duminică, 24 februarie 2013

VESTITORII PRIMĂVERII


vestitorii primăverii

      Cu o floare nu se face primăvară... însă cu un mănunchi de ghiocei de grădină îmbobociţi, înrouraţi şi parfumaţi, nimeni şi nimic nu poate să o facă să se răzgândească să poposească pe meleaguri. 
        Aşteptăm primăvara cu sufletul şi nu numai, bucătăria unde am aşezat strategic ghioceii proaspeţi culeşi din grădina vecinei s-a umplut de mireasmă. Totul în jur miroase ca pe vremuri exact cum erau paginile parfumate din broşura Avon. Şi cum au dat de căldurică şi-au deschis petalele una ca una şi roua a dispărut, însă parfumul rezistă.
        Nu ne-am săturat nici de zăpadă, însă parcă puţină verdeaţă ne-ar prii mai bine şi la ten şi în suflet. Până la urmă toate au o limită şi primăvara în aceste zile ce se scurg a intrat în graţii. Aştept martie cu drag pentru că anotimpul meu preferat este primăvara în special luna mai atunci când totul este inverzit şi înflorit. 

ghiocica
        Şi poate pentru că într-o primăvară promiţătoare m-am îndrăgostit de aceea o ador şi mai mult. La drept vorbind oare cui nu-i place primăvara?! Îmi plac toate anotimpurile, căci fiecare este unic în felul său. Iarna să fac oameni de zăpadă şi să mă duc la săniuş, primăvara să adun păpădii galbene şi să admir flori de măr, cireş, caişi, toamna să mă înfrupt din struguri negri, albi şi să adun frunze, ghinde, castane, nuci. Însă doar primăvara am obiceiul să îmi schimb coafura, să-mi fac timp să mă admir în oglindă dimineaţa şi să stau să mă gândesc cum ar fi dacă...
       Poate primăvara pentru că este şi timpul renaşterii sufleteşti nu numai a naturii. Îmi amintesc cum în copilărie confecţionam  la grădiniţă felicitări şi  flori din hârtie colorată, mărţişoare croşetate sau răsucite cu toată măiestria noastră de copii şi recitam poezia despre mama din tot sufletul. Astăzi  din păcate mărţişoarele sunt 99,9% Made in China şi florile de prin pieţe de prin Olanda.
        Ce mi-aş dori să primesc în dar de la fetiţa mea ar fi o poezie, nişte ghiocei de grădină parfumaţi şi culeşi în roua dimineţii şi de la soţ săpunurile handmade pe care mi le-am comandat din timp. Nu suport chinezăriile şi kitsch-urile însă ce vine din suflet nu poate fi un cadou mai puţin bun, este tocmai ceea ce avem nevoie.
       O primăvara exact aşa cum va doriţi şi meritaţi desigur!


     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

S-ar putea să îţi placă şi:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...