sâmbătă, 5 octombrie 2013

Cum arată un cadou reuşit?

       Acum ceva timp a fost ziua mea, am împlinit o vârstă frumoasă şi un cadou pe măsură. Şi dacă tot am câştigat un voucher cu o reducere destul de consistentă am hotărât să facem o investiţie cumpărând  o tabletă de ultimă generaţie.  Şi tabletele astea îşi au rostul lor, nu le poţi cumpăra la întâmplare sau la nimereală. Am studiat câteva zile piaţa şi aşa cum face românul prima dată, m-am uitat la preţ, apoi am dat şi importanţă detaliilor tehnice. Nu sunt o mare specialistă în domeniu, însă mereu am ştiut să aleg între bine şi rău şi ieftin şi bun. Tot căutând printre informaţii am înţeles că toate tabletele prind viaţă în China, doar că se numesc diferit şi au componente diferite, am văzut că unele tablete au introduse din fabrică  un anumit magazin online de software, însă unele suportă mai multe tipuri, chiar dacă sunt în rivalitate sau doar unul singur, care s-ar putea nimeri să fie unul sărăcăcios (gen. Slideme Market). O caracteristică importantă a componentelor este şi Adobe Flash, multe pagini web utilizează această aplicaţie, inclusiv aici pe blog, dacă îţi încarci filmuleţele direct, nu le poţi vizualiza dacă nu ai acest program, etc. În final am tras linie şi crezut de cuviinţă că este o investiţie de succes.
       De ce îşi cumpără lumea tablete? Noi avem smartphonuri, avem şi laptop, însă dacă există modalităţi mai performante şi mai accesibile pentru o comunicare online mai satisfăcătoare, de ce nu! Cine nu are măcar un copil mic sau nu e departe de cei dragi nu cunoaşte valoarea tehnologiei şi a internetului. La noi în familie cine nimereşte  în partea bună a patului în care copilul doarme la mijloc, acela are acces la laptop, căci în partea aia se află încărcătorul, nu te muţi, nu faci zgomot, dacă eşti în partea cealaltă ai acces la tv unde te uiţi fără sunet, dacă nu cumva trebuie să te muţi, însă iar faci zgomot, pentru că telecomanda ar putea fi exact în partea cealaltă. Tableta o ei uşor, o deschizi în linişte vorbeşti pe mute sau cum ai noroc şi nu stai 5 minute cât se deschide laptopul, le foloseşti. Şi numai cine este departe de familie, de rude, acela preţuieşte aceste dispozitive, căci noi ne folosim din necesitate, nu stăm în faţa lor, doar ca să treacă timpul. Şi pe lângă noi, o foloseşte şi copilul în diferite forme şi activităţi, deci are o utilizarea fructuoasă.
        La momentul actual, nici o reţea de telefonie mobilă din România nu a încheiat un contract cu satelitul care transmite în Republica Moldova. Toţi cei dragi mie se află acolo, eu am noroc, căci am un abonament mai vechi şi minutele mele internaţionale sunt valabile şi pentru acolo, le mai aud vocea pentru un preţ rezonabil. Cei nou veniţi aici nu au această oportunitate, căci un minut îi costă 65 cenţi, iar internetul rămâne cea mai ieftină cale de comunicare spre o ţară care nu este una europeană, dar  şi acolo trăiesc oameni, care nu au salarii europene.
      Tableta de la  Ejuk Siries  Nova 9.7" este una performantă şi avantajoasă la preţ şi pentru mine personal, un cadou pe măsura aşteptărilor.
 Aici dovada:



 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

S-ar putea să îţi placă şi:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...