuite  glazurat cu ciocolata, o tableta de ciocolata alba si o bomboana de ciocolata cu lapte.   Dupa ce am profitata din plin de acesti carbohidrati, seara am baut muult ceai  si de sete si cu gandul de a elimina mai repede  aceste bombe calorice.
4. Vitamine: 
Md.::  2 mere rosii medii de la ţară
G.:  4 clementine
P.: salata de varza murata cu ceapa rosie
    
Varza murata contine:
  •   vitamine, minerale si fermenti cu rol benefic pentru sanatate. Dintre vitamine, varza murata contine vitamina C si intreg complexul de vitamine B (B1, B2, B3, B6, B9, B12, acid folic). Dintre minerale, varza murata contine calciu, magneziu, potasiu, zinc, importante pentru a reda vitalitatea organismului. In procesul de fermentatie, se dezvolta enzime si bacterii “prietenoase” pentru intestin (Lactobacili), care imbunatatesc digestia si scot din tractul digestiv reziduurile si substantele cancerigene. Sursa aici
Mod de preparare:
  • jumatate mică de varză murată, am spalat-o cu apă rece, am scurs-o bine. Ceapa roşie am tăiat-o julien, varza am tăiat-o mărunt, am asezonat-o cu o lingură ulei de măsline şi am amestecat bine. Am mâncat jumătate de porţie, căci a ieşit multă salată, după masă m-a luat o durere uşoară de stomac, evident de la ceapă, ca mai târziu să simt că am un bolovan în partea de jos a stomacului, poate chiar colon, o pastilă de no-spa ar fi rezolvat toată treabă, dar eu am rezistat eroic, ştiind de benefiicle verzei murate asupra colonului, am zis că anume acesta este momentul curăţirii lui.
C.: o banană mare
G.: o banană – un pansament bun pentru durerile de burtă suferite mai devreme

Notă:
-          S-au scurs primele 4 zile ale dietei. Am trecut uşor peste ele, nu m-am înfometat, nu mi s-au părut imposibile. O uşoară durere de cap, însă multă speranţă pe viitor, în ceea ce priveşte kg în plus. Cea mai grea mi s-a părut ziua de vitamine, pentru că e iarnă şi nu am cum să combin fructele şi legumele, mai ales că eu stau şi la ţară şi dintre citrice, mere, rădăcinoase şi murături nu prea am ce alege altceva. Visez la salata verde, la salata de roşii cu catraveţi, însă eu în sezonul rece detest să mănânc legume cauciucate, aşa că mă rezum la ce am prin gospodărie. Este o diete numai bună pentru vară, sezonul în care legumele sunt la ele acasă, însă nici în anotimpul rece nu e rău, trebuie doar să te sacrifici mai mult. Nu m-am cântărit la început şi nici în fiecare zi, cântăritul mă stresează, nici nu am cântar aici, însă ştiu greutatea pe care o am, adică cea de la care am început dieta. Nu o să rezist să nu mă urc pe cântar trei luni, însă nici zilnic nu am să o fac.
07-10.01.
1. Proteine:
Md.: un măr mic
G.: un compot de mere cu mentă uscată şi fără zahăr
Mod de preparare:
  •    5 mere rosii mai aromate pentru un gust mai intens, un litru de apă, o crenguţă de mentă uscată, dacă nu aveţi, merge şi un pliculeţ de ceai de mentă. Merele se spală bine, se taie felii, când începe apă să fiarbă adăugaţi merele, după ce fierb şi sunt gata, depinde ce fel de mere ati avut, mai tari sau mai moi, stingeţi focul, puneţi crenguţa de mentă, puneţi capacul pe oală şilăsaţi să se  pătrundă 15 minute, după care aşteptaţi să se răcorească, îl puteţi bea călduţ sau rece.
P.: ompletă de ouă cu brânză şi lapte, un bol de supă de pui clară, o pulpiţă de pui fiartă în sos de roşii.  Îi duc dorul omletei de la micul dejun, aşa că în ziua de proteine îmi satisfac plăcerile gustative. 
C.:  o pulpă de pui fiartă şi puţină brânză de vaci
2. Amidonuri:
 Md.: o banana
G.: un strugure mare rosu
 P.: hrisca cu salata verde cu ridichi, ceapa verde, si ardei capia, marar, patrunjel
C.: hrisca cu salata o portie mai mica
 3. Carbohidrati:
 Md.: strugure roşu
 G.: m-am apucat de pregatit pizza pentru prânz şi tortul pentru cină, aşa că nu am mai apucat să mănânc ceva.
P.:   pizza cu legume
Mod de preparare:
-          pentru o pizza reuşită, un blat pufos şi aerat, reţeta o gasiti aici
C.: o felie tort cu ciocolată si 2 bomboane de ciocolata cu lapte
Notă:
-          Am observat şi data trecută, că în noaptea dinaintea zilei de carbohidraţi am insomnie, îmi doresc să se facă mai repede ziua ca să profit de  bunătăţile din meniu. Mănânc foarte devreme de poftă, adică la 12 iau prânzul deja şi pe la ora 16 cina, deci nu mănânc târziu, dar nici nu mi-e foame până a doua zi.
4. Vitamine:
Md.: un strugure roşu 
G.:o salată de legume: salata verde, ardei capia, ridichi, ceapa verde, mărar, pătrunjel, o lingură ulei de măsline.
P.: salata de ridiche neagră cu măr
Mod de preparare:
  •    ridiche neagră, un măr mai dulce, o ceapa mică. De de prin răzătoarea mică ridichea, mărul, ceapa se taie fideluţă, se asezonează cu sare, o lingură de ulei de măsline, zeamă de lămâie sau oţet de mere, după gust.
Ridichea neagră:
  •  aceasta radacinoasa este o sursa buna de minerale indispensabile bunei functionari a organismului – fier, magneziu si calciu. Vitaminele continute in ridichea neagra sunt vitamina C (in concentratii importante), vitamina B1, B9, vitamina D si vitamina E. Pe langa aceste vitamine, ea contine rafanol, un compus al sulfului cu efect antibacterian destul de eficient.  sursa aici
Notă:
-          Pentru că eu nu mănânc de obicei picant, foarte sărat, acru sau foarte condimentat, salată nu a fost pe gustul meu. Deşi am adauga şi un morcov nu am putut mânca mai mult de un sfert din ea, în ciuda efectelor benefice pe care le are ridichea neagră asupra organismului.  Am mai mâncat puţin mai târziu o banană ca să uit ce gust iute a avut salata.
C.:  10 nuci, din care nu ştiu cât miez mi-a revenit mie, căci am împărţit cu fii-mea, deh!, mamele astea.
Notă:
-          Astăzi am împlinit o săptămână de când am început dieta. Nu m-am cântărit, întrucât nu am cântarul la îndemână, însă scăderea în greutatea este vizibilă cu ochiul liber. Ziua de carbohidraţi a devenit ziua mea preferată şi ziua de vitamine a rămas tot cea mai grea zi din dietă, pentru că nu am găsit o combinaţie perfectă din legume, care m-ar ajuta să trec mai uşor peste această zi.
11-14.01
1. Proteine
    Md.: o banană mică
    G.: un măr roşu
    P.: friptură de porc la grătar 
   C.: o cană iaurt de casă, omletă.
2. Amidonuri
   Md.: un strugure alb mare
   G.: un mar rosu
   P.: hrişcă cu legume înăbuşite
   Mod de preparare: reţeta o găsiţi aici
3. Carbohidraţi
    Md.: o portocală
    G.: nimic
    P.: pentru că am fost plecată şi m-am întors târziu acasă şi pentru că nu mi-a fost foame aproape deloc, nu am mâncat nimic. După această experienţă, tind să cred că ziua de apă de la sfârşitul lunii va fi o zi pe care o voi ţine fără prea multe eforturi.
    C.: trei forneti cu gem, 50gr., budinca cu vanilie, 4 patrăţele de ciocolată amărui si un pătrat de ciocolată albă.   
4. Vitamine 
   Md.: 10 caise deshidratate
   G.:  3 felii pomelo, pentru că nu am rezistat cu cele câteva caise, am mâncat mai devreme de 2 ore, nu de foame, aveam o senzaţie naşpa, aşa că am schimbat aroma din stomac.
   P.: Salată de salată verde cu ardei verde şi ardei capia, ceapă uscată şi o lingură de ulei de măsline, şi una de suc de lămâie.
  G.: Salată de ciuperci marinate cu mazăre

Mod de preparare: 400gr. ciuperci marinate, 400gr. mazăre verde, reţeta aici
   C.: pentru că a fost multă salată am păstrat jumătate pentru cină.

15-18.01 

1. Proteine
    Md.: un măr
    G.: 10 prune deshidratate
    P.: răcitură de pui, un bol mic de ciorbă clară de pui
   C.: un pahar iaurt de casă, omletă din trei ouă
2. Amidonuri:
   Md.: două mere roşii mici
   G.: o banană mică
   P.: salată vinegret
Mod de preparare: reţeta o găsiţi aici
   C.:  salată vinegret
3. Carbohidraţi
  Md.: 10 prune deshidratate
  G.: două kiwi
  P.: pizza cu ciuperci
  C.:cornuleţe cu gem şi 4 pătrăţele de ciocolată amăruie

Notă:  Astăzi se fac două săptămâni de când  am început dieta. Am slăbit vizibil, însă tot nu ştiu cât exact, abia luni ajung la cântar, care aştept să mă surprindă. Încerc să mănânc diversificat, ca să nu am timp de plictiseală timp de trei luni cât durează dieta. Azi a fost ziua mea preferată, mâine mă aşteaptă o zi de sacrificiu, doar targhetul propus mă împinge de la spate.

  4.Vitamine:
     Md.: 10 prune deshidratate
     G.:o banană mare
     P.: salata de sfecla roşie cu portocală
Mod de preparare: aici
  • Bogatia de vitamine si minerale pe care le contine sfecla rosie este, aproape, fara egal. Sfecla rosie contine vitaminele A, C, E, vitaminele din complexul B, si minerale precum fier, cupru, zinc, iod, calciu, si potasiu, apoi, amidon si hidrocarburi. Peste toate acestea se adauga cea mai mare cantitate de vitamina K continuta intr-o leguma. In 100 de grame de sfecla se gaseste 600% din doza zilnica de vitamina K. Aceeasi cantitate de sfecla acopera tot necesarul zilnic de vitamina A si 80 % din nevoia de vitamina C. Cifrele sunt dovezi, care nu mai au nevoie de alte comentarii, ale bogatiei de nutrienti pe care le contine sfecla rosie.Sfeca rosie contine o serie de fitochimicale (aminoacizi esentiali si antioxidanti), care nu se gasesc in alte fructe sau legume si care au actiuni binefactoare asupra organismului. Pigmentul rosu din sfecla, care este o adevarata pilula de sanatate, nu este alterat sau modificat prin fierbere sau coacere.
     G.:  borş de sfeclă roşie raw
Mod de preparare: aici

 19-22-01
1. Proteine:
    Md.:  o banana 
    G.: 2 kiwi
    P.: carne de pui  fiarta si un castronel de ciorba de pui clara
    C.: nimic
Nota: La cina nu am mai apucat sa mananc nimic, decat sa beau vreo doilitri de ceai, pentru ca am avut un episod de diaree severa. Altul a fost motivul, nicidecum de la dieta, cu ocazia aceasta s-a dus sigur un kg mai repede jos, tot raul are si o parte buna.

2.Amidonuri:   
    Md  o banana mica
    G: nimic 
     P:  hrisca 
     C: hrisca


3 Carbohidrati:
    Md: o felie pomelo

  • Pomelo este un fruct bogat in :  vitaminele A, vitamine din complexul B, C, D, E si K , minerale precum magneziu, sodiu, potasiu, litiu, calciu, acid folic, fibre si antioxidanti
    G: o portocala
  • Fructul sau este bogat in vitamina A, B, C si calciu. Contine sodiu, potasiu, magneziu, cupru, sulf si clor. Pentru 100 grame de portocala, valorile se ridica la87.6 % apa, 0.7 % proteine, 0.2 % grasimi, 0.3 % minerale, 0.3 % fibre, 10.9 % carbohidrati, 26 mg de calciu, 20 mg de fosfor, 0.3 mg de fier si 30 mg de vitamina C. sursa aici
    P: o portie de tagliatelli cu ciuperci marinate
    C: o prajitura cu ciocolata si 4 patratele de ciocolata

Notă: Astazi m-am cantarit pentru prima oara de cand am inceput dieta si rezultatele nu s-au lasat mult asteptate, -4kg in 18 zile de dieta, abia astept rezultatul final.

4. Vitamine
- o portocala
- o jumătate de rodie
- salata de salata verde, ceapa verde, ridichi, o lingura ulei masline

-o jumătate de rodie
-un pumn de fructe de goji



23.01-26.01

1. Proteine
- un pumn de fructe goji uscate
- o felie de pomelo
-shaorma: o lipie arabească, carne de pui la rotisor, salata de varză, castraveti muraturi, kechup
- un iaurt mic, peste
2. Amidonuri

- fructe goji
-pomelo
-salată: mazăre, ciuperci marinate, ceapă, salată verde
-10 seminţe de migdale natur 
  •        sursa aici
-salată

Notă: Astăzi am împlinit trei săptămâni de când am început dieta, în care am slăbit -5kg. Mănânc tot  mai puţin şi m-am acomodat cu noul stil de viaţă abordat. Sunt încă în căutare de informaţii despre multe alimente, mod de preparare şi combinaţie, de data aceasta sunt sigură că, cunoştinţele acumulate de-a lungul dietei le voi păstra de-a lungul vieţii.

3.Carbohidraţi
-fructe goji
-o portocală mare
- tagliatelli cu sos de roşii
-patru napolitane, două eugenii, o bomboană cu visine
4. Vitamine
-fructe goji
- o felie pomelo
-o jumătate de rodie
- o felie pomelo
-o jumătate de rodie
27.01-30.01
1. Proteine
- pomelo
- shaorma: piept de pui la rotisor, castraveţi muraţi, keceap, lipie arăbească
- iaurt, branză dietetică, conservă sardină în sos de roşii
2. Amidonuri
-un măr mare roşu
- orez fiert
- orez fiert
-10 migdale
3. Carbohidraţi
- măr mare roşu
- paste mexicane: sos de roşii, porumb, mazăre, ciuperci, paste
- jumătate de corn cu ciocolată, 4 napolitane glazurate cu ciocolată, ciocolată neagră 85% cacao
4. Vitamine
- o portocală mare
- salată de crudităţi: salată verde, ardei capia, roşii cheri, seminţe rodie, o lingură de ulei, zeamă de lămâie
- jumătate de rodie


Notă: Mâine implinesc exact o lună de când am început dieta. Sunt foarte mulţumită de rezultat, -7 kg şi după câte am înţeles de-a lungul timpului şi a kg acumulate, dietele sunt mult  mai uşoare, decât menţinerea greutăţii, aşa că de data aceasta sper să fiu puternică şi să mă menţin şi după ce slăbesc. Mâine este ziua în care ar trebui să beau numai apă, nu mi se pare imposibil,ci o provocare, care mă va scăpa sigur de un kg în plus şi o experienţă interioară, mai ales că mâine este şi vineri.

31.01
- apă, ceai de tei cu lămâie

Notă:  Am trecut şi peste ziua de ieri în care am băut doar apă şi ceai. Ceaiul a fost cel care mi-a dat putere să trec peste, căci până şi apa îmi cădea greu la stomac. Am avut o zi plină de activităţi, însă starea de rău s-a resimţit abia noaptea, când m-am trezit din două în două ore să beau apă, iar dimineaţa la ora sapte şi un sfert, am mâncat două mere, şi de foame, şi de gustul neplăcut pe care îl aveam în gură. Nu a fost atât de rău, dar nu recomand, mai ales persoanelor mai slabe de fire. Dimineaţă aveam minus aproape un kg, însă capul nu-mi stătea decât la mâncare, nu la cântar. Deci o lună de dietă s-a terminat cu minus aproape 8 kg, un rezultat care mi-a depăşit cu mult aşteptările. Adevărul este că am mâncat puţin, adică cumpătat, şi cina o iau cel târziu pe la ora 16.00, sunt 16 ore în care stomacul meu se odihneşte la maxim, şi părerea mea este că mai bine mâncăm mai devreme, decât mai târziu.

01.02-04.02

1. Proteine
- două mere medii
-două mere medii
- ciorbă de pui cu legume
-perle de brânză cu smântână, un iaurt cu cereale integrale
- o conservă cu file de  hering în sos de roşii, omletă din două ouă
2. Amidonuri
- un măr verde
- o portocală
- salată de varză murată cu cartofi fierţi şi ceapă roşie
-salată o porţie mai mică
3. Carbohidraţi
- o portocală mare
- o porţie de paste cu sos de roşii
- dulciuri şi ciocolată (am mâncat mai mult de o porţie...)
4. Vitamine
- un măr
-o salată de spanac cu ardei capia, ceapă roşie, o lingură ulei, şi două batoane de crab (nu aveam altceva ce sa mai pun în salată)
- salată de spanac, ardei capia, roşii, ulei
- un măr

05.02-08.02

1. Proteine
- un măr
- omletă de albuşuri cu spanac, o conservă de ton în ulei, două batoane de crab
- ciorbă clară a la grec, carne fiartă
- un iaurt
2. Amidonuri
- un măr
- hrişcă
- hrişcă cu murături
3. Carbohidraţi
- un măr
- un măr
- o pizza cu legume
- o prăjitură cu ciocolată, 4 pătrăţele de ciocolată albă
4. Vitamine
- un măr
- o salată cu roşii chery, baby spanac, ceapă roşie, ardei capia, zeamă de lămâie, o lingură ulei, sare
-o banană
- salată cu salată verde, roşii chery, ridichi, o lingură ulei, zeamă de lămâie, sare
- o felie pomelo
- două mere


Notă:  Săptămâna aceasta am slăbit -500gr. Am mâncat multe dulciuri la penultima masă de carbohidraţi şi nişte crochete de crap mai nesănătoase şi s-a văzut acest lucru la cântar. Iniţial am crezut că m-am blocat la un număr de kg, însă dimineaţă acul cântarului s-a lăsat puţin mai în jos. Data trecută, adică la prima dietă, am rămas blocată trei săptămâni la un număr de kg, dar până la urmă a lăsat cântarul de la el. De vină ar fi în ambele situaţii câteva alimete interzise sau partea în care creierul înregistrează de-a lungul vieţii greutatea la care am stagnat mai mult timp şi acum crede că acest număr este şi numărul ideal pentru corpul nostru.


09.02-12.02

1. Proteiene
- un măr
- salată cu salată verde, ridichi, roşii cherry, brânză, şuncă pui, sare, o lingură ulei, zeamă de lămâie
- piept de pui fript la grătar, iaurt
- friptură de pui

2. Amidonuri
- un măr
- cartofi la cuptor
- hrişcă
- fasole roşie fiartă, 10 migdale natur

3. Carbohidraţi
- un măr
- un bol de supă clară
- o pizza cu ardei capia
- două cornuleţe cu gem de gutui, o lingură dulceaţă de vişine, patru pătrăţele mari de ciocolată cu lapte şi alune

4. Vitamine

- un pumn de caise dehidratate
- două mere mici
- salată cu spanac baby, ridichi, roşii cherry, o lingură de ulei, sare, zeamă de lămâie
- un pumn de fructe goji hidratate
-un bol de supă limpede, un mănunchi de ridichi

13.02- 16.02

1. Proteine

- un măr
- omletă din albuşuri cu spanac, iaurt, ricotta
- răcitură
-  peşte la cuptor

2. Amidonuri

- un măr
- caise deshidratate
- hrişcă cu murături
- hrişcă cu murături

3. Carbohidraţi
-un măr
- pizza cu salată de legume
- cornuleţe fragede, ciocolată

4. Vitamine

- un măr
- salată cu salată verde, roşii cherry, ceapă roşie, o lingură ulei, zeamă de lămâie, sare
- un bol de supă clară
- o rodie

17.02-23.02

Notă: Pentru că săptămâna această se mănâncă carne, pentru că urmează postul, am să mănânc toată săptămâna proteine cu legume, ca să reuşesc fizic să ţin tot postul fără proteine.

