vineri, 1 martie 2013

SIMŢI? A SOSIT PRIMĂVARA!


primăvara la munte

        
         A sosit primăvara...astfel începeau mai toate compunerile  din clasele primare. Ieri s-au înregistrat peste 18C, iar afară mişunau gângănii de toate felurile de zici că le luase primăvara prin suprindere, zburau fără noimă şi fără un scop, în toate direcţiile, până la magazin ne-au bâzâit mai multe albine spre disperarea Dariei, căci are ta-su o vorbă:
- Vine albinuţa dacă faci şi dregi şi...!,
Şi copilului îi roiau toate năzbâtiile prin cap în acel moment şi se dădea când în stânga când în dreapta mea şi mai spunea din când în când :
- Mami, bâz-bâz!!!
       Venirea primăverii a culminat cu alte vorbe însă, după somnul de prânz adică pe la orele 16.00 când încă soarele mângâia geamul dormitorului cu toată puterea, Daria mă roagă să-i caut prin coşul cu jucării lopăţica pentru nisip, căci tare s-ar mai juca puţin în nisip.
      Astăzi nu a vrut să poarte mărţişorul brăţară nici pe cel de anul trecut şi nici pe cea de anul acesta făcută exact pentru mânuţa ei firavă. Şi nu că nu-i plac, ci detestă accesoriile. Însă toată ziua a purtat cu ea un mărţişor primit de la şcoala de ta-su până la dezasamblat şi i-a rămas doar aţa şi ambalajul, însă aţa undeva pe jos şi ambalajul la coş.
      În ultima vreme ne spune cum se simte, când e fericită, atunci când e tristă şi  are nevoie de o îmbrăţişare, nu uită să facă comandă de mâncare delicioasă din timp şi noapte bună vine la pachet cu un pupic. Îmi spune să nu-l cert pe puiu, căci este prietenul meu, cu voce dojenitoare. Şi îşi încalcă promisiunile făcute mai exact că nu va mai deranja pernele din pat şi nu se va mai arunca pe ele ca pe un val spumos de-al mării, însă după nici cinci minute, deja face surf prin pat cu ele. Însă şi promisiuni făcute şi păstrate cu sfinţenie are în palmares, este o fie foarte parolistă. Îi face plăcere să mănânce singurică mâncărică mai solidă sau de bebeluş cum îi zice ea. Mereu ne sare în ajutor din instict şi în fiecare zi o încurajez să facă ce-i place cel mai mult şi ce îşi doreşte.
      O primăvară scăldată de raze de soare şi miros de ghiocei în văzduh!!!




2 ani de diversificare

am muncit cot la cot...


noroc că aveam două...


mărţişor din inimă cu dragoste


miroase a primăvară, simţiţi?!


fără o lalea nu se face primăvară, n-am rezistat, chiar dacă sunt de peste mări şi ţări...





      

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

S-ar putea să îţi placă şi:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...