sâmbătă, 27 octombrie 2012

ZIUA 26, RĂCEALA CONTINUĂ...

    Ieri am fost la pediatru, după ce am stat toată săptămâna cu frica în sân că nu a ascultat-o doctorul de familie la plămâni. M-am descumpănit şi mai tare când m-am întâlnit şi cu o vecină să-mi spună că copilul ei are pneumonie şi i se adinistrează penicilină, după 3 vizite la medicul de familie, l-a dus la pediatru şi surpriză. Daria a rămas cu mucozităţile din gât, nu mai tuşeşte decât pentru aşi elibera căile respiratorii. La control nu i-a găsit nimic la plămâni, slavă Domnului, însă gâtul varză ca de obicei. I-am povestiti pediatrei că suntem la episodul 4 al răcelii şi cum ea a lipsit şi antibioticul recomandat s-a nimerit cu aromă de căpşuni am fost nevoiţi să mergem la medicul de familie, care n-a ascultat-o la plămâni, nu ne-a dat pansament gastric la antibiotic, etc.şi  Şi cum suntem în a cincea zi de antibiotic şi ne-a sfătuit să dublăm doza şi să mai luăm 2 zile, iar eu după o lună de răceală sunt cu încrederea la pământ, căci exact în ziua când am început să-i administrez antibioticul am gasit la o altă mămică pe blog că fetiţa ei exact după acelaşi antibiotic a făcut ciupercă pe limbă. Offf! că tare prăpăstioasă am mai devenit!
     Deci avem o nouă schemă de tratament:
1. aerosoli- 2 şedinţe pe zi cu 1ml ser+1ml Flixotide;
2. antibiotic Klacid +2 zile- 5 ml;
3. Bronhovamox pentru imunizare 10 zile pe lună timp de 3 luni;
4. Salbutamol Eipico - 2,5ml de 3 ori pe zi;
5. Aerius- 3ml;
6. curăţenie exemplară în cameră,  în casă, eliminarea factorilor posibili alergeni.
    Şi parcă nu mai ştiu cei cu mine, ori oboseala, ori sunt "bătută în cap", când am cumpărat Salbutamol-ul îmi venea să râd că am dat pe el 3 Ron, şi am citit prospectul (cred că printre rânduri sau nu-mi explic cum mi-a putut scăpa), am văzut că-i roşu, l-am gustat, era dulce acrişor, mă gândesc eu în sinea mea că este delicios, îl administrez Dariei şi în secunda următoare mi se aprinde beculeţul că este cu  "aromă de căpşuni". Să-mi vină rău, m-au luat toate căldurile, nu ştiu de ce eu mă gândeam la vişine...acum aşteptam să vină seara şi să vină şi "moartea mea" odată cu ea.  După ora 20.00 a venit, îşi băuse şi lăpticul şi antibioticul îi făcusem şi aerosoli şi dintr-o dată i-a venit să vomite. Dumnezeu mai ştie acum de la ce o fi, că de la căpşuni, că de la doza dublă de antibiotic sau pur şi simplu de la mucii din gât, asta este faptul era consumat. La farmacie este mereu aglomerat, Daria trăgea de toate ale de pe rafturi şi trebuie să desfaci cutiile ca să citeşti prospectul medicamentului, asta este de acum stau şi la coadă şi după ce le cumpăr.
      Cu Bronhovaxom altă poveste, am alergat-o pe Daria prin casă la prima oră căci refuza să bea apa în care dizolvasem praful , i-am pus un pai în pahar, l-am trecut în biberon, nimic, abia după ce am ameninţat-o că nu primeşte nimic de mâncare până nu bea apa cu pricina, s-a postat în pat lângă mine şi a băut-o fără să respire. După toate discuţiile citite despre acest medicament, am prins curaj şi sper că fetiţa mea va putea trece peste această răceală urâtă şi va fi bine şi pe viitor.
     Cel mai mult mă bucură faptul că doamna doctor pediatru este la acelaşi nivel profesional cu mulţi alţi medici din oraşele mari, am observat acest lucru după ce am tot căutat şi comparat toate păţaniile noastre cu păţaniile altor mămici şi nu numai. Eu am un respect faţă de ea pentru că a fost singura care ne-a zis de intoleranţa la proteinele laptelui de vacă şi mi-am amintit de cuvintele ei exact în cele mai groaznice zile din viaţa copilului meu, şi culmea  este că mulţi alţii nu şi-au dat seama, şef de secţie sau aşa zişii medici vedete.
     Următoarea postare vreau să fie despre orice, însă fără răceală, fără aromă de căpşuni şi fără doctori dacă s-ar putea, să-şi ia notiţe îngeraşul, te implor!

2 comentarii:

  1. Ai putea sa faci cateva lucruri care te vor ajuta si pe tine si pe copil.
    Renunta la lapte. macar pe perioada racelii. lactatele accentueaza si mai tare mucozitatile, secretiile. deci te invarti in cerc daca mai continui asa.
    Nu-i mai indulci nimic cu zahar si citeste prospectele medicamenbtelor sa nu contina zahar. dulciuri deloc.
    Renunta la paine si produse de panificatie din comert peperioada racelii. mai bine ii faci tu in casa lipii sau ii dai mancare fara paine. orez cu legume la cuptor, mei, hrisca.
    in gat tinctura de propolis ii picuri asa, ca sa ajung direct in gat cateva picaturi.
    neaparat desfunzi nasul periodic cu ser. culci copilul pe spate si cu o siringa de 2 ml ii pui in fiecare nara cate putin ser pana golesti siringa. curatarea nasului e importanta de aceea il sufli apoi sau ii tragi cu batista bebelusului.

    Pot sa spun ca dupa un an de zile de umblat cu copii prin spitale din cauza racelilor repetate, a bronsitelor si a crizelor de astm, de 2 ani n-am mai avut probleme grave si am trecut peste raceli foarte usor, doar cu tratament naturist, fara antibiotic, si fara coplicatii.
    si citind ce scri tu aici, mi-s cunosute si medicamentele astea si multe altele si crede-ma ca intr-o zi cand m-am apucat sa fac curat am descoperit cutia cu medicamente uitata printr-un dulap .. nu am mai umblat la ele, nici la siropuri, nici la spray-uri, de atata timp, si ii multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat tarie atunci cand aveam nevoie cel mai mult si am putut lua decizii bune in ce priveste familia.
    sanatate va doresc.

    si e prea mult antibiotic. sigur sti si tu asta. nu face decat sa-i scada imunitatea ptr urmatoarea raceala :(

    daca ai cumva intrebari nu ezita sa pui :)
    vorbesc nu doar din experienta mea si a familiei mele cu bolile ci si din ceea ce mi-a confirmat doctorita dupa ce i-am expus argumentele mele :)

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc mult pentru sfaturi, le voi păstra cu sfinţenie pentru următoarea răceală, că aceasta din urmă care a durat o lună s-a destrămat..."cu chiu cu vai".
    ce am patit noi acum e floare la ureche, pe lânga altele petrecuta in pruncia mai fragedă, atunci când refuza cu desăvârşire siropuri, prafuri si altele...dar au trecut şi altele sper să ne ocolească!

    RăspundețiȘtergere

S-ar putea să îţi placă şi:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...