1. Proteine
- un măr
- ciorbă clară de pui
- shaorma
- iaurt
2. Proteine
- un măr
- piftele cu salată verde
- pui la rotisor
- cottage chesee, iaurt
3. Proteine
- un măr
- iaurt
- pizza cu cascaval şi suncă
4. Proteine
- un măr
- omletă cu spanac, ton
- ciorbă de pui cu legume:fasole verde, ardei capia, ceapă. morcov, borş acru
- conservă de peşte în sos de roşii
5. Proteine
- un pahar de suc de portocale proaspăt
- ton, piept de pui la grătar
- ciorbă de pui cu legume
- friptură de pui în sos de roşii cu usturoi

Notă: Pentru că iar îmi lipseşte cântarul nu ştiu cum stau cu slăbitul exact, eu îmi fac treaba, iar kilogramele pleacă de bună voie, deci, să slăbim frumos!

6. Proteine
- un măr
- ciorbă de pui cu legume
-friptură de pui

- brânză de vaci

7. Proteine

- un măr
- omletă cu ou şi spanac
- friptură de pui
- brânză de vaci

24.02-02.03

1. ...Dragobete
- un măr
- o felie de tort cu ceai
- supă cremă de linte roşie
- brânză de vaci

2. ...
- un măr
- omletă cu spanac, brânză de vaci
- supă cremă de linte roşie
- o felie tort

3. Proteine
- un măr
- o banană
- supă-ciorbă de peşte, peşte prăjit (novac)
- peşte prăjit

4. Proteine
- o banană
- pomelo
- ciorbă de peşte cu legume
- peşte fiert cu ceapă, lămâie, cimbru (macrou)

5. Proteine
- un pahar de suc de portocale stoarse proaspăt

- brânză de vaci, ciocolată
- omletă, brânză, iaurt

6. Proteine
- o banană
- brânză cu tocană de legume
- peşte fiert
- peşte prăjit

7. Proteine
- biscuiţi cu ovăz
- iaurt, poal-n brau
- peşte prăjit, branza cu smantana

03.03-06.03

1.  Amidonuri

- păstăi prăjite
- păstăi prăjite
- ciorbă de fasole cu ceapă

2. Amidonuri
- suc de roşii
- ciorbă de fasole
- ciorbă de fasole
- ciorbă de fasole

Notă: Pentru că am renunţaţ la ziua de apă  luni pe la ora 15.00, pentru că aveam o durere insuportabilă de cap şi pentru că iau un tratament, şi pentru că trebuie să urmăresc o eventuală durere de cap, am mâncat, ca să exclud efectele secundare...aşa că am optat pentru două zile de amidonuri, pentru că nu puteam să stau liniştită, iar în frigider să stea o oală mare plină de ciorbă de fasole delicioasă făcută de soacra mea, nişte dulciuri putea zace acolo bine mersi, însă fasolea ba...

3. Carbohidraţi

- suc de roşii
- pizza cu ciuperci şi ardei capia
- cornuleţe cu rahat şi o prăjitură de post

4. Vitamine

- două portocale
- salată cu baby spanac, roşii cherry, ulei, sare, o lingură ulei
- salată cu salată verde, ardei capia, roşii, zeamă de lămâie, sare, o lingură ulei
- prune deshidratate, portocală, pomelo
- mere


07.03-10.03

1. Amidonuri

- o portocală
- păstăi prăjite
- hrişcă
- hrişcă
- zece migdale natur

2. Amidonuri

- o banană
- zece migdale
- cartofi la cuptor cu vin şi muştar cu castraveţi muraţi
- cartofi la cuptor, trei sarmale de post, o prăjitură mică

Notă: Pentru că totuşi a fost 8 martie şi pentru că mâine sunt ,,Mucenicii,,, am hotărât să amân pentru mâine ziua de carbohidraţi ca să pot mânca şi eu mucenici cu toată lumea din casă şi să nu trişez, căci azi eram la carbo, iar mâine la vitamine...

3. Carbohidraţi

- o banană
- mucenici cu nucă şi miere şi ceai
- mucenici cu nucă şi miere

4. Vitamine
-o banană
- oportocală
-borş de sfeclă roşie cu varză, morcov şi ardei capia
- două mere

Notă: Luna aceasta îmi doresc să schimb prefixul, dacă luna trecută am dat jos doar -2kg, luna aceasta îmi doresc cam acelaşi lucru, deci nu cred că mi-am propus imposibilul, doar vreau să trec peste pragul de 70 kg, kg care mă fac să port o povară.

11.03- 14.03

1. Amidonuri

- un măr
- două mere
- supă cremă de linte roşie
- un pumn de miez de nucă
- supă cremă de linte roşie
- zece migdale natur

2. Amidonuri
- un măr
- suc de portocale  stoarse
- hrişcă
- salată cu salată verde, cartofi fierţi, ceapă verde, ridichi, ulei, sare

Notă:Am hotărât să ţin două zile de amidon, pentru a fi tot un şir de patru zile la număr, pentru că este o mâncare uşor de digerat şi  mă simt mai slăbuţă.

3. Carbohidraţi

-un măr
- o felie de pizza de post cu legume, am cumpărat-o, însă s-a dovedit a fi o dezamăgire, şi mică şi mai mult crudă, o alegere greşită, deşi localul de unde am cumpărat-o este unul de prestigiu...
- o prăjitură de post, cornuleţe  de post cu rahat

4. Vitamine

- un măr
- salată cu salată verde, ceapă verde, ridiche roşie, sare, zeamă de lămâie, o lingură ulei
- salată cu salată verde, ceapă verde, roşii, ridiche roşie, sare, zeamă de lămâie, o lingură ulei
- salată cu salată verde, ceapă verde, roşii, castraveţi, sare, o lingură ulei
- un măr, o banană

15.05-18.03

1. Amidonuri

- suc de portocale stoarse proaspăt
- o banană
- hrişcă
- hrişcă
- patru bucheţele de broccoli crud: nu am mâncat de mult timp broccoli, ştiam că nu-mi place, astăzi am avut o surpiză, avea un gust asemănător cu al varzei, conopidei, am mâncat cu plăcere, şi supa cremă a fost una delicioasă, însă totuşi nu aş mai mânca de curând, poate cu smântână are altă aromă...

Notă: Pentru că nu am respectat într-u tot dieta şi luna trecută am ţinut multe zile cu proteine, luna asta am renunţaţ la proteine, şi pentru că am mai ciugulit de ici de colo, şi pentru că am mai ţinut acum un an şi ceva o dietă care a durat mai mult de trei luni, am stagnat, m-am îngrăşat 1kg şi ceva, iar astăzi, după câteva zile în care am mâncat ca la carte, am reuşit să mişc acul cântarului cu câteva sute de grame. Nu mă grăbesc nicăieri, însă uneori aceste stagnări pe care nu le poţi ocoli, te fac să te descurajezi, să renunţi, să disperi, însă scopul meu este altul, nu să slăbesc ca să ajung la greutatea ideală, ci să reuşesc să mă menţin în formă, să ajung la greutatea la care mă simt bine cu mine însumi. Mai este o lună până la finalul dietei, mai exact până la Paşti, mi-aş dori să dau jos până atunci 2 kg, şi restul de 3 kg presupun că se vor măcina în perioada de după. Nu am planuri măreţe, doar îmi fac schiţe, mă felicit în fiecare zi pentru performanţa de până acum, nu este o dietă imposibilă, însă cu timpul poate fi o provocare îndrăzneaţă. Am slăbit vizibil, -10 kg  se văd clar cu ochiul liber, mai ales că acum a dat căldura şi nu ai cum să îţi mai ascunzi şunculiţele. Burta s-a micşorat vizibil, adică nu o mai am la gât, verighete a stat timp îndelungat, deşi am mărit-o nu-mi încăpea sub nici o formă, acum o port zilnic, de fapt nu o dau jos deloc. În rest mă simt mult mai bine, mai sigură pe mine, mai îndrăzneaţă, mai tânără, mai frumoasă, mai slabă.

2.Amidonuri

 - suc de portocală stoarse
- o banană
- supă cremă de broccoli 
- salată cu salată verde, ceapă verde, roşii, castraveţi, sare, o lingură ulei

3. Carbohidraţi
-  un măr
- pizza vegetariană cu ardei capia şi ciuperci
- prăjitură de post

4. Vitamine

- un măr
- salata cu roşii, salată verde, ceapă verde, ridiche roşie, o lingură ulei, sare
- salată
- o banană
- salată

19.03-22.03

1. Amidonuri
- un măr
-fasole prăjită
- fasole prăjită
- fasole prăjită

2. Amidonuri

- o portocală
- hrişcă
- hrişcă
- hrişcă

3. Carbohidraţi
- un măr
- pizza de post cu legume
- o prăjitură de post

4. Vitamine

- un măr
- salată
- salată
- o banană
- o banană

Notă: Pentru că în ziua în care am mâncat fasole am suferit aproape o indigestie, nu ştiu din ce cauză, căci nu au fost decât nişte fasole, a doua zi am mâncat puţin şi hrişca a fost mai mult decât o masă dietetică, şi cu ocazia aceasta am mai dat jos -1kg, deci tot răul spre bine. După care m-am ales  cu o aftă mare şi dureroasă pe interiorul obrazului, şi iar am mâncat puţin şi cumpătat, deci...Marţi aştept să mănânc proteine, adică peşte, căci dacă tot m-am apucat să ţin postul, va fi ca o masă festivă pentru mine. Până acum am bifat -11kg, am slăbit două găuri la curea de la blugi şi profit din plin de silueta obţinută. Deşi nu ştiu exact care sunt nici kg de la care am pornit şi nici  câte am dat jos, pentru că atunci când am început nu aveam cântarul la mine, iar între timp de câte ori m-am cântărit, se mai urcă şi fii-mea pe el, şi pentru că este unul vechi şi nu electronic, se mai deplasează acul de la fix şi-l reglez manual, dar aceste detalii nu sunt atât de importante...Burta scade cel mai greu în general şi pentru că eu o aveam destul de mare, are nevoie de multe exerciţii, pentru  că corpul s-a modelat destul, însă burtica tot umflată, nişte abdomene ar face minuni.

23. 03-27.03

1. Amidonuri
- o banană
- un măr
- hrişcă
- hrişcă
- zece migdale natur

2. Amidonuri
- un măr


- migdale natur
- pilaf cu linte şi legume, reţeta aici, eu am folosit linte roşie pentru că roşie aveam în casă şi fără usturoi, pentru că nu-mi place, iar în loc de roşii cubuleţe am folosit bulion făcut în casă.
- pilaf cu linte şi legume

3. Proteine
- un măr
- conservă de hering în sos de roşii
- salată cu spanac şi ton
- peşte fiert
- peşte prăjit

4. Carbohidraţi
- un măr
- pizza cu legume
- câteva  napolitane de post

5. Vitamine
-un măr
-un măr
- salata cu salată verde, roşii, ceapă verde, ridichi, sare, ulei
- salată
- suc de portocale proaspăt stoarse

28.03-.31.03

1.Amidonuri
- un măr
- supă cremă de linte roşie
- salată de cartofi cu saltă verde, ceapă verde, ulei, sare
- salată

2. Amidonuri
- un măr
- două mere
- suc de portocale stoarse proaspăt
- cartofi cu muştar la cuptor
- pastăi  prăjite
- păstăi prăjite

3. Carbohidraţi

- un măr
- o banană
- trei felii de pâine toast cu tocană de legume
- două cornuleţe cu rahat, două felii ruladă cu nucă, două plăcinte cu dovleac de post

4. Vitamine

- o banană
- suc de portocale stoarse proaspăt
- două mere
- salată cu: salată verde, ceapă verde, ridichi, roşii
- salată
- două mere
- o banană
- suc de roşii

Notă:
         Astăzi s-au împlinit trei luni de când am început dieta. Au trecut repede şi nu prea greu, nu m-am abătut de la dietă, decât atunci când a fost cazul şi am modificat pe ici pe colo, ce am considerat eu de cuviinţă. Iar dacă am făcut excese, au fost tot din alea dietetice, deci nu m-au taxat la cântar prea mult.
            În  3 luni am dat jos 11kg, mai am 3 kg, de care ar trebui să scap automat în perioadă de după dietă, alea trei luni în care ar trebui să mănânc fructe la micul dejun şi în rest normal, dar cum mai sunt 3 săptămâni până la Paşti, şi m-am hotărât să ţin postul până la capăt şi dacă tot am modificat puţin regimul, abia după Paşti intru în partea a două a dietei, partea în care am mai multe emoţii decât până acum, pentru că sincer mi-e frică de efectul yo-yo, şi tind să abordez un stil de viaţă mai bun şi sănătos pentru a-mi ajuta corpul să lupte cu kg care se depun atât de uşor.
          Sunt foarte mulţumită de rezultate obţinute cu aceste dietă şi cum urmează sezonul fructelor şi legumelor proaspete, va fi uşor să mă menţin.

01.04-04.04

1. Amidonuri

- suc de roşii
- două mere
- hrişcă cu castraveţi muraţi
- hrişcă
- suc de roşii

2. Amidonuri

- o banană
- două mere
- păstăi prăjite
- supă cremă de linte roşie

3. Carbohidraţi

- un măr
- două mere
- pizza de post
- o prăjiturică de post

4. Vitamine
- un măr
- două mere
- shaorma vegetariană;
Notă:  Mi-am permis să mă răsfăţ, pentru că plec de la oraş şi nu mai apuc să mănânc aşa ceva în următoarele săptămâni,  deşi conţine şi lipia şi cartofi pai pe lângă trei feluri de salate..
- salată cu salată verde, ceapă verde, ridichi, roşii, sare, ulei.

05.04-08.04

1. Amidonuri

- un măr
- o banană
- pilaf cu linte verde şi o salată cu roşii cherry, ceapă verde, castravete, sare, ulei de măsline
- pilaf cu linte

2. Amidonuri

- o pară
- suc de portocale stoarse proaspăt
- un măr
- chiftele  cu legume şi făină de năut de post 

clătite cu făină de năut şi salată de icre din seminţe de chia 
- un pumn de migdale natur

Notă: Am abandonat cântarul la oraş, poate îl aduc de Paşti să mă mândresc sau să mă oftic, mă mai gândesc...oricum nu-mi doresc decât să schi,b prefihul, ceea ce înseamnă să scap de nici mai multe, nici mai puţin, -2 kg, cam multe aşteptări pentru doar două săptămâni, după care vor urma trei zile în care voi mânca diverse, dar am multe aşteptări de la vara ce vine...

3. Carbohidraţi

- un măr
- o banană
- pizza cu ciuperci
- chec  şi cornuleţe cu gem de post

4. Vitamine

- un măr
- o banană
- două mere
- varză călită
- un măr
- salată cu mazăre verde şi ceapă verde, sare, ulei de măsline
- o banană

09.04-12.04

1. Amidonuri
- un măr
- o banană
- supă cremă de linte roşie
- chiftele de legume de post  cu făină de năut: sfeclă roşie, dovlecel, cartof, morcov, ceapă uscată, ceapă verde
- sarmale de post în foi de varză cu ciuperci

2. Amidonuri
- un măr
- pomelo
- kiwi
- sarmale de post
- sarmale de post
- zece seminţe de migdale natur

3.  Carbohidraţi

- un măr
- un măr
- pizza de post
- prăjitură de post

4. Vitamine
- un măr
- ciorbă de legume
- salată de mazăre verde, cu ceapă verde, ulei de măsline
- ciorbă de legume de post
-salată
- un măr

13.04-19.04

1.  Proteine

- suc de portocale
- ciocolată neagră 75%
- conservă de peşte în sos de roşii, conservă ton
- dulciuri
- peşte prăjit şi crochete de peşte cu mămăligă
- peşte prăjit şi crochete de peşte

2. Amidonuri

- un măr
- pilaf cu linte
- pilaf cu linte
- chiftele cu linte şi legume

3. Amidonuri

- un măr
- supă cremă de linte
- chiftele cu legume şi faăină de năut
- supă cremă de linte

4. Carbohidraţi
- un măr
- pizza vegetală
- prăjitură de post

5. Vitamine
- un măr
- salată
- portocale
- banane
- salată
- pomelo

6. Ziua de apă

- apă
- ceai de mentă
- ceai de tei cu lamâie
- apă
- ceai
- ceai

7. Amidonuri

- un măr
- salată cu cartofi fierţi şi măsline
- salată
- salată

Notă: În 106 zile Rina am scăpat de povara a -11kg şi asta pentru că am mai făcut schimbări pe ici pe colo, în ceea ce priveşte dieta, însă am dat jos destul cât să mă facă să mă simt bine din nou în pielea mea. A fost şi greu, a fost şi uşor, a fost şi bine, o dietă destul de permisivă şi uşor de pus în aplicare. Cu ocazia aceasta am şi slăbit, am ţinut şi tot postul mare, chiar dacă nu am slăbit nimic 40 de zile, important este că nu m-am îngrăşat. Experienţa Rina a luat sfârşit şi nu-mi doresc decât să reuşesc să mă menţin.

 

  • Exista 4 grupe de alimente

Carbohidratii si amidonul – grupa 1
Proteinele – grupa 2
Legumele – grupa 3
Fructele – grupa 4

Combinarile corecte

Grupa 1 – grupa 3
Grupa 2 – grupa 3
Grupa 4 se combina doar cu frunzele (nu sunt legume)
  • Alimente bogate in amidon si carbohidrati: Orezul, Cartofi, Paine, Dulciuri, Fasolea mung, Dovleacul, Castanele, Nucile de cocos, Morcovii, Pastarnacul etc.
  • Proteinele: Sprouts (vlastari de legume), Semintele de Susan integrale cat si toate Nucile si Semintele, Legumele, Tofu, Microalgele, Margarina (fugiti de ea cat puteti, chiar daca e vegetala si mai ales daca contine uleiuri hidrogenate), Lactatele, Ouale, Carnea, Pestele, Avocado (contine mai multe proteine decat lactatele), Ciupercile, Mazarea verde proaspata etc.
  • Fructe dulci: Bananele, Curmalele, Stafidele, Papaya, Fructele uscate, Strugurii dulci, Prune. Se pot consuma alaturi de frunze verzi si bete de telina, si sub forma de smoothie verde. Fructele din aceste grupe trebuie consumate ca o masa separata, cu 30-60 minute inainte/dupa masa obisnuita. Pepenii de asemenea se consuma la o masa separata, din cauza digerarii lor foarte rapide.
  • Grasimile: Uleiul, Maslinele, Untul, Smantana, Grasimile animale. Combinatia ideala cu frunze si vegetalele verzi. sursa aici


  • Durata digestiei alimentelor :
  •  0 – 15 min. : apa 
      Apa nu se bea dupa sau imediat inaintea mesei
Nu se bea apa niciodata in timpul sau dupa masa, pentru că diluează sucurile gastrice si astfel intarzie sau cvbm,m.-chiar inhiba digestia. Toate celelalte lichide se consuma inaintea mancarurilor solide, pentru a nu afecta negativ digestia.
 
  • 15 – 30 min. : sucuri din legume si fructe crude,  majoritatea fructelor in stare cruda
        Fructele sunt hrana ideala a omului, continand toti nutrientii necesari unui corp sanatos si plin de energie. Ele contin mai mult de 70 % apa, ca si corpul uman in stare buna,  si sunt alimentul cel mai usor digerabil. Fructele coapte au proportia ideala de acid alcalin (20 % acid cu 80 % alcalin ) .
       Frudgfhjhctele stau in stomac maxim 30 de minute, unele chiar mai putin de atat. Sucul de fructe este si mai usor digerabil si el sta in stomac si mai putin de 30 de minute, 10-20 min de obicei.
       Va recomand sa mancati fructele pe stomacul gol, inainte de orice alt aliment, nu dupa masa, asa cum sunt multi obisnuiti. Atunci cand mancati fructe, imediat dupa un alt aliment mai greu, acestea vor zace in stomac 2-3-4 gh hikjore , cat ii ia celuilalt aliment sa se digere. Stomacul nostru digera in trepte, dupa ordinea in care mancam alimentele, de aceea fructele vor sta la coada dupa celelalte alimente.  Cand stau in stomac mai mult de 30 de minute, ele vor incepe sa fermenteze si toti nutrientii lor nu vor mai putea fi absorbiti corect. Fermentatia duce la balonare si crampe stomacale.
Marul este un fruct extraordinar, foarte bun la detoxifierea corpului, dar fermenteaza foarte rapid, daca sta in stomac mai multe de cateva zeci de minute. Nu invinuiti bietul mar de balonarea dumneavoastra, mai bine va intrebati ce ati combinat gresit. Acelasi lucru se intampla si cu alte fructe
  • 40 min. – 2.5 ore : legumele crude, verdeturi, germeni si vlăstari in stare cruda, avocado, legume gatite
  •  1.5 – 4 ore: ulei,  cereale, fasole,  naut, linte, cartofi,  legume amidonoase
  •  2 – 4 ore: nuci, seminte crude
  • 4 – 10 ore sau mai mult: diverse tipuri de carne, peste, crustacee, lactate procesate
Tineti cont de faptul ca toate alimentele in starea lor naturala cruda se digera mai usor, deci durata lor de digestie este mai mica decat cea a alimentelor gatite la foc.  De aceea si intervalele de prezentate sunt puse mai largi, pentru a include si alimente gatite si alimente crude.
Legumele si fructele fermenteaza pe cand produsele din carne, lactate, oua intra in putrefactie,  daca stau prea mult in organism. Fermentatia provoaca balonare, crampe si poate creste aciditatea corpului, iar  putrefactia intoxica organismul si provoaca lezarea celulelor si distrugera lor.sursa aici

  • Uleiul ingrasa mai tare decat untul:(
Voi continua seria "revelatiilor"din studiul OCHA cu o alta perceptie generala nefondata: grasimile vegetale(uleiurile) sunt considerate a avea un impact mai mic asupra siluetei fata de unt si slanina.
78% din persoanele interogate pun grasimile animale in capul listei de "dusmani" ai siluetei. Urmeaza apoi untul cu 61% si smanftkluiiiiutana cu 53% din voturi. Uleiurile vegetale sunt mentionate in 31% din cazuri iar margarina apare pe ultimul loc cu numai 21% din voturi!!??
Din punc de vedere nutritional aceasta perceptie este nu numai un mit, ci poate fi cauza nebanuita a kilogramelor in plus. Punem ulei cu generozitate in mancare/salata pe motiv ca e vegetal si cumparam smantana cu 12% grasime ca sa nu ne ingrasam:)
Iata cateva lucruri de care trebuie sa tineti seama:
-1 gram de grasime are 9 calorie,indiferent de originea ei
-uleiul are 900cal/100ml indiferent de sursa din care provine(masline,floarea soarelui, porumb, nuci, in, seminte de struguri etc)
-1 lingura ulei DE ORICE FEhgjghgjL =100 calorii
-uleiul este singurul produs alimentar care contine 100% grasime, in compozitia lui nu intra apa, proteine sau glucide
-uleiurile difera ca si continut de acizi grasi insa aportul lor caloric este IDENTIC
-uleiul erte condiment, nu aliment; trebuie folosit cu zgarcenie si pus in mancare cu lingura, NU cu sticla
-untul si slanina contin 80% grasime, restul este apa, deci untul este mai sarac in calorii fata de ulei
-100g unt = 700cal adica un cubulet mic de unt(10g)= 70cal
-variantele de unt light au doar 40% grasime, deci jumatate din numarul de calorii si se apropie de branza si cascaval ca aport caloric
-smantana contine 12-25% grasime, restul e lapte; 1lingura smantana=35cal si 100g=150cal adica similar branzei proaspete de vaca
Despre margarina nu merita nici macar sa amintesc, existenta ei este inutila, dupa parerea mea.
Concluzie: numarati fiecare lingura de ulei din farfuria voastra, are 100 calorii! sursa aici


Fiecare tip de grasime are rolul lui
Am ramas datoare cu informatii leghjkhfjhate de grasimile alimentare si cred ca o zi de iarna ca cea de azi e momentul perfect:)
Exista 3 tipuri de grasimi:
- saturate sau solide-unt, slanina, margarina hidrogenata, grasimea de cocos sau de palmier
- mono nesaturate sau lichide la temperatura camerei si care devin vascoase la frigider- ulei de masline
- poli nesaturat...e sau lichide- toate uleiurile vegetale si uleiul de peste
O alimentatie echilibrata trebuie sa contina putin din toate aceste tipuri de grasimi, pentru a furniza organismului sutele de tipuri de acizi grasi din compozitia lor. Iata cateva exemple:
- uleiul de floarea soarelui si de porumb contin Omega 6, un acid gras esential cu efect pro inflamator daca este consumat in exces
- uleiul de nuci, de soia sau de seminte de in este sursa de Omega 3 vegetal cu efect anti inflamator
- pestele gras de apa rece (sardina, hamsie, sprot, macrou, hering, somon) este bogat in acizi grasi esentiali Omega 3
- grasimile mono nesaturate din fructele oleaginoase ( nuci, alune, migdale, fistic) cresc HDL colesterolul ( cel "bun") iar grasimile poli nesaturate din structura lor scad LDL colesterolul ( cel "rau")
- grasimea din lapte (unt, smantana, branza) contine vitaminele liposolubile A si D si un acid gras (ALC) cu efect anti cancer. Acidul linoleic conjugat este numit si acid rumenic pentru ca exista doar in laptele rumegatoarelor:)
- uleiul de masline este sursa principala de acizi grasi mono nesaturati
- untul de arahide si avocado, alaturi de grasimea de gasca si rata, contin si ele grasimi mono nesaturate
- slanina, carnea grasa, branza si cascavalul sunt principalele surse de grasimi saturate
Ca regula de baza pentru sanatate, incercati sa reduceti consumul de grasimi saturate si sa-l cresteti pe cel de grasimi mono sau poli nesaturate. Insa cum majoritatea alimentelor contin mai multe
tipuri de acizi grasi, revenim la recomandarea mea preferata: din toate cate putin!
Si nu uitati, indiferent de originea ei, orice gram de grasime are 9 calorii. sursa aici

Reguli pentru o prajire corecta:
- evitati supraincalzirea si fumegarea uleiului
- folositi o cantitate mare de ulei, care sa acopere complet produsul de prajit
- introduceti alimentele in uleiul fierbinte, se va forma rapid o crusta impermeabila care impiedica imbibarea cu grasime a respectivului produs
- schimbati cat mai des uleiul din vasul de prajit
- folositi friteuse cu abur care utilizeaza putin ulei si realizeaza o prajire dietetica
- evitati prajitul in unt, peste 120 grade incepe sa fumege
Ideal ar fi sa consumam grasimile crude, adica nepreparate termic. Puneti unt sau ulei peste mancare dupa ce aceasta a fost luata de pe foc. Cat despre prajeala, chiar daca este facuta corect, apelati la ea doar din cand in cand:))

Ce se intampla cu proteinele la gatit
 
Proteinele din carne, peste si ou se coaguleaza la caldura, adica se intaresc. Cu cat tratamentul termic este mai lung, cu atat produsul rezultat va fi mai tare. Exemplu: albusul de ou, pieptul de pui sau orice bucata de carne gatita excesiv va fi tare.
Prin gatit proteinele se desfac in lanturi mai mici de aminoacizi, fapt care nu le schimba valoarea nutritiv...a. Este important sa nu rumenim excesiv sau sa ardem carnea, acea crusta de culoare bruna poate avea potential cancerigen.
Exista 2 tipuri de gatit:
- in caldura uscata (gratar, rotisor, cuptor) care intareste proteinele
- in caldura umeda (fiert, inabusit, la aburi) care inmoaie proteinele si le face mai usor de digerat.

Ce trebuie sa stiti despre gatitul proteinelor:

- albusul de ou crud nu poate fi digerat de organism, baut crud blocheaza absortia din intestin si de aceea este folosit in caz de intoxicatii sau otraviri; ideal este sa consumati oul cu galbenusul moale si albusul complet coagulat
- mineralele din carne si peste nu sunt afectate prin gatit si nu trec in lichidul de fierbere, deci carnea in sange nu are mai mult fier decat cea bine facuta:)
- vitaminele din grupul B sunt sensibile la caldura deci carnea gatita mediu este mai bogata in vitamine si mai usor de digerat decat cea uscata si tare
- vitamina A si D din ficat si peste sunt liposolubile adica se dizolva in grasime; folositi metode de gatit fara ulei (cuptor, gratar) ca sa evitati pierderea vitaminelor
- caldura oxideaza pigmentii rosii din carne (mioglobina si hemoglobina) si le schimba culoarea in gri-cenusiu; evitati gatitul prelungit al carnii, aspectul ei va avea de suferit
- absortia fierului este favorizata de mediul acid, deci folositi zeama de lamaie si sucul de rosii pentru preparatele din carne si peste
- gatiti puiul si pestele cu tot cu piele dar nu o consumati, e 100% grasime
- folositi tigai antiaderente, gatiti inabusit sau la cuptor fara adaos de grasime, coagularea proteinelor din ou, carne si peste se face strict pe baza caldurii, nu a uleiului de prajit
- carnea de porc si de pui nu se pot consuma crude, tratamentul termic elimina riscul contaminarii cu paraziti
Secretul fierberii corecte:
- daca nu consumati zeama de la fiert (produse tip rasol) introduceti carnea sau pestele in apa clocotita, temperatura ridicata va bloca difuziunea substantelor nutritive in apa
- daca consumati zeama/sosul de la fiert (ciorbe, supe, tocanite) puneti carnea sau pestele in oala de la inceput, in apa rece; lichidul rezultat va capata un gust mai puternic iar nutrientii care au difuzat in apa vor fi consumati odata cu zeama.
In concluzie gatitul proteinelor nu numai ca nu le modifica valoarea biologica, ci ne ofera o paleta mai larga de gusturi si arome:)) sursa aici


  • De ce sa hidratam nucile, semintele, cerealele si fructele uscate?

  • Pentru a indeparta acidul fitic. Considerat un anti-nutrient, acesta se regaseste in cantitati mai mari in cereale si mai mici in nuci si seminte. Acidul fitic poate interactiona cu mineralele din tractul intestinal (calciu, magneziu, fier, cupru si, mai ales, zinc) si le poate impiedica absorbtia. 
  • Pentru a reduce, sau chiar elimina definitiv taninele.
  • Pentru a neutraliza inhibitorii de enzime.
  • Pentru a ajuta la producerea enzimelor benefice pentru organism.
  • Pentru a creste vitaminele, in special cele din complexul de vitamine B.
  • Pentru a reduce glutenul si a ajuta digestia.
  • Pentru a ajuta la o mai buna absorbtie a proteinelor.
  • Pentru a preveni deficientele minerale.
  • Pentru a ajuta la neutralizarea toxinelor din colon si a pastra un colon curat.
  • Pentru a indeparta reziduurile si praful care se regasesc mai ales in coaja acestora. Veti observa ca apa in care stau nucile si semintele se va inchide la culoare.

Instructiuni de hidratare a nucilor/semintelor/fructelor uscate: 1 lingura de sare la 4 cesti de nuci

  • Dizolvati sarea in apa curata si adaugati nucile/semintele/fructele. Asigurati-va ca apa este suficienta si le acopera. Cantitatea de apa trebuie sa fie aproximativ dubla fata de cea de nuci/seminte/fucte pe care doriti sa le hidratati.
  • Lasati-le intr-un loc cald si acoperiti-le cu o bucata de tifon. Acesta va permite patrunderea aerului in interior.
  • Puneti-le intr-o strecuratoare si spalati-le bine.
  • Uscati-le in deshidrator la 35-40 grade, pana cand devin crocante (aproximativ 24-48 ore).
  • Pastrati-le la frigider. Frigul le va extinde termenul de valabilitate si le va pastra crocante.
Timpul de hidratare pentru cele mai utilizate nuci/seminte/fructe uscate:
  1. Migdale: 8-12 ore. In cazul in care nu sunt bine uscate, migdalele se rancezesc repede.
  2. Nuci braziliene: Nu se hidrateaza!!
  3. Caju: 2-3 ore
  4. Seminte de in: 8 ore
  5. Alune de padure: 8-12 ore
  6. Seminte de canepa: Nu se hidrateaza!!
  7. Nuci de macadamia: Nu se hidrateaza!!
  8. Nuci pecan: 4-6 ore
  9. Muguri de pin: Nu se hidrateaza!!
  10. Fistic: Nu se hidrateaza!!
  11. Seminte de dovleac: 8 ore
  12. Seminte de susan: 8 ore
  13. Seminte de floarea soarelui:  2 ore
  14. Nuci: 4 ore
  15. Stafide, Smochine, Curmale, Caise deshidratate, Prune uscate, Goji: 30-40 minute. Caisele uscate contin de 4-5 ori mai multe minerale si oligo-elemente decat cele proaspete, dar sunt mult mai calorice: 100 g de caise uscate furnizeaza 200 calorii.
Afecteaza hidratarea gustul?
  • Raspunsul este categoric, da, intr-un sens pozitiv :). In special in cazul nucilor si al migdalelor,  veti observa ca gustul acestora este mult mai bun dupa ce au fost hidratate. In aproximativ 20 minute apa devine maronie. Iar dupa cateva ore praful, reziduurile si taninele sunt eliberate din coaja, iar nucile vor capata o textura mai cremoasa si o aroma mai fina, devenind nu doar mai moi, ci si mai untoase.
In cazul in care nu aveti posibilitatea sa le uscati dupa ce le-ati hidratat, va recomand sa puneti la inmuiat o cantitate mai mica, pe care sa o consumati in 2-3 zile. Iar dupa ce le hidratati, le spalati bine, apoi le pastrati in frigider.  sursa aici

  • va urma... 











253 de comentarii:

  1. f.bun articolul as vrea sa vb cu persoana care la scris si care tine dieta rina

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru apreciere! Eu personal imi scriu meniul zilnic, poti sa ma intrebi ce te macina, sunt la inceput de dieta, desi este a doua dieta de mare amploare pe care o tin. Dietele in general sunt usor de tinut, mai greu este sa te poti mentine, insa lucrurile frumoase se fac cu multa munca de lamurire cu noi insine.

    RăspundețiȘtergere
  3. ma bucur mult ca a-ti raspuns,,si eu sunt o mamica ce se lupa cu kg,si as vrea sa vb cu cineva care ma intelege,sa ne incurajam sa ne consultam,sa slabim impreuna! problema mea e ca sotul nu ma sustine in lupta mea,probabil si din vina mea ca am incercat de multe ori sa slabesc dar nu am mers pana la capat,e greu dar sper sa reusesc,am inceput dieta rina pe 2 ianuarie,si mi se pare cea mai buna dieta,usor de tinut,permisiva,si fara a te infometa,am fost super fericita ca dupa 12 zile de dieta si sport cantarul arata -4.500...sper ca de data asta voi reusi,desi tentatii sunt multe ca sotul vrea mereu prajituri,si dulciurile sunt slabiciunea mea.vreti sa vorbim despre meniu,si kg?

    RăspundețiȘtergere
  4. la ziua de proteine se poate manca ou si lapte la aceeasi masa?

    RăspundețiȘtergere
  5. :-) mult succes si. Rabdare pana la capat, eu am inceput dieta pe 3 ianuarie, nu m-am cantarit de atunci, ajung la cantar abia luni, nu mor de curiozitate, caci de topit se vede vizibil ca am topit cateva kg si nu ma macina cate anume, scopul meu este sa slabesc incet si sigur. Si eu sunt pe cont propriu in ceea ce priveste dieta, eu ii fac fetitei mele si sotului dulciuri in ce zi vor ele, insa doar in ziua de carbohidrati mancam impreuna din ele, sunt mai tare de caracter, nu ma fac pe mine niste dulciuri...desi ele stau la baza kg mele in plus. Si mie mi se pare o dieta destul de permisiva, mai ales ca eu ador fructele, iar daca se permite si o pizza si o felie de tort o data la cateva zile, mi se pare ceva fascinant, mai ales ca si slabesti. As vrea sa ma autoinvat sa consum mai multe legume decat fructe, caci sunt mai sanatoase inca invat. In ziua de proteine eu manac si oua si lactate la aceeasi masa, nu le combin cu carnea la aceeasi masa, desi nu mi se pare o eroare grava...Daca vrei sa vorbim mai multe imi poti scrie pe mail sau pe facebook, in partea dreapta a paginii de blog am datele de contact. Mult succes la pierderea kg!

    RăspundețiȘtergere
  6. Dieta continua...chiar daca luna aceasta am bifat doar -2kg, desi am mancat mai permisiv, luna aceasta, adica pana la Pasti, sper sa ating targhetul propus.Spor la slabit si voua!

    RăspundețiȘtergere
  7. Bună ziua,e foarte bună dieta aceasta .Eu sunt o mămică cu 4 copilaşi ,ţin dieta de 8 zile şi am slăbit. 3,5kg.

    RăspundețiȘtergere
  8. Toate dietele sunt bune, însă noi care purtam povara kg în plus căutăm un sprijin şi un model şi de cele mai multe ori, dacă nu te abaţi de la drum, ajungi la liman, reuşeşti să te simţi bine în pielea ta. După cum am mai spus şi mă repet, toate dietele sunt bune şi au efect, însă ce urmează după ele, depinde doar de noi, dacă ne întoarcem la vechile obiceiuri culinare, ne pricopsim şi cu kg inapoi, deci partea gra nu este o dietă, ci după ce o termini. Spor la slăbit!

    RăspundețiȘtergere
  9. As vrea sa stiu daca este careva care vrea sa inceapa de luni aceasta dieta, as fii tare bucuroasa sa stiu ca mai e cineva ca mine, chiar daca nu am reusit sa fac rost de carte, nefiind in Romania

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu incep de astazi,daca vrei vom scrie in fiecare zi ce am mancat,sper sa am timp si sa nu uit,azi am baut doar suc de portocale si grepfruit,la pranz mananc supa crema de ciuperci,si diseara doar salata verde cu lamaie si un pic de ulei de masline,nu folosesc paine si mananc rar carne s-au oua,asa ca proteinele animale le voi inlocui cu cele vegetale,dar nu intotdeauna! succes !!! am 65 de kg si vreau sa ajung la 55 kg,am slabit din iulie pana acum 35 de kg!

      Ștergere
  10. mult succes ! iti doresc să ajungi la kg ideale pentru tine, chiar dacă nu ai făcut rost de carte, nici eu nu o am, deşi sunt în ţară...cred că pe net găseşti destule informaţii cu şi despre dietă, deşi nu este o dietă mediatizată ca altele. Pe mine personal m-a ajutat să-mi implinesc visul greutăţii ideale, mai am foarte puţin...

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna ziua!
    Ma alatur si eu de azi! Am de dat jos 15 kg. Nici eu nu am cartea, pentru ca nu locuiesc in Romania, insa ma voi inspira din meniul Mashei si din ce mai gasesc pe net.
    Multumim Masha pentru meniu!
    Te-as ruga frumos, in masura timpului pe care il ai la dispozitie, sa ne mai corectezi, in cazul in care mai gresim un aliment.
    Eu am inceput ziua cu 1 mar si o cafea cu jumatate lingurita de miere si lapte de soja.
    Pana pe la 12 mai bag un grapefruit si o rodie (asta daca ma roade stomacul)
    Spor la slabit!

    RăspundețiȘtergere
  12. si eu ma alatur voua de azi 24 martie 2014 am de dat si eu vreo 12 kg si mi-a venit mie asa de dimi o ambitie care sper sa ma tina mult si bine.am consumat doar un mar si apa si la pranz ceva iaurt si un picut de piept de pui.sa ne adunam fortele si sa ne unim ambitia ca pana la urma asta ne trebuie.va pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu tot de azi. Succes si ambitie pana la capat. Recunosc ca eu nu am tinut nicio dieta serioasa pana la capat.

      Ștergere
  13. Buna, am o intrebare. Eu azi am mancat supa crema de broccoli la pranz, insa studiind mai bine meniul lui Masha, am observat ca ea a mancat-o la ziua de amidon. Broccoli se gaseste si pe lista de amidon si pe cea de proteine. Ma poate lamuri cineva daca am procedat cum trebuie?
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  14. Mă bucur că odată cu venirea primăverii mai multă lume se alătură stilului de viaţă sănătos. Mult succes tuturor! Ina, eu mănânc supă cremă de brocoli la ziua de amidonuri pentru că ea conţine şi cartof, dacă mănânci brocoli simplu poţi să mănânci liniştită zilnic, căci e foarte bun, ca şi salata verde, spanacul, însă trebuie să fim atente la combinaţii, cu timpul o să prinzi firul combinaţiilor.

    RăspundețiȘtergere
  15. Multumesc pentru raspuns Masha!
    Supa crema am facut-o eu - din ceapa, praz si broccoli. Sa inteleg ca n-am pecit-o!!!!
    Ma incurca faptul ca anumite ingrediente sunt trecute si la proteine si la amidonuri.

    RăspundețiȘtergere
  16. Ina, mie îmi place să desfac firul în patru când vreau să învăţ ceva nou, de aceea iau fiecare aliment pe care vreau să-l consum şi caut ce conţine şi astfel prind mai uşor firul combinaţiilor.

    RăspundețiȘtergere
  17. Buna seara! Si eu m-am apucat tot de azi, Ziua de proteine a fost foarte usoara si satioasa. Eu am de dat jos 6-7km si nu stiu ce voi face daca voia junge sa slabesc aceste km. Ma pot opri din dieta? Nu intervine efectul Yo-yo si aici? Pentru cele ce ati inceput azi ce planuri aveti pe maine de mancare? O seara buna!!!

    RăspundețiȘtergere
  18. neata! incepe a doua zi. intrebare avem voie orez fiert cu legume fierte la amidon sau sa excludem orezul?

    RăspundețiȘtergere
  19. Răspunsuri
    1. eu tocmai miam luat pranzul orez cu conopida , morcov, gulie, o cana mare de ceai verde cu lamaie si multa apa pana la ora 6.la cina la fel dar mai putin cantitativ.ma simt destul de bine.aseara mi-a fost foame insa am rezistat eroic si culmea m-am trezit azi noapte de 2 ori si nu imi era foame deloc.m-am gandit eu asa ca senzatia asta de foame e o chestie si indusa de noi, cel putin eu ajunsesem sa mananc dupa fetita mea doar sa nu ramana in farfurie si mi-am facut un obicei din asta chiar daca eram super satula.

      Ștergere
    2. Si eu am papat a doua masa. Dimineata am mancat o banana mica, un mar mic si o jumatate de grefa. Adevarul este ca pe la 13 imi era cam foame. Am facut un pilaf siplu cu orez si hrisca si am fiert cartofi pentru baietelul meu si am mancat si eu 3 cartofi simpli cu putina vegeta si putina margarina. Stiu ca margarina nu este buna dar toata mancarea mi se parea fada. Am mancat la aceeasi masa si cartofi si 3 linguri de pilaf si cred ca nu este bine. Ce parere aveti?

      Ștergere
  20. eu sincer incerc sa scot vegeta din consum condimentez doar cu sare si patrunjel verde sau oregano sau din astea.din pacate tre sa ne obisnuim cu gustul mai natural al alimentelor, si pt mine este greu fiind obisnuita sa gatesc doar cu delikat, acuma parca mananc numai ca sa mananc ceva nu ca as avea pofta de mancarea respectiva

    RăspundețiȘtergere
  21. Buna!
    Eu am mancat pe la ora 6, 1 mar si o cafea cu jumatate lingurita miere de albine si lapte de soja (o fi bine, o fi rau dar nu pot sa beau altfel cafeaua - inainte o beam cu lapte si zahar, dar cum nu suport indulcitorul am ales varianta miere de albine)
    pe la 11:30 1 mar si o rodie
    la ora 14 - 8 linguri orez cu legume (ceapa, usturoi, ardei gras rosu, porumb boabe si mazare)
    la ora 18 mai mananc 4 linguri din orez si gata....apa si ceai neindulcit pana adorm
    Maine m-am gandit la penne cu sos din rosii si ceapa verde si masline, iar pe la 18 o felie de tort de mere (il fac eu repede) si ciocolata amara

    RăspundețiȘtergere
  22. ina azi toate suntem pe sistem cu orezul.maine si eu ma gandesc la paste dar cum sa fac sosuletul?ma gandesc sa inabus putin ceapa in apa putina si ardel un pic si bulion habar nam plus ca eu tot timpul faceam sosuri de rosii dulci.sau o varianta care ma incanta varza cu taitei.ce ceai consumati?nu mai intru pana maine dimi cand vin la lucru.de acasa nu intru ca am treaba cu fetita.va doresc o seara furmoasa

    RăspundețiȘtergere
  23. Roxana, eu pun o manuta cu masline (taiate in jumate) ceapa verde si 1/2 de ardei gras tocate marunt, in tigaie, si las sa fiarba cu 1 cescuta cu apa (nu foarte mult - max. 5 min). Pe urma pun suc de rosii cu busuioc, las 5 min sa fiarba, pun sare si piper si gata. Daca vrei sa fie ma bogat, pe langa ceapa verde si ardeiul gras poti sa mai adaugi si alte legume care-ti sunt pe plac.
    Fierb pastele si le amestec cu sosul de mai sus.

    RăspundețiȘtergere
  24. Buna fetele! Ma bucur că sunteţi atât de hotarâte şi vă doresc să perseveraţi. Pentru că am văzut, că sunteţi destul de active şi aţi format deja un grup, sper să se alăture şi alte persoane dornice de a scăpa de kg în exces, am creat un grup de suport pentru slăbit pe facebook, pentru a ne sfătui şi vorbi mai mult şi mai uşor, grupul este deschis pentru orice nou membru care doreşte să îşi schimbe stilul de viaţă cu ajutorul Dietei Rina. Deci vă aştept şi pe aici şi acolo cu mult drag! https://www.facebook.com/groups/723891124329661/

    RăspundețiȘtergere
  25. https://www.facebook.com/groups/dietarinagrupdesuport/

    RăspundețiȘtergere
  26. sa imi dati accept pe grup

    RăspundețiȘtergere
  27. fetelor ce mai faceti voi? eu la lucru.azi am papat un mar si o portocala la interval de timp.cafea fara zahar, e cam aiurea dar ce sa faci.astept pranzul paste cu sosulet totusi am prega.fiind la lucru imi pregatesc papa de pe o zi pe alta ca n-am ce face.maine ne vitaminizam cu fructe. sunt curioasa daca no sa mai ia cu lesin.

    RăspundețiȘtergere
  28. fetele am uitat sa intreb deseara nu mai mananc paste sa o dau pe ceva ducegarii? si cioco amaruie miam luat.

    RăspundețiȘtergere
  29. Buna!
    Azi la 6 - 1 mar + 1suc grapefruit + 1 o cafea
    ora 11:30 - 1 mar
    ora 14 - penne cu sos de rosii si legume (ceapa, ardei gras si masline)
    ora 18 - o felie tort de mere si 2 patratele ciocolata neagra
    Roxana, eu cred ca este bine cum vrei sa procedezi....pe urma ar fi prea multi carbohidrati dintr-o data, si totusi, suntem la dieta :-)
    Si eu am emotii pentru ziua de maine! Sa speram ca trecem cu bine!

    RăspundețiȘtergere
  30. cik eu iau calendarul si calculez si realizez ca fix in duminica pastelui as avea ziua de apa.am inceput sa rad singura.zic clar k nu o tin atunci o tin decalata cu 4 zile dupa.si dupaia ma intreb oare pana atunci o sa reusesc sa tin dieta?eu sper ca da sper sa ma pot abtine e multa munca mai ales cand gatesc pentru familie tot felul.hai sa ne incurajam reciproc sa trecem mai usor peste

    RăspundețiȘtergere
  31. :-))))
    Ai patit ca mine....numai ca eu o sa fiu la ziua de fructe si a doua zi de Paste o sa beau apa.
    Nu-ti fa griji, o sa reusim! Este un pic mai greu la inceput, cu meniul, cu combinatiile de alimente.
    Ia sa vezi, de saptamana viitoare suntem profesoare!
    Ar fi bine sa ne scriem meniul cu o zi inainte, in felul acesta ne mai inspiram una de la alta.
    Roxana, dar numai noi suntem pe baricade?

    RăspundețiȘtergere
  32. Buna fetelor!
    Azi dim o banana si un mar
    La Pranz spirale cu sos de rosii si 3-4 covrigi
    La 6 O prajitura krant si 3 buc ciocolata amaruie. Cam multe si gretoase seara !!! Sper ca are efect. Azi nu m-am simtit ca la cura. ...

    RăspundețiȘtergere
  33. Si inca ceva!!!! Am gasit ciocolata amaruie 85% cacao si tot ciocolata amaruie 65% cacao cu lamaie si menta. MA tragea sufletul sa o iau pe cea cu lamaie dar constiinta nu m-a lasat si am luat-o pe cea de 85%. Ma intreb daca data viitoare o pot lua pe cea cu lamaie ca cea de 85 nu-mi placea deloc...

    RăspundețiȘtergere
  34. neata dieteticele mele... acum mananc incet si rar o banana taiata felii intrun bol de zici ca cine stie ce as manca eu...de dimi inainte sa plec la servici am baut un ceai verde.la pranz, fiind la birou am varat un morcov si jumate de gulie in geanta in speranta k le voi taia felii in bol si imi voi lua pranzul la fel de incet cu mananc acum si banana.deseara voi manca ceva salata ori de varza ori de salata verde cu alte legume.
    apropo de aseara am papat si eu cioco amaruie 3 bucatele si 5 biscuiti unsi cu gem de capsuni.m-a cam ros constiinta in ceea ce priveste gemul de capsuni, nu stiam daca e ok.
    inutza eu nu inteleg cum tu nu pici tot la apa de pasti din moment ce am inceput deodata dieta.n-am calculat eu bine????
    oricum apa nu o so tin tocmai atunci clar orice ar fi
    va pup

    RăspundețiȘtergere
  35. alina ce bine m-am simtit aseara cand am papat ciocolatata aia, chiar daca a fost putina, papilele mele au fost satisfacute

    RăspundețiȘtergere
  36. Buna fetele!! Roxana, eu m-am amarat mai tare cu ciocolata aia. In schimb si eu am avut mustrati pentru prajitura krant. Este drept ca si in carte spune mereu o felie de tort. Daca nu se dorea a fi cu crema sau mai stiu eu ce se specifica...
    Pana acum am mancat o banana si o mandarina. Urmeaza o salata din cruditati, o cana de suc de rosii si spre seara 2-3 mere dulci coapte cu scortiosara..Cam acesta este planul. Vedem...
    Roxana si Ina am facut rost de cartea cu dieta rina si vreau sa va spun ca are foooarte multe pagini de meniuri. Asa ca va tin la curent....Spre sa iesim bine azi.
    Roxana si Ina hai sa ne gasim si pe facebook pe grupul acela de slabire. Cred ca este mai usor acolo..

    O zi minunata la toate!!!

    RăspundețiȘtergere
  37. sincer, nu imi vine sa scriu pe grup...ma simt aiurea sa vada toti prietenii mei virtuali ce mananc, ce simt si chestii din astea.mi-e greu.prefer sa scriu aici daca nu va e cu suparare. sau exista o metoda sa postez si sa nu vada toata lista mea????

    RăspundețiȘtergere
  38. sigur ca da!!! faci un grup doar cu fetele si postarea o lasi sa o vada doar acest grup. Stii cum se face?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai si daca grupul e deja facut de masha eu cum postez confidential?

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    3. Am setat ca grupul nostru sa fie secret, adica se vada doar membrii ce postari facem, deci va puteti destainui fara alte griji...va pup!Nu ma deranjeaza ca discutati si aici, doar ca comunicarea este mai greoaie.

      Ștergere
    4. multumim deja m-am bagat la comentat

      Ștergere
  39. Buna fetelor!
    La ora 6 - un mar + 1 suc natural de grafepruit + 1 cafea
    La ora 12 - 1 suc natural de grapefruit
    La ora 13 - 1 suc natural de grapefruit
    La ora 14 - 1 salata fructe (ananas crud+banana+boabe struguri negri+o manuta fructe goji)
    O sa mai beau suc de grapefruit pana la 18
    Si la ora 18 restul de salata de fructe
    O fi mult? Eu am fost astazi sa-mi fac cumparaturile si m-am pricopsit cu o durere de cap, ca mi se facu pofta de detoate!
    Alina, nici mie nu-mi place ciocolata neagra. Imi venea sa renunt la ea aseara, insa am citit ca supa si ciocolata neagra nu trebuie sa lipseasca. Nu stiu de ce!
    Roxana, mie mi-au iesit calculele cu apa in a doua zi de Paste, pe 21 Aprilie, dar o sa mai verific, poate am gresit.
    In ceea ce priveste ziua de ieri, cu carbohidrati, simt ca am pacatuit rau de tot! Dar probabil este cu efect intarziat, in sensul ca atunci cand vom termina dieta si trecem pe alimentatie normala (dar echilibrata) nu ne va afecta. Oricum, adooor ziua de carbohidrati!!!
    In legatura cu Facebook-ul, sunt de aceeasi parere cu Roxana, plus ca eu nu stau pe Facebook deloc. Il accesez din an in pasti.
    Alina, sa ne ti la curent cu retete gustoase, dar mai ales rapideeee, ca-mi ia o gramada de timp gatitul, ca al meu sot nu-i la cura. Din contra, el trebuie sa se ingrase!

    RăspundețiȘtergere
  40. te cred ina, sa mergi la cumparaturi in zi de vitamine tre sa fie horor. eu totusi am noroc ca pentru azi nu gatesc pentru familie am de ieri, deci numa pt mine trebuie sa gatesc pentru ziua de maine ca sa imi iau cu mine la servici.ma gandesc la oua fierte cu salata multa.(pentru maine)
    e grea ziua de azi, am fost la baie de 100 de mii de ori la cata apa si ceai am baut. ambitia trebuie sa fie mare.ma duc acasa si ma pun sa fac curat ca o nebuna sa nu imi stea gandul la lucruri sfinte.
    am uitat sa va pove ca eu am fost (ce bine suna pentru psihic am fost) o inraita cu painea mancam 5 felii mai mult pe zi plus ca gatesc cu multa carne pentru sot aproape zilnic si mancam si eu tot asa.deci e o diferenta uriasa de regim.ambitie scrie in mintea mea

    RăspundețiȘtergere
  41. :-))))
    Roxana, exact la o salata de cruditati si oua fierte m-am gandit si eu si o supa de pui, (care-i acuma pe foc) pe care mi-o pun de-o parte inainte sa adaug taiteii. Eventual, o sa tai niste rondele de morcovi, ca sa nu fie asa de limpede!
    Si eu mi-am lasat tot ce aveam de calcat pentru ziua de azi, ca sa o am ocupata si sa nu-mi zboare gandul aiurea.
    La mine nu painea era (fac si eu ca tine - la trecut, de zici ca tin cura de 2 ani) problema, ci DULCIURILE.
    Si al meu sot este carnivor rau, si la fel ca si tine, gatesc aproape in fiecare zi. Deci iti dai seama ce vointa de fier avem? Asa, ca sa ne laudam singure!!!
    Hai ca suntem pe drumul cel bun! Deja 4 zile au trecut....mai avem 86. :-))))

    RăspundețiȘtergere
  42. Hei, feteleee, vreau si eu in grup pe facebook! Mi-am propus sa incep de la 1 aprilie, sa mai creasca putin bebele meu si sa ma mobilizez si eu intre timp :) Cum va gasesc? Eu sunt Anca...

    RăspundețiȘtergere
  43. Fetelor, mai respirati?
    Pentru mine ziua de ieri a fost foarte grea!
    Ma intreb cum o sa tin ziua de apa, cand eu abia astept sa se faca ora 14 ca sa mananc. Dupa ce ca a fost grea ziua de ieri, mi-am mai si ingreunat-o de una singura. La ora 18 nu-mi era foame deloc. Si ce mi-am zis eu....daca nu-mi cere stomacul, pai eu de ce sa-i dau? Si uite asa am ramas cu salata de fructe de la ora 14, si pe la ora 20, m-a luat o foameee si-o durere de cap, de-mi venea sa renunt la dieta.
    La ora 4 cand am plecat de-acasa mirosea a mancare pe strada mea, iar cand m-am urcat in masina simteam un miros de mezeluri. E clar...am halucinatii deja!
    Si cand am ajuns la serviciu si m-am dat jos din masina, m-a izbit un miros de cozonaci (am o patiserie langa locul unde lucrez). Dar supravietuiesc eu! Nu ma las!
    Asa...s-o luam de la capat:
    La ora 6 - un mar + 1 suc natural de grapefruit + 1 cafea
    La ora 11: 30 - un mar + 1 rodie
    La ora 14 - 1 bol cu salata (salata verde+rosii+castraveti+ridichi) + 2 oua fierte
    La ora 18 - 1 iaurt

    RăspundețiȘtergere
  44. Am uitat sa adaug ...La ora 14 + 1 bol cu supa de pui si rondele de morcovi

    RăspundețiȘtergere
  45. inutza draga mea si eu am supravietuitzilei de ieri dar greu.cand am mers aseara la 4 acasa pe drum (eu mergand un km pe jos ) m-a luat cu niste ameteli ca nici cand am fost gravida n-am patit asa ceva. dar na, am respirat adanc, am ajuns acasa am mancat un mar taiat cubulete si incet.dupa care pe la 6 si ceva am mai mancat cateva buchetele de conopida fiarta cu un picut de sare.apropo am ajuns acasa si am scos varza murata cand ma uit pe hartii varza acra e la ziua de amidonuri.bine zic am parasito.dupa care zic sa imi fac fasole verde cu usturoi cand ma uit si aia e la amidonuri.intrun final am ramas la niste conopida.
    mi-am propus sa adorm foarte repede aseara ca sa uit de foame dar n-am putut de fetita asa ca am luat coarda si am bagat vreo 300 de sarituri.asa bonus la cat eram de flamanda.
    in fine a trecut,,,,
    si eu ma gandeam ca la apa cum o mai fi, dar acum ma gandesc ca pana acolo e drum lung.
    dar o sa ajungem impreuna cu ambitiile impreunate.
    asa ca azi ne bucuram ca mancam ceva mai consistent...2 oua fierte cu salata de vinete facuta fara maioneza , un castravete murat si o feliutza de paine prajita.atat mi-am adus pentru pranz.pentru deseara la fel ou fiert cu salata.
    va pup fetelor ca deja am scris un roman

    RăspundețiȘtergere
  46. Buna fetelor!
    Asa cum am scris si ieri, am respectat ce mi-am propus pana la 18. Am ajuns acasa si am facut o salata de morcov, ridiche alba si putina varza rosie . Am baut intre mese suc de rosii cu sare, altfel nu merge . Nu a fost foarte rea ziua si nu am simtit asa tare foamea.
    Pentru azi papam asa:
    9 - O banana, G - O grefa , la 12.30 - spanac + 2 ochiuri facute la tefal cu un varf de lingurita de ulei de masline si mai pe seara vedem...Am si un iaurt dietetic de 0.9%. Vedem pe unde il bagam si pe ala.

    O zi buna! Vb. mai tarziu...

    RăspundețiȘtergere
  47. alina ma bucur ca pentru tine nu a fost horor ziua de ieri.ne obisnuim noi si cu vitaminele astea pana la urma.cum prepari spanacul cu lapte?imi place si mie spanacul mult dar eu il fac cu lapte smatana si ingrosat cu putina faina ceea ce nu mi se potriveste in nici o zi...
    poate bag si eu un iaurtel pana la urma mai deseara, avem voie combinat cu ou? nici nu stiu ce sa aleg cand vine ziua de proteine ca imi place si carnita si ouale si iaurtul si cica combinate nu e bine.astept ziua de maine sa pap cartofei

    RăspundețiȘtergere
  48. Fetelor, cand v-ati hotarat sa va cantariti? Eu m-as cantari in fiecare Luni ale saptamanii! O fi prea des?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ina eu nu am cantar, nici nu stiu de la ce greutate am plecat (de parca as fi pornit de mult pe drumul rina ))))))) ma voi cantari si eu cat de curand si voi lua in considerare greutatea aceea ca fiind de pornire.nu stiu cum rezisti daca ai cantar sa nu te sui pe el
      am papat pranzul, deci pana la 6-7 numa apa si ceai.
      mi se pare asa de disciplinata dieta asta . sper sa fiu si eu cat de cat disciplinata in urmatoarele 86 zile )))))))))))))))))
      in weekend nu o sa fiu asa activa la discutii k nu prea intru poate o sa fac un efort sa intru sa va salut sa vad ce faceti
      oricum sa ne tinem tari, pica amidon si carbo deci e relax

      Ștergere
  49. Asa stiam si eu Roxana, carnea, oul, branza, iaurtul nu se combina intre ele. Dar vazusem in meniul Mashei, cateva combinatii de genul asta. Cum te-ai gandit sa faci cartofii Roxana?
    Alina, Roxana, observ ca mancati mult mai putin ca mine. Cred ca voi deja ati slabit vizibil.
    Simt ca am dat un pic jos de la burta si solduri, dar nu foarte mult.

    RăspundețiȘtergere
  50. ina eu nu simt nimic k as fi slabit e multa slana pe mine la burta si de la nastere si multi zic ca cik asta no mai dau jos.asa sa fie oare? plus ca la mine stomacu se vede iara mare.plus ca am si perinite. deci am de toate pe mine. aaaa am uitat de gusa pe care no suport cand ma uit in oglinda...
    mii de motive sa continui rina.
    nici eu nu am tinut o dieta serioasa pana acum incepeam ceva de genul regim dupa capu meu si ma opream la un moment dat ca ma napadeau poftele
    vreau sa ajung la ziua 90 sa vad cum arat
    sa va faceti poza cu inceputul ca sa ne analizam la sfarsit (nu ca eu mi-as fi facut dar imi voi face)
    eu incerc sa manac rar, incet si din motivul asta am impresia k nu ma satur, degeaba....am stomacul mare
    am vazut pe facebook k masha a slabit 11 kg, deci mi-a dat o motivare puternica chestia asta, ma simt plina de speranta cand vad rezultate din astea

    RăspundețiȘtergere
  51. Si eu am probleme la coapse si la burta. Am 3 randuri de burti cand stau jos - pleaca in valuri.
    Ai idee cam in cat timp a slabit Masha 11 kg, cu toate ca este irelevant - fiecare cu organismul lui - dar asa, ca idee.
    Oricum, eu Luni la prima ora sar pe cantar. In felul acesta ma motivez, ca sa mai continui
    Cica sucul de grapefruit ajuta foarte mult in cura de slabire si nu numai. In special in zona burtii!
    Eu m-am obisnuit cu gustul usor amarui. Prepar sucul din soiul cu miezul roz;

    RăspundețiȘtergere
  52. In privinta burtii in urma nasterii - prietenele mele au folosit chilot care strange burta. Si a dat rezultate foarte bune! Ma gandesc serios sa-mi iau si eu.

    RăspundețiȘtergere
  53. pai masha cred k din ianuarie tine. oricum mi se pare ceva super macar 8 kg sa slabesc si sunt cea mai fericita.
    eu voi sari si coarda, insa acuma nu m-am agitat prea tare pana ma acomodez un pic cu dieta,
    imi place sa sar coarda decat sa fac tot felul de exercitii.gref nu am de unde sa imi iau deocamdata dar cand voi avea ocazia sigur imi voi lua

    RăspundețiȘtergere
  54. buna!
    Ina, eu am slabit -11 kg in aproape trei luni, la mine merge mai greu pentru ca am mai schimbat pe ici pe colo dieta, si pentru faptul ca sunt la a doua dieta de mare amploare in cativa ani, oricum eu ma bucur si cu atat, incept sa ma simt bine in pielea mea.
    pentru fetele care au putine kg de dat jos, va merge tot greu, caci cand ai multe kg se dau mai usor, iar alea ultimile se dau mereu mai greu, sunt incapatanate:-) , si aici trebuie insistat cu sport si multa rabdare.
    Cat despre combinarea proteinelor, eu am ales sa le combin carne cu lactate la aceeasi masa, chiar daca in dieta este specificat ca nu este recomandat, caci eu am tinut o dieta hiperproteica, si am combinat toate felurile de proteine si am slabit
    Spor la slabit si multa daruire va urez si foarte important, sa nu sariti nici o masa, fiecare masa isi are rolul sau, iar daca mai tarziu aveti slabiciuni, pofte, foame mai bine mancati ceva permis, pentru a nu cadea in impas

    RăspundețiȘtergere
  55. Pai ai slabit foarte bine Masha, in conditiile in care ai mancat ce-ai poftit. Este bine!

    RăspundețiȘtergere
  56. buna dimineata lume! am mai trecut o zi avem 85 yupi
    mi-am facut comanda la cantar deci sapt viitoare voi face marea cantarire de inceput pentru mine
    azi pap cartofi la cuptor cu usturoi, si cu suc de bulion condimentati cu cimbru si oregano
    deseara la fel, dar mai putin
    pentru ziua de maine voi face pizza dietetica iar seara foietaj cu mere.se anunta un weekend foarte ok din punct de vedere al alimentatiei
    partea grea vine luni
    va pup si va doresc mult soare si pa propriu si la figurat

    RăspundețiȘtergere
  57. Buna fetelor! Ce mai faceti?
    Pentru ziua de ieri, cea de amidonuri, imi pregatisem mazare scazuta, dar dupa ce am fost invitati la un gratar, am schimbat meniul cu cel al Roxanei - cartofi la cuptor cu usturoi si eu am adaugat si o salata de varza murata.
    Ziua de azi, va fi incoronata cu o pizza facuta de mine si foietaj cu mere (tot de la Roxinica m-am inspirat)
    Maine ziua de fructe.....aaahhhh
    Ziua asta este precum facturile! Nici n-ai platit-o bine pe ultima, ca vine urmatoarea! Dar scapam noi si de asta!
    Maine este ziua cea mare.... MA CANTARESC!!!!!
    Sa-mi tineti pumnii!!!
    Pupici si un weekend placut (ce a mai ramas din el)!

    RăspundețiȘtergere
  58. salutare...vin si eu la raport.
    pentru ziua de ieri va spun ca mi-am schimbat meniul intrucat am gatit o ciorbita de legume acrisoara cu cartofi fasole verde varza acra, etc etc legume bineinteles si nu m-am mai sinchisit sa fac special pentru mine, am papat ciorba si la pranz si seara.
    pentru ziua de azi am facut pizza pentru all family si pentru mine o parte numai cu sos de rosii ardei si ceapa intrucat ciupercile nu imi plac defel, si in ciuda saracimii de pe pizza mi-a placut la nebunie.
    foietajele deja le-am pregatit insa nu sunt cu mere(fiind-umi lene sa le mai calesc intrucat am stat o gramada azi in bucatarie) le-am umplut cu gem de capsuni si nutelle. plus ca aseara am mai facut o praji cu caise si crema de vanilie, deci dulcegariile sunt prega pentru deseara...
    pentru ziua de maine mi-e groaza un picut, ma voi imbarca la lucru cu salata verde rosii si castraveti si fructe pe langa.
    fetele nu uitati, a trecut o saptamana....
    abia astept ina sa imi vina si mie cantarul sunt si eu curioasa doar ca eu nu stiu de unde am pornit, dar o iau ca totusi un kg oi fi slabit eu fara paine si carne toata sapt....
    va pup fetelor si vin maine la raport

    RăspundețiȘtergere
  59. Ma bucur pentru voi fetelor ca ati bifat o saptamana de dieta:-) !
    Anonim te asteptam de luni in grup, pentru o digestie mai usoara :-) !
    Eu azi la pranz am mancat trei felii de paine toas cu tocanade legume in loc de pizza, mi se pare o alternativa satioasa si delicioasa, iar la cina am facut cornulete cu rahat, rulada cu nuca, placinta cu dovleac de post si am mancat din toate cate putin. Am si mancat, dar de dimineata stau in picioare la bucatarie, deci se pune pe post de miscare, apoi am mai facut un tur de bicicleta cu fii-mea prin spatele blocului, iar diseara vreau sa fac trei exercitii pentru abdomen de nici cincin minute, vazute la Dr. Oz in emisiune.
    Ziua de maine nu ma Inspaimanta, ma admir mult in oglinda si ma tenteaza cantarul sivisez la ziua urmatoare...
    o saptamana usoara sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
  60. Bună seara!
    Tot de pe 24 martie țin și eu dieta, dar abia azi am găsit această postare. Urmează să mă cântăresc mâine să văd cât am slăbit într-o săptămână. Până azi-dmineață slăbisem 5,2 kilograme. Din câte am observat, țineți o variantă mult mai permisivă, cu miere, lapte în alte zile decât cea de proteine și multe altele. Încerc și eu să țin cele 90 de zile. Aștept și cântărirea voastră de mâine să văd prin comparație cum mă situez, deși, evident, fiecare are propriul metabolism.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. uau chiar ai dat jos mult.de la cate kg ai pornit?

      Ștergere
  61. Anonim, m-ai socat cu 5,200 kg!!!
    Ce si cat ai mancat? Acuma, depinde si de organism dar si de nr de kg de la care ai pornit.
    Cu toate ca nu cred ca este sanatos sa slabesti asa de mult intr-un timp atat de scurt!
    Tu sti mai bine cum te simti!
    Eu o sa ma cantaresc maine, dar n-am scapat de 5 kg nici daca dau un rand de piele jos!
    Este adevarat ca ma simt mai usoara si observ o inbunatatire in zona burtii si la solduri, dar nu exagerata!
    Va zic maine la cat s-a oprit cantarul!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. Am pornit de la 89,1 si am ajuns la 83,9 in cele 6 zile de dieta de pana acum.
      -micul dejun a fost acelasi in fiecare zi, fructe la alegere intre mere, epre, struguri, pomelo, portocale, banane (cam doua fructe, exceptand pomelo, evident :) )
      - in ziua de proteine am mancat o fruptura si doua chiftele si o salata mare-mare cu salata verde, ridichi, rosii, castraveti, salata verde, atat la pranz cat si la cina
      -in ziua de legume am mancat dovlecel, ceapa, morcovi, brocoli, cartofi, cartofi dulci, mazare, fasole verde, fierte sau la cuptor, cu suc de rosii/ketchup, pranz si cina
      - in ziua de glucide (Sau cum i-o zice), am mancat paste integrale cu sos arrabiata (rosii, ceapa, usturoi, ceapa, mai multe feluri de ardei plus condimente) la pranz, iar seara am dat iama in vreo 6-7 mini-eclere cu ciocolata
      -in ziua de fructe, am mancat fructe, evidente! cat si cand am vrut
      -in rest muuulta cafea indulcita cu indulcitor
      -nu foarte multa apa din pacate
      Cam asa am tinut eu :)

      Ștergere
  62. neata fetelor!!! ina si eu la fel incep sa imi admir abdomenul care pare sa scada, nu mult dar se vede o imbunatatire ceea ce ma face sa continui in forta. azi toate vitaminele sa vina la mine...asa ma enerveaza ca inca nu am cantar.hai ina cu cantarirea aia odata k sunt curioasa rau de tot

    RăspundețiȘtergere
  63. nimeni nu mai zice nimic??? sa inteleg k nu aveti timp...
    am mancat una bucata mar de dimi...
    beau apa si cafea si va mai astept si pe voi sa imi mai pove ceva

    RăspundețiȘtergere
  64. Dragele mele Rinute, ce mai faceti?
    Roxinica, toata dimineata m-am gandit la tine ca ai sa stai sa ma astepti cu rezultatul, insa m-am trezit tarziu si n-am mai apucat sa intru pe net!
    A fost un weekend suuuper, cu multe bunatati!!!
    Asa cum am promis....astazi este ziua cea mare!!!
    La inceput am fost sceptica cu aceasta dieta! De ce? Pentru ca acu cateva luni bune am mai inceput o cura dupa capul meu cu care mai mult m-am infometat si slabisem intre 1 - 1,300 intr-o saptamana. Dupa care am renuntat, ca era prea mare chinuiala.
    Cu aceasta dieta Rina, am mancat si am slabit....zic eu destul de bine, in conditiile in care nu am facut sport, portiile mele au fost generoase fata de Roxana si Alina si plus ca eu nu beau apa. Putina apa pe care o beau, o beau cu paiul, ca altfel nu intra pe gatlej!
    Deci am pornit pe 24 Martie cu 62 kg si azi dimineata, aveam 59,700 kg
    Concluzia... - 2,300 kg intr-o saptamana
    De saptamana asta mi-am propus obligat - fortat sa beau 2 L de apa pe zi si 30 min bicicleta eliptica pe zi.
    Rezultatele, Lunea viitoare!
    Azi fructe toata ziua! Parca ma simt mai vioaie si simt ca am sa trec mai usor peste ziua de azi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ai slabit foarte bine! e evident ca eu am dat 5,2 kg jos in cele 6 zile de inceput de dieta incepand de la mult mai mult (am detaliat mai sus)
      vedem dupa inca o saptamana? :P

      Ștergere
    2. Vedem, vedem!
      Acuma se justifica cum de ai slabit asa de mult intr-un timp atat de scurt!
      Cu noile reguli pe care mi le-am impus (sport+apa) poate dau mai mult. Dar eu sunt multumita si asa, pentru ca nu am facut foamea. Chiar am specificat ca am mancat mai mult decat fetele!
      Alatura-te noua! In felul acesta suntem mai multe la suferinta si ne mai incurajam una pe alta.
      Spor la slabit si te asteptam cu drag!

      Ștergere
  65. uau uau uau de cand astept eu rezultatul tau
    am uitat de foame ina cand am citit. imi astept si eu cantarul dar nu stiu cand imi va ajunge pentru ca am comandat unul de la domo si dupa ma uit si vad ca imi va fi livrat intre 3- 15 zile...deci mai dau un strat de slana pana ajunge cantarul la mine
    oricum una peste alta incep sa ma simt si eu mai bine in propria piele si ma gandesc tot mai mult la momentul cand voi fi mai mult decat satisfacuta cand ma voi privi in oglinda
    ina esti mai mititica ca si mine in kilograme, eu la un moment dat aveam vreo 68 deci de pe acolo am inceput daca nu un pic mai mult chiar.
    am papat si eu o salata verde cu o rosie , acuma beau 2 cani de ceai si dupa 4 cand ajung acasa bag iarasi o salata ceva si trece si ziua de azi
    ina apropo de tine cred k si greful te-a ajutat mult

    RăspundețiȘtergere
  66. Roxinica, eu zic ca poti sa scazi linistita 3kg (poate chiar mai mult) pentru ca tu ai mancat cu mult mai putin ca mine, ai baut si apa si ai mai sarit si coarda!
    De grapefruit, am auzit ca-i bun pentru slabire, de la coafeza mea! Pe urma am venit acasa si am citit despre proprietatile lui. Este bun si la sanatate dar si un prieten de nadejde in curele de slabire. Cica topeste grasimea, in special in zona burtii (exact unde imi trebuie mie)
    Plus ca iti taie si pofta de mancare!
    Am venit o data acasa flamanda rau, dar pentru ca mai aveam 20 de min pana la ora 12, am bagat rapid un suc de grapefruit. Timp de 2 ore n-am mai avut nici o senzatie de foame si am asteptat linistita si fara stres ora 14 cand am servit pranzul.
    Il recomand cu caldura, chiar este foarte bun!
    Hai o data cu cantarul, ca acuma sunt eu curioasa!
    Ma gandeam....la o farmacie nu te poti cantari, pana vine comanda? Si pe urma faci diferenta intre cel de la farmacie si al tau, ca sa sti exact de la cat ai pornit.

    RăspundețiȘtergere
  67. ina as fi facut-o deja dar eu stau la tara.tocmai de aceea iti spuneam intr-o zi ca nu am de unde sa imi iau gref.imi doresc sa scad in greutate incet si sigur sa scad frumos si sa nu imi ramana pielea atarnand pe ici pe colo.si sa scap si de gusa...cam multe dorinte am, nu?
    atatia ani de zile am stat asa cu slana pe mine si ma simteam jenata cand mergeam pe la vreo nunta sau undeva cand trebuia sa-mi cumpar rochiii si nu gaseam pe placul meu si acum dintr-o data vreau de toate

    RăspundețiȘtergere
  68. Stai linistita, Roxana!
    Suntem pe aceeasi lungime de unda la pretentii!
    Eu pe 3 Mai trebuie sa merg la un botez si nu am cu ce sa ma imbrac, ca toate pocnesc pe mine. In unele nici nu intru. Le-am luat pe vremea cand aveam 47 kg
    Si daca ii spun lui barbat-a-miu ca vreau sa-mi cumpar ceva pentru botez - in conditiile in care podul meu este plin doar cu hainele mele - cred ca ma atarna de grinda.
    Asa ca mi-am propus sa fac ceva sa intru in hainele pe care le am deja. Si uite-ma aici, pe sait-ul Mashei. Si nu-mi pare rau deloc, pentru ca prezenta voastra imi pica tare bine! Prietenele mele sunt toate slabe. Cu cine sa vorbesc si eu?
    Cat despre gusa, eu am un exercitiu, pe care il fac dimineata si seara, cu rezultate foarte bune...dar nu stiu cum sa ti-l explic!
    Stai intinsa in pat, si-ti aduci capul in fata.... dar nu spre piept, ci in sus (spre tavan) - nu stiu daca m-am facut inteleasa.
    Faci cam 20 dimineata, inainte sa te dai jos din pat si 20 seara cand te bagi la somn. La inceput o sa ai febra musculara sub barbie, dar trece in 2 zile, insa are efect. Cel putin la mine a avut!

    RăspundețiȘtergere
  69. si eu am 4 nunti programate din mai incolo ))))))))))))))))
    fac si eu asa pentru gusa doar ca eu fac din picioare ma uit in tavan si imi intind muschii de pe acolo.
    eu nici nu imi amintesc de cand n-am avut 53 kg...de vreo 11-12 ani.
    eu incap in hainele mele de ocazie nu se pune problema ca toate sunt mari doar ca vreau sa imi schimb comlet garderoba
    merg acasa.nu mai intru pana maine dimi
    meniu maine o big omleta cu ceapa si ardei...yammi yammi
    va pup

    RăspundețiȘtergere
  70. Roxana, nu merge din picioare, pentru ca greutatea capului este de peste 3 kg si in momentul in care il ridici de pe perna, exerciti o anumita presiune asupra barbiei, lucru care nu este posibil din picioare.
    Ridici capul de pe perna si o data cu el directionezi si barbia catre tavan. Ai sa vezi diferenta daca incerci.
    Apropo de nunti, pai eu cu botezul din Mai dau startul...ma mai asteapta inca un botez si 3 nunti in vara.
    Deci o sa aratam bine pana la evenimentele cu pricina! :-))
    Maine mi-am propus pentru pranz somon pe gratar cu sos de iaurt + supa de pui
    Iar seara, jumatate din pranz, dar fara supa!

    RăspundețiȘtergere
  71. Buna Masha!!! Buna fetelor!!! Astazi ma alatur si eu voua in aceasta aventura :). Ma bucur ca am gasit acest blog, ma bucur ca v-am gasit! Am avut nenumarate tentative de a tine diete dar din pacate abandonate inainte devreme :)) dar Reina promite multe si sunt sigura ca voi reusi sa scap de cele 10kg.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine ai venit Marlena in grupul nostru!
      Asteptam sa impartasesti cu noi experientele tale vis-a-vis de dieta Rina.

      Ștergere
  72. neata dragelor! bine ai venit marlena!
    deci referitor la ziua de ieri nu a fost foarte greu desi am mancat putin : un mar o salata de rosii cu salata verde si seara o rosie si un mar.am muncit mult si asta mi-a ocupat timpul.
    deja incep sa ma obisnuiesc cu dieta.
    dupa cum am zis pranzul de azi omleta cu ceapa si ardei cu salata de rosii si deseara inca nu stiu exact ce voi manca.
    va pup

    RăspundețiȘtergere
  73. Buna fetelor!
    A mai trecut o zi de vitamine. Nasoala si asta!
    Eu nu reusesc sa ma obisnuiesc cu aceasta zi! Si-a mai facut si omul meu un gratar aseara, de nu stiam pe unde sa ma pitesc, ca sa nu simt mirosul!
    Dar a trecut!
    O luam de la capat...
    ora 4 - un mar
    ora 6 - un suc de grapefruit si o cafea
    ora 11:30 - o rodie si un suc de grapefruit
    ora 14 - somon pe gratar cu sos de iaurt + 1bol supa de pui limpede
    ora 18 - 1/2 din portia de la pranz dar fara supa
    Maine la AMIDONURI....mazare, ca am facut-o de Sambata si trebuie s-o termin
    Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  74. Buna dimi dragelor! Sunt fericita ca am trecut cu bine peste prima zi! Am vazut ca va impartasiti ce mancati asa ca am sa va povestesc si eu :) Ieri am papat dimi un kiwi si o portocala apoi o pulpitza de pui dezosata pe gratar cu salata de primavara iar seara putina branza de capra (sper sa nu fi fost gresit) si salata. Astazi voi servi o ciorba de zarzavat iar pe seara un orez cu legume. Dimineata am inceput-o cu o banana si o gustarica din 2 kiwi. O zi frumoasa!!!

    RăspundețiȘtergere
  75. yami yami, Marlena!
    Abia astept sa se faca ora 14 ca sa mananc si eu.
    Roxinica, ti-a venit cantarul? Mama lui de cantar, ca tare se lasa asteptat!
    Ca-s curioasa si eu rau de tot!

    RăspundețiȘtergere
  76. ina draga nu mi-a venit dar stiu sigur ca am slabit oleaca, dovada stand perechea de blugi de pe mine care atarna...
    acuma am papat. ce bun a fost.ina cum ai putut sa iti lasi sotiorul sa isi faca gratare cand tu ai vitamnie???gratarele sa le facem cand suntem la proteine sa halim si noi o bucatica...asta-i crima curata..cred k te-a probat sa vada daca esti rezistenta la dieta
    dar ce cauti tu treaza la 4 dimi????
    marlena vei trece cu bine peste fiecare zi, important e sa respecti orarul de luat masele si ingredientele.va fi floare la ureche mai putin vitaminizarea dar na,ne detoxifiem si noi la 4 zile.
    ma simt asa de bine dispusa...va trimit si voua un pic din dispozitia mea

    RăspundețiȘtergere
  77. Roxana, daca atarna blugii este clar ca ai slabit cu muuuuult mai mult decat mine!
    Bravo, sunt mandra de tine!!!!
    Eu am un program mai ciudat...ma trezesc la 3:30, dar ajung mai repede acasa de la serviciu
    Tu de unde ti-ai luat ingredientele? Ai gasit o lista completa pe net? Ca in lista mea muraturile sunt trecute la amidonuri si cand am cautat pe net, le-am gasit la carbohidrati

    RăspundețiȘtergere
  78. important e ca rina da roade pe corpul meu si nu cat am slabit ca suntem doar la inceput, ti-am zis k nu vreau sa atarne pielea pe mine. eu am intrat pe un alt grup de pe facebook dietarina90 ii zice si acolo aveau fetele la fisiere si cartile si un tabel cu alimente pe zile si cu legume pe care le poti consuma zilnic si care doar in anumite zile, acolo scrie ca muraturi ai voie in primele 3 zile doar la vitamine nu.acuma depinde si cat de dulci sunt vitaminele ca zaharul nu e prea indicat.
    tot am vrut sa va intreb de pe unde sunteti , eu sunt din judetul Timis

    RăspundețiȘtergere
  79. Hai ca m-am inscris, ca sa vad si eu alimentele!
    De loc, sunt din Brasov, dar locuiesc in Belgia!

    RăspundețiȘtergere
  80. o ce departe esti ina!!!
    acolo pe grup o sa vezi sunt o gramada de fete.eu le citesc zilnic comentariile si rezultatele si toate sunt multumite.parca treci mai usor cand vezi k se vad rezultatele chiar si la alte persoane

    RăspundețiȘtergere
  81. Asta fac acuma....studiez :-))

    RăspundețiȘtergere
  82. Fetelor mă bucur pentru voi, ţineţi-o tot aşa, iar rezultatele nu se vor lăsa aşteptate.
    Eu am împlinit trei luni de dietă, am dat jos - 11 kg, mai am 3kg, mai ţin dieta până la Paşti, iar după Paşti voi ţine partea a doua a dietei în care voi mânca mic dejun zilnic fructe, iar în rest normal, iar cum vine vara, sigur mă voi menţine uşor.

    RăspundețiȘtergere
  83. Bravo Masha! Ma bucur pentru tine! Mai ai putin si ai scapat.
    Eu am pecito azi, asa ca imi dau singura o bila neagra.
    Pe la ora 16 m-a apucat o pofta nebuna de dulce, de ma luase durerea de cap. Am mancat masa de seara la ora 17 - am zis ca-mi trece, dar nu, nemernica de pofta se amplifica din ce in ce mai tare, asa ca la ora 18 eram cu capul in tava cu placinta cu mere (de la ziua de carbohidrati)
    Asta este....respir adanc si merg mai departe - ca de Rina nu ma las!

    RăspundețiȘtergere
  84. felicitari masha!tu esti dovada vie care pe mine ma face sa continui si sper sa reusesc sa scriu inr-o zi ca am reusit ce mi-am propus cu rina.
    ina ina te drag de urechi de aici din romania...
    si mie mi-e foarte greu de multe ori mai ales cand ii dau mancare fetitei si trebuie sa racesc, imi vine sa mai bag si la mine cate o lingura.
    ieri a fost o zi super...ca sa uit de foamea care s-a lasat asupra mea, dupa ce am gatit ciorba de fasole pentru familie si cartofi cu usturoi la cuptor pentru ziua de azi (asa de bine mirosea in toata casa, nu avea cum sa nu te ia foamea) m-am pus si am bagat niste sport intens pe muzica pana toata am fost uda de transpiratie
    dupa cum ziceam azi la pranz si cina ma rasfat cu niste cartofiori superbi pe care eu ii ador dinainte sa fiu la dieta(cartofi , usturoi, sare piper oregano un pic ulei de masline bagati la cuptor si la sfarsitul prepararii adaugat suc de rosii si mai lasat putin la cuptor asta in caz ca vreti sa incercati)
    in concluzie si ziua de azi pentru mine o declar una super din toate punctele de vedere
    va pup

    RăspundețiȘtergere
  85. Buna fetelor!
    Roxana, trage-ma, trage-ma ca merit! Nu stiu ce-am avut ieri....dupa ce ca mancasem ca innecata si mancare si placinta, cand m-am bagat la somn nu puteam sa adorm de foame, daca ai mai pomenit asa ceva!
    Am dormit doar 3 ore az-noapte, ca ma trezesc si cu noaptea in cap.
    Meniul de azi...
    ora 4: 1 mar
    ora 6: 2 cafele si un suc de grapefruit
    ora 14:30 mazare scazuta
    ora 18: mazare scazuta,
    Si sa speram ca atat... :-)
    Doamne Ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  86. Roxana, cam cat suc de rosii pui la cartofi si cam cat ii mai lasi pe urma?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ina il diluez un picut cu apa si ii mai las vreo 5 minute.depinde cat iti place cu suc de orsii mie imi place mult, dar ma gandesc ca ar merge si cu patrunjel verde fara suc de rosii

      Ștergere
  87. buna dragutelor

    am inceput si eu din 31.03 cu 71.300kg si vreau sa ne ajutam si sustinem in "suferinta"

    RăspundețiȘtergere
  88. vreau si eu sa ma alatur!

    RăspundețiȘtergere
  89. buna tuturor!ma bucur ca mai sunt doritoare care ni se alatura insa ar fi un picut mai usor sa va semnati cu un nume ca sa stim ce si cum.
    deci am intrat in a 11 zi de rina.nu imi vine sa cred k am rezistat atat.intr-adevar cu senzatie de foame de multe ori insa cu abstinenta totala de la lucruri sfinte. pana la urma incepe sa- imi placa in sensul ca acum totul are o limita, mese ordonate, alimente permise doar in anumite zile, fara paine.
    chiar ma simt foarte bine ceea ce va doresc si voua.
    ina draga nu esti cumva in perioada aceea speciala de iti este tie atata foame?
    azi CARBO de cand astept...am facut pizza aseara bineinteles dietetica iara deseara dulcegarii cred ca clatite.
    va pup

    RăspundețiȘtergere
  90. masha iarta-ne ca ti-am invadat blogul si acuma nu mai scapi de noi dar asa de bine ma simt pe blogul tau...

    RăspundețiȘtergere
  91. referitor la suferinta pe care o pomenesti anonim am ajuns la concluzia ca aceasta suferinta incepe sa merite
    inna azi sau maine ajunge cantarul la mine deci...i am so happy..in sfarsit ma sui pe el si mai inainte ma gandeam ca daca oi avea mai mult de 70 kg si nu imi dau eu seama!!!!!
    deci maine cel tarziu o sa fiu si mai happy ca am cantar.

    RăspundețiȘtergere
  92. am inceput de eri cu ziua de amidonuri,si rezultatul a depasit asteptarile mele - 1 kg

    RăspundețiȘtergere
  93. un rezultat foarte bun anonim
    deseara ma cantaresc si eu in sfarsit

    RăspundețiȘtergere
  94. Bine ati venit dragele mele anonime, dar asa cum zicea si Roxana, este mai bine sa va semnati, ca sa ne putem intelege mai usor. La optiunea COMENTATI CA.... selectati NUME/ADRESAURL - va scrieti numele dupa care dati CONTINUATI - dupa care publicati comentariul. Am scris pasii pentru ca intreba un anonim mai sus cum se poate semna!
    Draga Roxinica, nu stiu daca este de la perioada cu pricina (normal peste 2 saptamani). Ma gandesc ca poate se razvrateste organismul ca nu-i mai dau cu ce era obisnuit!
    Am o intrebare la voi toate....pentru ca am pecito Marti, la ziua de Proteine si m-am infipt in tava cu placinta, ma gandeam sa tin azi si maine cu vitamine...ce ziceti? O fi bine? O fi rau?
    Ca n-as vrea sa am o surpriza neplacuta Luni, cand ma cantaresc!

    RăspundețiȘtergere
  95. Roxana, ce ma bucur ca-ti ajunge cantatul!
    Deci maine este ziua cea mare!
    Sa ne scri la prima ora :-))

    RăspundețiȘtergere
  96. ina crezi k o sa rezisti 2 zile de vitamine?lasa k ai timp in 80 de zile de dieta sa iti revii.nu vreau sa ma trezesc ca nu mai intri la apel sambata...
    si mie imi cere organismul multe dar ma abtin eroic.e greu dar inghit in sec si las sa treaca timpul.aseara am ajuns sa stau cu telefonul in mana sa ma uit cand se face ora 18 sa pot manca cina ca asa foame mi-era.

    RăspundețiȘtergere
  97. Răspunsuri
    1. Bine ai venit Laura!
      De cand ia inceput dieta?
      Spor la slabit!

      Ștergere
  98. Ai dreptate Roxana!
    Adica eu sa sufar si tu sa traiesti bine la ziua de carbohidrati? -)) Nu se cade asa ceva! Mai ales ca azi este singura zi in care pot sa mananc tort.
    Deci....meniul pentru ziua de azi - carbohidrati
    ora 4 - 1 mar
    ora 6 - 1 suc de grapefruit si o cafea
    ora 11:30 - un suc de grapefruit
    ora 14 - O pizza (o fac eu)
    ora 18 - o felie de tort (cumparat)

    RăspundețiȘtergere
  99. Buna fetelor! Ma bucur pentru rezultatele voastre si eforturile depuse pentru a va simti bine in pielea voastra.
    Roxana, nu ma supar, nu mi-ati invadat blogul, eu citesc de pe tableta comentariile voastre, insa pot sa raspund mai usor cand deschid laptopul, deci mai greu...
    Ina, nu cred ca e necesar sa tii doua zile de vitamine, e prea mult, pe viitor sa te stradui sa faci excese cu mancare dietetica, msi bine mananci alimente permise dar mai mult. Si cu cat mananci mai mult iti este si mai foame si eu am o regula nu gust deloc ceva nepermis, caci dupa o gura imi doresc alta si tot asa, deci mai bine rontai o leguma sau ceva permis decat chestii ....
    Laura bine ai venit, spor la slabit!
    Eu ieri am mancat mai mult, dar doar alimente permise: supa crema de linte rosie, pastai prajite, pireu cu usturoi cu salata....

    RăspundețiȘtergere
  100. Merci Masha pentru sfat! Ma voi stradui ca pe viitor sa nu mai calc stramb!

    RăspundețiȘtergere
  101. tocmai ce am papat si eu pizza si asa bine mi-a picat...suferim impreuna ina MAINE am gasit si eu gref dar il pastrez pentru maine sa imi taie pofta de haleala.maine ma gandesc la niste varza dulce calita, cred k e potrivita ca sa imi umplu stomacu cu ea.
    laura bine te-ai alaturat in grupisorul nostru, cu cat suntem mai multe cu atat mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  102. Sa-ti fie de bine Roxana!
    Eu mai am de asteptat o ora.
    Inca nu stiu ce-o sa mananc maine, cred ca o dau pe salate

    RăspundețiȘtergere
  103. eu sunt a doua zi,abia acum am mincat fasole multa,dar si doua felii de pine caci nu pot sa renunt la ea..in ziua de amidonuri ce sa poate minca la cina?

    RăspundețiȘtergere
  104. laura si eu am fost o innraita a painii mancam si 7 felii pe zi.incet incet trebuie sa te limitezi doar la proteine.la cina poti manca tot fasole jumatate de portie.e recomandat ca la proteine si amidon sa mancam seara tot ce am mancat la pranz doar jumatate de portie si fara paine.la carbohidrati sa mancam seara ceva dulce orice in proportie cam de 150 gr. si obligatoriu 4 bucatele de cioco neagra

    RăspundețiȘtergere
  105. Meniul pentru maine - VITAMINE
    ora 4 - un mar
    ora 6 - un suc de grapefruit + o cafea
    ora 11:30 - un suc de grapefruit
    ora 14 - o salata de fructe (rodie si banana)
    ora 18 - mancarica de ardei copti si vinete

    RăspundețiȘtergere
  106. neata fetelor! va spun si eu ca azi am de gand sa consum apa ceai si grepfruit.cam atat pentru ca aseara dupa ce am papat cina carbo foietaje si cioco neagra am bagat si niste varza calita ce am prega pentru azi am tot gustat din oala si ceva ma impingea de la spate sa ma duc sa mai gust.deci ma pedepsesc pentru azi.sper sa pot.
    referitor la prima mea cantarire de ieri 03.04.2014 66 kg fix.pentru mine practic de acum incepe evidenta kilogramelor pierdute intrucat habar nam cat as fi putu slabi in cele 11 zile.va pup si va doresc o zi vitaminizanta pentru cele de la vitamine

    RăspundețiȘtergere
  107. Roxinica, pai ce mi-ai zis tu mie ieri? Ca am timp sa recuperez in 80 de zile....
    Si la urma urmei tu ai mancat legume, nu prosti, ca mine....foietaj cu mere
    Acuma, tu faci cum crezi si cum simti, dar sa nu te ia lesinul pana maine la ora pranzului.

    RăspundețiȘtergere
  108. Mie mi-a luat sotiorul meu un aparat care te zguduie la burta....asa ca o sa devin o zguduita :-))))

    RăspundețiȘtergere
  109. da ina ti-am zis eu tie dar nu e aceeasi situatie pentru ca tu ai vrut sa faci in loc de carbo vitamine pe cand eu azi am vitamine si mananc gref...vezi k tu cu aparatele astea a le tale o sa ne parasesti mai repede.
    am papat juma de gref, numa mi-am " amarat" dimineata cu el

    RăspundețiȘtergere
  110. Valeu...ai papat gref? Eu nu-l suport asa! Merg doar pe varianta suc, sau in cel mai rau caz, dau pielitza jos, ca-i tare amar cu ea. Dar bine ca ai reusit sa-l mananci!
    De parasit nu va parasesc, dar...Doamne Ajuta sa slabesc mai repede! Acuma depinde si de organism. Unii slabesc mai repede la inceput si pe urma au perioade de stagnare....sau invers.
    Vedem Luni ce-am realizat saptamana asta, insa dupa ce m-am dus la toaleta dimineata, m-am simtit mai usoara ca in zilele trecute.
    Iar dupa ziua asta dementiala, pe care o iubesc de mor... de n-ar mai fi...o sa ma simt si mai bine. Asa am patit de fiecare data dupa ziua de vitamine
    Oricum, sotul meu mi-a zis ca se vede c-am slabit! Deci, daca el a zis asta, care ma studiaza in fiecare zi, atunci trebuie sa-l cred pe cuvant! :-)

    RăspundețiȘtergere
  111. mai am jumate de gref ina ma tot uit la el dar cand ma ia cu foame il halesc.iti dai seama daca sotul iti zice asta...al meu nu se agita sa imi spuna nimic eu tot il bazai ca vezi k tre sa imi iau blugi ca slabesc si pica de pe mine...ieri ne uitam amandoi la cantar, deci a fost martor asa cand va fi urmatoarea cantarire il voi chema sa fie din nou martor...

    RăspundețiȘtergere
  112. Roxinica, curata-i pielita, ca este mai comestibil.
    Doar un grepfruit vrei sa mananci azi?

    RăspundețiȘtergere
  113. da ii curat pielita e oribil si fara pielita.sa vedem cat rezist numa cu apa si gref.oricum la 2 ma duc acasa si bag munca la greu ca am o gramada.

    RăspundețiȘtergere
  114. Maine la proteine ce mancati fetele?
    Eu m-am gandit la file de cod cu mujdei de usturoi, insa nu prea stiu cum sa-l prepar mai dietetic, ca asta se sfarama pe gratar.

    RăspundețiȘtergere
  115. eu nu mananc peste niciodata oridecare ar fi el...stiu!nu da-ti cu pietre!
    maine ceva carne tre sa fie ca de cand am inceput nu am mancat.tot asa la cuptor cu usturoi ca imi place usturoiul si ierburi aromate. imi place la cuptor k le arunci acolo si nu le tot amesteci atata.nu mai ai treaba

    RăspundețiȘtergere
  116. deci deja am baut 1 litru jumate de apa.....

    RăspundețiȘtergere
  117. uuufffff......apa m-a chinuit rau saptamana asta.
    Imi lasa un gol in stomac....cred ca de asta mi-a fost asa foame saptamana asta.

    RăspundețiȘtergere
  118. aseara asa am patit eu cu ciocolata aia neagra ce foame m-a luat dupa ea...de aceea am bagat varza ca simteam ca nu stiu ce se intampla daca nu mananc ceva sarat.eu mi-am luat apa la lucru si imi tot pun in cana si tot bag si ma duc la toaleta si tot asa insa acasa ma iau cu o gramada de treburi si chiar uit sa beau apa.niciodata nu am fost o consumatoare mare de apa dar daca e necesar ce sa facem....

    RăspundețiȘtergere
  119. Buna fetelor!!! Bine ai venit Laura! Am fost "pasare calatoare" zilele astea 2 si n-am avut acces la internet sa va scriu iar de pe telefon nu stiu de ce dar nu merge :( Sunt fericita ca am reusit sa ajung in a 5a zi fara sa abandonez. Ieri a fost cel mai greu, cu ziua de vitamine dar spre suprinderea mea am trecut cu binisor. Sa va si spun ce am mancat zilele acestea si daca am facut ceva gresit poate ma si corectati sa nu se mai repete. Sunt micuta si invat de la voi toate cate ceva...Tin un jurnal in care imi notez in fiecare zi ca mananc :)) am cititt undeva ca ajuta. Asa ca:
    ziua de Carbo - la pranz am mancat pizza cu legume iar seara 3 minieclere, 20g de covrigei sarati si doar 2 bucatele de cioco (nu-mi place deloc :( dar daca trebuie!!!)
    vitamine - fructe din 2 in 2 ore iar la pranz o salata, iar fructe iar seara pe la 9 din pacate am ajuns acasa si-mi era o foame de lup si am comis o mancand o salata.
    Astazi la a 5a zi am inceput din nou proteine - pranz o omleta 3 oua si salata cu parmezan (si am pacatuit cu un covridog nu m am putut abtine :(((((( merit mustruluita stiu. iar in seara asta doar o salata cu putina branza de capra pt k oua e deja prea mult pentru mine intr o zi! cu apa si la mine fetelor e tare greu nu pot bea nici macar 1l pe zi :(
    INA poti face codul in hartie de copt la cuptor (eu asa fac macrou) sau fiert in apa gen rasol cald am mancat la o manastire si a fost gustos.

    RăspundețiȘtergere
  120. Buna dimineata fetelor!
    Roxinica, mai respiri? Man-ce mama pe ea de ambitioasa mica! :-))
    Marlena, multumesc pentru ideea cum sa prepar codul....o sa incerc cu hartia de copt, ca rasol nu-mi place
    Marlena, din cate am citit pe net, in carte scrie ca nu ai voie sa amesteci combinatia de branza-carne-oua in aceeasi zi. Si eu vreau azi, la proteine, sa mananc omleta cu ceapa verde si ardei, ca mi-e pofta, dar vreau si peste cu usturoi, si nu stiu cum sa fac ca nu ma lasa inima sa renunt la nici una. :-((

    RăspundețiȘtergere
  121. Gata, m-am hotarat!
    Azi - PROTEINE
    ora 8 - 1 mar, 1 suc natural de grapefruit, 1 cafea
    ora 11:30 - 1 suc natural de grapefruit
    ora 14 - Omleta din 2 oua, ceapa verde si ardei gras + 1 bol supa crema de telina
    ora 18 - 2 buc de cod file cu mujdei de usturoi
    Maine - AMIDONURI
    Dim - 1 mar, 1 suc de grapefruit, 1 cafea
    ora 11:30 - 1 suc de grapefruit
    ora 14 - 2 buc ardei umpluti cu orez si legume
    ora 18 - 1 buc ardei cu orez si legume
    Weekend placut si pupici la toata lumea!!!

    RăspundețiȘtergere
  122. Buna dimi fetelor!!! Ina ce pot spune ...stiu ca am gafat-o dar zic k merge si asa o data k am obervat k si alte fete au mai amestecat proteinele...acu sa nu devina obisnuinta zic...astazi la amidon am terminat de gatit o fasole dulce cu salata de varza si morcov. Pofta buna tuturor!!! si un week end superb fara scapari va doresc!!!Pupici

    RăspundețiȘtergere
  123. Felicitari tuturor si multe multumiri gazdei noastre.
    Eu am inceput dieta de 10 zile si am slabit peste 4 kg.
    Ma gandesc cu groaza la ziua de lichide ( cade la cateva zile dupa Paste) dar sper sa reusesc.
    Marlena, poti scrie reteta de ardei cu orez si legume?
    Succes tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  124. Buna!Vreau de ceva timp sa ma alatur blogului pentru ca il urmaresc destul de des.Ceea ce m-a determinat pana la urma sa o fac a fost Adina care in 10 zile a slabit peste 4 kg pe cand eu sunt la a 13a si am slabit maxim 2..nu prea inteleg unde gresesc.Din ceea ce mai comentati voi am observat ca fac unele greseli,dar nu majore totusi,deci unde-i problema?poate cu ajutorul vostru elucidez misterul..

    RăspundețiȘtergere
  125. Buna...sunt noua pe forum.( poate ma primiti si pe mine in grup)..si eu am inceput dieta de 13 zile...am slabit 4 kg...sper sa o duc pana la capat. Doar ca eu.....am cam trisat dimineata....beau cafea cu zahar si lapte...nu o pot bea altfel !!! Este asta o cauza ca slabirea se face mult mai lenta ???? Banuiesc ca da :(((((

    RăspundețiȘtergere
  126. Ooohhhooo...ce de fete! :-)
    Sunteti bine venite, dragele mele!
    MARLENA, asa cum am scris mai sus, eu doar am citit pe net ca nu ai voie sa combini branza-carnea-ouale in aceeasi zi, dar dupa cum vezi nici eu n-am reusit sa raman la un singur aliment. Imi era pofta si de omleta si de peste asa ca le-am servit pe amandoua. Masha scria la un moment dat ca a tinut o dieta proteica cu rezultate bune, si a facut astfel de combinatii si la dieta Rina. Sper sa nu gresesc Masha!
    ADINA, ai slabit foarte bine in 10 zile! Bravo! Cat despre ziua cu apa, stai linistita...eu in ziua de Paste am vitamine si a doua zi, apa :-))))
    Dar o sa o tin decalat, ca am musafiri pe termen lung si decat sa cad in ispita si sa ma apuce ciuda, mai bine o aman pana dupa Paste.
    Ardeii umpluti i-am facut in felul urmator:
    - am calit 1 ceapa, 3 catei de usturoi, 1/2 ardei gras, toate taiate marunt si un morcov (dat prin razatoare). Calit este impropriu spus, pentru ca mai mult le-am fiert cu o cescuta cu apa.
    - cand aproape a scazut apa, am pus o lingura de bulion si am lasat sa fiarba pana a scazut de tot. Vezi sa nu o lasi nesupravegheata si sa o arzi, ca mine, azi :-)))
    - cand a scazut si bulionul pui boabe de porumb (la cutie - si scurgi apa din cutie) si mazare congelata, sau ce legume iti sunt tie pe plac, care prin fierbere sa ramana totusi tari. De ex poti sa pui ciuperci, daca iti plac.
    - iei oala de pe foc si adaugi o cescuta de orez si amesteci
    - scoti cotorul de la ardei si ii umpli cu compozitia pregatita
    - ii asezi frumos in picioare, intr-o cratita si pui apa.
    - ii acoperi cu un capac si ii lasi la fiert la foc mic, pana vezi ca orezul s-a facut
    Sper ca m-am facut inteleasa!!!
    IULIA te asteptam sa ne impartasesti meniul tau si sa vedem unde ar fi problema. Nici noi nu suntem experte, insa ne consultam intre noi si invatam una de la cealalta din greseli.
    ANONIM, nu-ti caut scuze si nu incurajez abaterile, ca ne trage Masha de urechi, insa si eu beam inainte de a incepe aceasta dieta cafeaua cu lapte si zahar, iar de cand am inceput dieta o beau cu lapte de soja si un picut (un varf de lingurita) de miere de albine. Nu stiu daca am facut eu mare branza, dar simpla nu pot sa o beau nici moarta. Insa 4 kg in 13 zile mi se pare un rezultat suuuper bun! Asa ca nu te descuraja si da-i inainte. Te asteptam sa ne impartasesti experienta ta!

    RăspundețiȘtergere
  127. Rasfoind in seara aceasta "n" siteuri despre dieta mi-am descoperit greselile majore ca sa spun asa.In primul rand nu mancam acelasi tip de mancare si la cina(pe care sincera sa fiu nici nu prea o iau),in al doilea rand combinam tipurile de alimente(de ex carnea cu oua sau iaurt,poate chiar la aceeasi masa).Eu una am renuntat la cafea si paine de tot si nu intelegeam de ce rezultatele nu sunt asa vizibile,avand in vedere ca mananc ceea ce trebuie.Maine e ziua amidonului si ma gandeam sa incerc niste soia cu dovlecel pe gril..astept pareri...

    RăspundețiȘtergere
  128. Iulia, vezi ca soia este la proteine!

    RăspundețiȘtergere
  129. Ciudat,eu am gasit soia la amidonuri...

    RăspundețiȘtergere
  130. Eu stiu ca soia contine o cantitate mare de proteine.

    RăspundețiȘtergere
  131. Cartofi piure cu dovleac la cuptor si snitel de soia
    Ingrediente:- 6 cartofi mari- un dovleac de vreo 1 kg- o punga de soia snitele- sare, piper,- condimente pentru barbeque- putin curry- o lingura de unt sau ulei de masline- patrunjel verdeIncepem cu dovleacul care trebuie pus la cuptor cat mai repede ca ii trebuie destul demult pana se face moale. Spalam dovleacul il taiem in doua, curatam partea cu semintesi il punem pe o tava. Il punem la cuptor circa o ora jumate. Intre timp curatam cartofii,ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare.Snitelele se inmoaie in apa cu delicat timp de 30 min, dupa care se storc bine de apa, secondimenteaza si pe o parte si alta cu condiment barbeque. Se asezeaza intr-o tava, sestropesc cu ulei si se presara deasupra un pic de pesmet. Se pun la cuptor circa 30 min.Cand cartofii au fiert, se scot cartofii cu o paletina din apa (pastrati apa ca vom aveanevoie de ea). Daca dovleacul s-a copt bine, il scoatem din cuptor, il lasam un pic sa seraceasca ca sa il putem prinde in mana, dupa ce s-a racit cu ajutorul unei linguri scobimmiezul si il asezam peste cartofii fierti, adaugam, o lingurita de curry, apa in care a fiertcartofii, o lingura de unt sau ulei de masline. Cu ajutorul mixerului vom obtine o pastade cartofi de culoare portocalie. Adaugam peste frunze da patrujel verde tocat marunt siamestecam. Scoatem si snitelele din cuptor. Se serveste cald cartofii cu snitele de soia sicastraveti murati sau salata de cruditati.
    E luata din cartea Rina..nu te contrazic vreau doar sa ma asigur,vreau sa evit cat mai mult greselile..

    RăspundețiȘtergere
  132. Iulia, la inceput si eu aveam nelamuriri asupra combinatiilor, si inca mai am, pentru ca anumite alimente sunt trecute si la amidonuri si la proteine, si ma incurca. Insa de cate ori eram nesigura dade-am un search pe net si aflam informatii despre alimentul care ma interesa. Daca intri pe google si scri -despre soia- o sa vezi ca toate articolele contine fraza - bogat in proteine- iar eu l-am trecut pe lista mea, la proteine. Acuma, tu faci cum crezi, nu vreau sa te influentez! Prefer sa gresesc eu, decat sa-ti dai dieta peste cap din cauza mea.

    RăspundețiȘtergere
  133. ce de fete , ce de fete....mi-a luat o gramada sa va citesc.
    ina draga stai linistita ca traiesc, sunt bine mersi am papat la vitamine si nu m-am pedepsit...mi-am dat seama ca e o greseala asta sa nu mananci.sunt foarte derutata pentru ca am o problema cu constipatia de cateva zile...azi pap orez cu salata. va pup pe toate rinutele

    RăspundețiȘtergere
  134. Buna dimineata la toata lumea!
    Roxana, exact aceeasi problema o am si eu, dar n-am indraznit sa zic! Oare de ce? Si ce am putea face? Ca la mine, deja devine enervanta treaba asta!

    RăspundețiȘtergere
  135. Ma gandesc serios sa-mi schimb meniul de azi, ca am ardei umpluti cu orez si legume, iar orezul nu-i tocmai indicat in problema constipatiei.

    RăspundețiȘtergere
  136. Neata tuturor! Ina, Roxana pt constipatie incercati dimineata cand va treziti beti un pahar cu apa calduta (cat de calda suportati voi) la mine isi face efectul ;) sau la micul dejun manacati mar si apoi un pahar de apa. Si eu am aceste probleme cu digestia dar pot spune ca de cand am inceput dieta tranzitul meu este mult mai bun, multumesc Domnului n-am mai avut probleme. Pt astazi, ca e zi de carbo la mine, ma gandesc la un pireu de cartofi cu salata iar pt seara inca am dileme...as face cateva gogosele cu gem sau un foietaj...inca nu stiu...am timp sa ma hotarasc :)) duminica linistita va doresc!!!

    RăspundețiȘtergere
  137. Multumim frumos Marlena! Am citit si pe net, ca in carte scrie sa bei 1 pahar apa calduta + 1 lingurita otet + 1 lingurita miere de albine, in caz de constipatie!

    RăspundețiȘtergere
  138. Multumesc, Ina...am sa-mi cumpar lapte de soia de maine....(eram cea cu Anonim) deabea acum am vazut cum se poate trece si numele:)))))

    RăspundețiȘtergere
  139. nici eu nu am mai papat orez, am papat cartofi natur cu morcov fiert si cu varza dulce calita.am renuntat ca am zis ca ma constipa mai tare. deci de maine dimi voi incerca faza cu apa otet si miere.sper sa functioneze ca nu mai suport.marlena tu mananci cartofi la carbo?eu stiam ca la amidon intra cartofii.la carbo chestii gen paste pizza dietetica placintele mamaliga si la amidon cartofi fasole mazare orez.
    fetelor apropo am alta prblema in sensul ca de sapt viitoare voi lucra de noapte si ziua voi dormi si tot stau eu sa ma gandesc cum o sa fac cu mancarea.cand ma trezesc seara pe la 5 sa manc fructe, apoi pranzul pe la 12 noaptea si cina dimi pe la 7 cand vin acasa?chiar nu stiu cum sa fac ca nu vreau nici in ruptul capului sa ma abat de la dieta.
    apropo de asta, azi mi-am luat o pereche de blugi pe mine care atarna asa de mult, insa cantarul nu ma incurajeaza deloc tot acolo ma situez, dar ma incurajez eu singura cu felul in care imi stau hainele pe mine

    RăspundețiȘtergere
  140. Roxinica, Roxinica....ce cauti tu pe cantarul ala mai devreme de o saptamana? In decurs de o saptamana ai fluctuatii vizibile - iti spun din propria experienta de la o alta dieta. Aveam schimbari chiar si de 2kg de la o zi la alta - eu crezand ca s-a stricat cantarul, ca-mi era imposibil a crede ca poate sa se intample si asa ceva, dar depinde si de organism, azi poate ai arderile mai rapide si maine poate sunt lenese. Dar este bine ca se vede la haine! Asta este un lucru foarte bun...si la urma urmei, asta conteaza.
    Eu maine am ziua cea mare! :-)
    In privinta programului....pai, dupa cina, banuiesc ca ai sa te bagi la somn, fiind obosita...si nu cred ca este tocmai indicat sa dormi cu burtica plina. Eu ti-as propune fructe dimineata, ca se digera mai repede, pranzul pe la ora 5 , cand ai spus ca te trezesti si cina, la ora 12 noaptea. Cu toate ca parca nici varianta asta nu-i stralucita. Stai toata noaptea fara sa gusti nimica? Cred ca o sa-ti dai tu seama, dupa cum o sa-ti ceara organismul. Lucrezi in ritmul asta numai o saptamana?

    RăspundețiȘtergere
  141. salut fetele! am si eu constipatie si speriindu-ma am abandonat dieta...de mine incep din nou!!!

    RăspundețiȘtergere
  142. Ieri a fost ziua de legume, cam trista pt ca nu prea ma pricep sa le gatesc ca sa fie gustoase si apetisante. Dimineata cafea si banana, la pranz am facut, ciuperci, vinete , ardei si dovlecei la gratar( in afara de ciuperci care erau tari ca o bucata de carton si aveau si cam acelasi gust) totul a fost delicios.
    Am uitat sa va spun ca am pus si niste praf de usturoi...
    Seara am curatat 3 cartofi, 1 vanata, 1 capatana de usturoi, o jumatate de praz , 2 morcovi taiati felii,1 dovlecel, am pus totul intr-o tava cu o lingura de unt si le-am bagat la cuptor.
    Rezultatul a fost spectaculos de bun!|
    Astazi , in schimb, a fost ziua mea de pizza (asa numesc eu ziua a treia :-)))) : de dimineata am baut doar cafea , la pranz o pizza margherita, la 5 am mancat o banana iar seara mi-am facut o portie de paste (de porumb ) cu sos de rosii si ardei.

    Ce credeti, e bine sau am gresit ceva?

    Intrebare: in ziua a patra se pot manca stafide si alune de pamant? Exista fructe interzise?

    Va pup si va urez cat mai putine kg!

    RăspundețiȘtergere
  143. adina draga mea cartofiorii sunt la amidon adica ziua a 2 nicidecum la vitamine, la vitamine orice legume in afara de cartofi mazare fasole, fasole verde...
    iti dai seama ina ca nu ma pot abtine sa nu ma sui pe cantar, si ai dreptate ca fluctueaza toata ziua.
    am baut asa zisa apa cu miere si otet sper sa imi faca bine...
    azi am prega paste cu sos de rosii si deseara foietaj cu mere.
    maine la vitamine intentionez sa imi fac o ciorbita de varza dulce ca de mult nu am mai papat ciorba.
    voi lucra de miercuri pana la pasti asa de noapte.voi gasi eu o metoda de a manca oricum tre sa pap ceva si noaptea ca nu pot fara.

    RăspundețiȘtergere
  144. Buna dimineata fetelor!
    Eu am avut noapte alba - ma doare o masea de nu mai pot! Si nu inteleg de ce, pentru ca am facut-o anul trecut si este perfect inchisa - dar ma doare cand calc pe ea. Azi mi-am propus pizza si la cina eclere - dar doar mi-am propus, ca nu stiu daca pot manca.
    Acu imi caut dentist, insa sa vad daca pot ajunge, ca nici nu ma pot concentra de durere. In loc sa-mi pun telefonul pe masa, l-am pus la gunoi.
    Roxinica, mai ai o varianta cu iesitul la toaleta. Cumperi de la farmacie anghirol din plante. Digera foarte repede mancarea si a doua zi iesi la prima ora. Eu am luat aseara, ca nu mi-am mai schimbat meniul si am mancat ardei umpluti cu orez si legume si azi dimineata am iesit de 2 ori la interval de 30 min.
    M-am cantarit de dimineata si de la 59.700 aveam azi 58.300. Deci saptamana trecuta am slabit 1.400kg. Eu sunt multumita intr-un fel, pentru ca am mancat mult saptamana trecuta.
    Deci, o mica recapitulare:
    1 saptamana = 2.300 kg
    2 saptamana = 1.400 kg
    Total = 3.700 kg in 2 saptamani

    RăspundețiȘtergere
  145. ina draga mea nasol rau de tot cu maselele astea.stiu prin ce treci.
    rezultatul tau e super.eu macar sa ajung la greutatea ta de pornire si as fi super multumita.
    acu am papat 2 pere, renunt la banane pentru o vreme pana imi revin.dau pe pere si prune uscate.

    RăspundețiȘtergere
  146. Apai, eu cred ca am slabit 1kg numai cat am mancat pizza asta!

    RăspundețiȘtergere
  147. eu sunt in a 3 saptamana.....si nu am mai slabit deloc...am slabit in primele 2 saptamani 4 kg....si gata...de o saptamana am tot 83.5 kg.....azi am ziua de fructe...sunt cam dezamagita dar nu renunt !!!

    RăspundețiȘtergere
  148. Buna dimineata,dragelor!
    Ina , ti-a trecut durerea de masea?
    Roxana, eu am mancat cartofi, dovlecei si vinete in ziua a doua deci cred ca nu am gresit.
    Nici n-am stiut ca in ziua a patra poti manca altceva in afara de fructe; eu am mancat doar salata de fructe toata ziua (mere, ananas, capsuni, portocale, kiwi).
    Ema, probabil ai intrat in faza de blocaj, insista cateva zile si vei incepe sa pierzi din greutate di nou, probabil in ritm mai lent fata de primele zile de dieta.
    Astazi e ziua mea de proteine; la pranz ma gandesc sa fac niste piept de piu la gratar cu un pic de salata verde. Astept sugestiile voastre, eventual si cateva retete :-))).
    Va urez o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  149. adina scuze inseamna ca nu am citit eu bine.
    ema nici eu nu scad cine stie ce pe cantar, dar simt la haine si asta ma face happy, azi dimi dupa ce am fost la baie aveam 65 kg....de renuntat nu renunt pentru ca m-am obisnuit cu stilul asta.
    azi vitamine, ciorba de varza si fructe...
    ina draga ce mai faci?
    eu nu voi mai intra o vreme, dar sa nu credeti ca va parasesc, voi pleca si nu voi mai avea acces la internet pana la pasti.insa cand vin vreau sa va gasesc cu rezultate care sa va multumeasca pe fiecare in parte si cel mai important sa nu renuntati...vom reusi sa invingem competitia cu kg in plus care nu au ce cauta pe noi.cand va vine sa mancati ceva aiurea uitativa in oglinda....
    va pup si va doresc numai bine

    RăspundețiȘtergere
  150. Buna fetelor!
    Roxana, Adina, multumesc de intrebare, dar bine tot nu fac! Az-noapte tot alba a fost, dar iau niste pastile ca s-a si umflat si ma astept sa ma lase durerea! Ziua de azi cred ca-i compromisa in ceea ce priveste dieta. Sa vad maine cum ma simt si reiau cu ziua de azi, adica vitamine. Asta este, chiar imi pare rau, dar asta nu inseamna ca renunt.
    Ema, am citit pe net ca scrie in cartea Rina, ca daca intri in plafonare sa mai ti o data una din zile cu proteine sau amidon...dar nu mai stiu daca trebuie sa ti o zi sau mai multe
    Nu are nimeni cartea, ca sa ne zica? Ca nu mai gasesc sait-ul unde am citit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va multumesc, fetelor....pt raspunsuri !!! azi am avut ziua de fructe si am tinut-o cu vitejie...2 mere...si o capsuna,(atat am servit) sper sa ma deblochez odata, altfel am sa fiu tentata la un pic de slaninuta cu rosii :))))

      Ștergere
  151. Ema...2 mere si o capsuna? Nu te vei debloca in felul acesta, asculta aici o femeie mai batrana :-)))))
    Ia si mananca, ca pe urma ai sa te ingrasi si de la un pahar cu apa! Pentru ca organismul va incerca sa-si ia caloriile necesare si dintr-o firmitura de paine si pe urma ai sa te miri ca ai mancat foarte putin, dar te-ai ingrasat! Nu fa foamea!!!! Exact asta zice si dieta Rina!
    Ieri nu am putut tine ziua de vitamine, pentru ca iau niste pastile si trebuie sa mananc bine, ca sa nu am probleme cu stomacul. Dar nu am facut abuz!
    Asa ca azi ...la proteine - ciupercute umplute cu branza tofu (condimentata cu sare, piper, pasta de ardei gras si usturoi) si supa crema de telina.
    Pupici si spor la slabit!

    RăspundețiȘtergere
  152. Hm.....aici ai dreptate, Ina...dar ieri am fost tot plecata si am fost chiar ok....nu am simtit foamea....pe la ora 18, cand as fi vrut sa mananc iar un fruct am spus ca-i dau pace ca este prea tarziu....!!! banuiesc ca trebuie sa-mi revizuiesc toata cura mea de slabit...adevarul este ca rabd un pic foame !!!! Azi de ex am avut ziua de proteine....am mancat un mar de dimineata, la 12 o felie de piept pui cu salata, si la ora 15 o jumate de mar....cam atat !!!! o tin prea drastica ???? stiu ca trebuia si supa....dar am cam uitat de ea !!! si cum am fost iar plecata...nu am simtit foamea....eu ajung acasa dupa ora 20 zilnic....deci....trebuie sa mananc mai mult???? ma mai tenteaza cate un covrig uscat pe la 15-16 cand isi cumpara colegii....dar am spus ca ar fi prea mult...am si arderile foarte lente....

    RăspundețiȘtergere
  153. Ema, in carte scrie ca daca intri in plafonare, sa inlocuiesti ziua de carbohidrati cu proteine sau amidon (la libera ta alegere).
    Pe urma....tentatiile astea sa le lasi pentru mentinere. Mai bine mananci un pic mai mult, dar din alimente permise, decat 2-3 covrigei la ziua de proteine.
    In cazul in care mananci sarat, ar putea sa constituie o problema, pentru ca reti apa si cantarul o sa arate mai mult!
    In alta ordine de idei, ce cauta marul la ora 15 in zi de proteine. In carte scrie ca fructele se mananca pana la ora 12-13. Doar in ziua de vitamine poti manca din 2 in 2 ore cate un fruct
    Eu zic ca mananci cam putin, dar tu sti cel mai bine cum te simti. Organismul nu trebuie sa fie slabit, dar nici umplut cu mancare, ca totusi urmam o dieta.
    Pune-ti cina un pic mai tarziu, (dar NU la ora 21-22) avand in vedere ca muncesti toata ziua pana tarziu.
    De cate saptamani nu ai mai slabit deloc?

    RăspundețiȘtergere
  154. multumesc mult de sfaturi...sunt bine venite fiinca am mai invatat ceva!!! cat despre plafonare...nu este vorba de saptamani....era vb de cateva zile.....eu credeam ca la 2-3 zile....trebuie sa se vada pe cantar:)))) este a 3 saptamana de cura (a 18-a zi mai exact)....am inceput de la 87.5 si azi dim aveam 82.1 !!!....mie mi se parea ca slabesc putin....dar citind si recitind....ce s-a postat mai sus....depinde muuult de organism....si exact cum mi-ai spus si tu....sa se respecte ce scrie in reteta !!! trebuie sa ma documentez mai mult !!!! mersi inca odata ...

    RăspundețiȘtergere
  155. Ema, dar ai slabit bine. Asteapta pana Luni, sa vezi ce-ti zice cantarul. Si incearca sa te cantaresti doar o data pe saptamana. Eu asa fac!
    Eu imi scriu in fiecare zi ce mananc si cat am slabit in saptamana respectiva, astfel incat, atunci cand intru la plafonare, sa trec pe saptamana cu meniul in care am slabit cel mai mult!
    O sa vad eu Luni cand de prietenos va fi cantarul, mai ales ca in ziua de vitamine am mancat normal pentru a putea lua pastilele pentru masea. Asi fi putut sa trec pe o zi de proteine sau amidon, dar nu aveam nimica pregatit pentru dieta.
    Meniul de azi AMIDON - cartofi parjiti la cuptor cu guacamole
    Maniul de maine CARBOHIDRATI - cred ca va fi o pizza vegetala, ca nu mai stiu ce sa mai mananc la ziua de carbo, iar pastele nu sunt punctul meu forte! Imi plac, dar cu carnita, branzica....
    Fetelor, mai scrieti si voi ce mancati, ca sa ma mai inspir si eu!

    RăspundețiȘtergere
  156. buna fetelor dragutelor

    nu stiu ce trebuie scris la intrebarea URL ca sa nu mai fiu anonima.va rog sa ma ajutati.ma numesc daniela

    am slabit mult mai putin decit cele mai multe dintre voi.
    dupa o saptamina am slabit doar 2,3!
    astept ziua de luni sa ma cintaresc din nou!
    nu intru in panica ...
    pot tine dieta si nu ma infometez...asta este cel mai minunat lucru!
    marea problema ramine apa....nu reusesc sa beau mai mult de 1/2l dar beau cei verde si urzica
    cam 1l + cafea.

    RăspundețiȘtergere
  157. Buna Daniela si bine ai venit! Iti scri numele la rubrica NUMELE si dai continuati, dupa care publici mesajul!
    Pai ai slabit bine dupa o saptamana, cat despre apa, am aceeasi problema....am ajuns la 1l pe zi, dar si ala, chinuit. Cafeaua nu inlocuieste lichidul, insa ceaiul da...asa ca este bine. Da-i inainte si spor la slabit!
    Si eu am ziua de cantarit Lunea....sa vad ce-am facut, ca am avut o zi in care n-am tinut, din cauza pastilelor pentru masea.

    RăspundețiȘtergere
  158. Citind comentariile voastre incep sa disper,si nu vreau sa ajung sa renunt.e a 3a saptamana in care eu am slabit doar 2 kg si ceva in total..nu pot sa inteleg care-i problema sau daca gresesc dar e deprimant..cu atat mai mult cu cat am respectat meniul si nu am mancat nimic "interzis"

    RăspundețiȘtergere
  159. buna fetelor, de ce nu veniti pe grup sa vorbim, am scris acolo dar nimeni nu m-a bagat in seama :( haideti sa ne impartasim experienta acolo, am si eu suficiente informatii despre Rina, asa ca haideti sa ne ajutam reciproc sa ne incurajam, va pup si spor la slabit

    RăspundețiȘtergere
  160. Iulia, disperarea nu face bine la cantar...incearca a iti imaginezi ca kg pierdute sunt motivele care te fac sa te simti bine in pielea ta, nu importanta numarului lor...Motive pot fi multe, evident exista pe undeva o scapare...cafea cu lapte, cafea cu zahar?! , nu respecti orarul meselor, ai putine kg si cu cat esti mai slaba se slabeste si mai greu, ai tinut maimulte diete in ultimile luni, ec... multa rabdare si nu dispera spor la slabit!

    RăspundețiȘtergere
  161. Iulia draga, nu dispera! Poate ai putine kg de dat jos, poate mananci sarat si retii apa sau poate, asa cum zicea si Masha ai mai tinut diete inainte si acuma se incapataneaza organismul sa reactioneze. Eu zic sa nu renunti. Schimba ziua de carbohidrati cu ziua de proteine sau amidon, cica asa scrie in carte daca ai perioade de stagnare. Spor la slabit!

    RăspundețiȘtergere
  162. Multumesc din suflet ca sunteti alaturi de mine,astazi a fost prima data cand chiar plangeam de ciuda.Am inceput cu 59kg iar acum am 57..as vrea sa ajung cat mai aproape de 50,sper sa reusesc pana la urma,de dieta tot nu ma las,singura chestie pe care nu o respect e ca nu-mi fac supita,mi se pare prea mult sa mananc si supita si felul 1..in rest nu prea gasesc greseli..tocmai de aceea imi vine greu sa accept ca mari schimbari nu se vad,va pup

    RăspundețiȘtergere
  163. fetele am revenit....mai sunteti pe aici????mie dor de voi

    RăspundețiȘtergere
  164. Buna seara, fetelor, ieri am implinit o luna de dieta. Rezultatele sunt mai mult devat sadisfacatoare tinand cont ca am slabit 8 kg (ca sa nu mai spun ca in perioada Pastelor, fiind plecata de acasa, nu am tinut strict dieta... in ziua de Paste, avand ziua de carne, am mancat un bucatoi de snitel vienez la restaurant!!!!) De vreo doua zile acul cantarului nu se mai misca, insa am incredere, probabil e o perioada de blocaj.
    Maine am ziua de fructe, pe care, apropo, o urasc cel mai tare ( noroc cu alunele nesarate si stafidele, ca altfel as muri de foame).
    Iulia, normal ca nu vei slabi mult avand in vedere ca nu ai multe kg de dat jos... incearca sa nu te infometezi pt ca nici nu vei obtine rezultatele sperate si mai ales te vei demoraliza enorm.
    Va doresc o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  165. Hristos a inviat!!! fetelor, am si o mica intrebare, sper sa gasesc pe cineva sa-mi raspunda (ati plecat toate???ati abandonat?sau postati in alta parte...nu stiu). Deci, dupa cum spuneam eu tin de o luna dieta si am slabit 4 kg (mai am vreao 6 sper si gata), de acum vrea si sotul meu sa o tina...el are de unde si mai multe de dat jos :(((( dar am o nelamurire: se poate consuma ciorbita de legume permise in fiecare zi pe langa felul de baza??? multumesc frumos si spor la slabit!

    RăspundețiȘtergere
  166. Buna ,vreau sa incep si eu de maine dieta din nou,am tinut-o si inainte de paste 10 zile si am abandonat,ce spuneti,pot sa o reincep de maine? Va multumesc,sper sa primesc un rasp

    RăspundețiȘtergere
  167. Hristos A Inviat!
    Marlena, din cate stiu eu, supa se mananca doar la ziua de proteine (la pranz).
    Eu am intrerupt dieta pentru cateva saptamani. O sa o reiau pe data de 5 Mai.
    Ildiko, poti sa o reincepi cand vrei.

    RăspundețiȘtergere
  168. Buna fetelor! Ma bucur sa va revad :)
    Si eu am abandonat de la Pasti pana acum, adica am mancat anapoda si acum trag ponoasele...desi nu am cantarul la mine, se vede cu ochiul liber vreo4 kg acumulate, burta, solduri, umeri...Si mi/e mi se trage doar de la dulciuri, caci mancare in exces si combinatii ucigatoare nu prea fac, dar de la faina si zahar ma umflu exact ca un cozonac. Paine am incetat sa mai mananc, mai rara mamaliga, insa dulciurile ma omoara...De ieri am intrat iar la dieta sa/mi recapat formele, de care m/am privat doar in zece zile de mancat excesiv, in rest o sa fiu la stabilizare. Va doresc si voua mult putere si rabdare!
    Pentru cei care vor sa vorbeasca mai mult si mai amanuntit va asteptam pe facebook la grupul de sprijin sau in dreapta sus am afisata propria pagina de facebook, nu ezitati sa intrebati.
    spor la slabit!!!

    RăspundețiȘtergere
  169. Masha, sa sti ca am aceeasi problema ca si tine.... dulciurile - de aici si kilogramele in plus. Mai am un botez pe data de 3 Mai si din 5 ma alatur si eu. Abia astept, ca daca nu sunt intr-un program, vad ca fac prostii si mananc dezordonat. Dupa ce-am intrerupt dieta si am trecut pe mancare normala si anormala am mai slabit 0,900 kg, insa de la Paste am dat-o rau pe dulciuri si cantarul vad ca urca. Am patit si eu ca Roxana... ma sui in fiecare zi pe el. :-)
    Singurul lucru pe care l-am pastrat din dieta au fost fructele pana la ora 12....dupa care...dezlegare la de toate.

    RăspundețiȘtergere
  170. Roxana, ce mai faci?
    Mai tine-ne la curent cu evolutia ta! Ca stiu ca tu esti constiincioasa...nu ca mine! :-)

    RăspundețiȘtergere
  171. Ina multumesc pt raspuns,am inceput de 2 zile deja,sper sa reusesc!!Pupici

    RăspundețiȘtergere
  172. Ildiko, dieta este foarte simpla si foarte sanatoasa. O poti adopta si ca un mod de viata, iar cand ti se ivesc evenimente gen nunti, botezuri, gratare cu prietenii... poti manca normal, dar asta dupa ce ti-ai atins targetul pe care ti l-ai propus.
    Am citit pe un forum, despre femei care au respectat acest principiu (proteine-amidon-carbohidrati si vitamine) pe perioada sarcinii si in cea de alaptare cu rezultate foarte bune pentru ele si pentru bebelusi. Deci, sigur ai sa reusesti si tu!
    Sa ne ti la curent cu evolutia ta si cu meniurile! :-)

    RăspundețiȘtergere
  173. Buna fetelor :* sunt disperata...nu mai pot de foame...:(( de 4 zile mananc doar compot de mere (dieta nicoletei luciu) nu cred ca mai pot continua si v-as ruga sa imi spuneti daca ar functiona aceasta dieta si la mine pentru ca nu am de slabit 15-20 kg...am 59 si as vrea sa ajung la 52 .Nu mai pot de foame, nu pot sa adorm de foame asa mi-ar trece si ziua de astazi...duminica 4 mai este si ziua mea nu stiu daca o sa pot rezista sa nu gust ceva avand musafiri. Va multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  174. Nu am incredere in diete. Rina 90 este singura Dieta care are o baza stiintifica si care nu lipseste organismal de nutrienti. eu tin ceva asemanator pentru ficat si pancreas (recomandat de doctor ) Nu este impartita pe zile dar are exact aceleasi reguli.Nu amestec proteinele intre ele ( carne, ou sau branza ). Nu mananc nimic dulce cu alte alimente, adica nu am desert la masa. Nu mananc proteine cu amidon (orez, fasole uscata, fasole verde, cartofi, mazare, linte,...)Am micul dejun din fructe dar nu struguri, banana, mango.mananc mai mult citrice. Nu amestec fructele intre ele sau cu alte alimente. Cand terminati cele 90 de zile ar fi bine sa continuati sa nu le amestecati. Este foarte usor fiindca nu trebuie sa renunti la nimic doar sa nu maninci tot ce poftesti la o singura masa. La inceput am crezut ca nu voi rezista iar acum este un mod de viata. Ma simt foarte bine si nu as mai renunta la acest regim.

    RăspundețiȘtergere
  175. buna, sunt maria.
    am pornit de la 107kg :) la 1 mai cu mititei si mustar :)
    nu m-am cantarit pana acum si nici nu vreau sa o fac pana la sfarsitul lunii.
    se simte ceva-ceva la haine :) dar rezist tentatiei de a ma cantari :)

    azi am zi de vitamine

    RăspundețiȘtergere
  176. Anonim, multumim pentru sfaturile de pus in rama si de urmat cu sfintenie>
    ?Rina 90 este singura Dieta care are o baza stiintifica si care nu lipseste organismal de nutrienti. eu tin ceva asemanator pentru ficat si pancreas (recomandat de doctor ) Nu este impartita pe zile dar are exact aceleasi reguli.Nu amestec proteinele intre ele ( carne, ou sau branza ). Nu mananc nimic dulce cu alte alimente, adica nu am desert la masa. Nu mananc proteine cu amidon (orez, fasole uscata, fasole verde, cartofi, mazare, linte,...)Am micul dejun din fructe dar nu struguri, banana, mango.mananc mai mult citrice. Nu amestec fructele intre ele sau cu alte alimente. Cand terminati cele 90 de zile ar fi bine sa continuati sa nu le amestecati. "

    RăspundețiȘtergere
  177. Buna,sunt Mia si vreau sa tin si eu dieta de 90 de zile dar imi e teama putin din cauza ca am diabet insulino-dependent.Doar in zilele de carbohidrati si amidonuri e mai greu dar o sa mananc doar ce am voie.Sper sa reusesc.

    RăspundețiȘtergere

S-ar putea să îţi placă şi:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...