joi, 18 octombrie 2012

INFECŢIA CĂILOR RESPIRATORII EPISODUL 3

         Voi aţi răcit în acest sezon?! Noi da, am răcit din nou... Şi eu de data aceasta, eu care răcesc o data pe an sau deloc. Dimineaţă trecută a făcut  febră şi nu a putut mânca nimic, nici măcar lăpticul nu l-a putut savura . În 17 zile este al treilea episod de răceală şi al treilea antibiotic recomandat, iar statisticile ultimilor vremuri arată că infecţiile căilor respiratorii pot avea şi până la 8-12 episoade. Însă de fiecare dată altfel,  s-a simţit mai rău ca niciodată, febra o dobora din picioare şi avea stări de somnolenţă şi mă tot zorea să mergem acasă că vrea să facă nani. După vizita scurtă la medicul pediatru, pe care am găsit-o la cabinetul particular, căci iar avea program după masă la policlinică, iar noi nu puteam amâna până atunci, ne-a prescris reţeta, am discutat 1001 de lucruri şi ne-am întors acasă să ne luăm la bătaie cu răceala.
       Am făcut şedinţa de aerosoli cu 1ml de Acc +1ml de ser pentru gâtul roşu,  i-am pus şi  un supozitor cu paracetamol pentru febră şi a adormit în braţele mele, n-a reuşit să soarbă nici o lingură de ciorbiţă, nu putea deschide nici guriţa, a adormit flămândă,  antibioticul l-am lăsat undeva pe un raft, pentru situaţii de urgenţă. Când s-a trezit avea o poftă de mâncare că ar fi mâncat şi un porc, a tot cerut bis la ciorbiţă până i s-a umplut burtica.
       Toată noaptea febră, nu ştiu cât, căci termometrul digital exact când era febra mai mare s-a hotărât să nu mai fucţioneze, poate că a fost mai bine aşa. Am lăsat-o în bady şi pantalonii de pijamale,  fără ciorapi am lăsat uşa larg deschisă la cameră, n-am pornit nici centrala, pentru a avea o atmosferă răcoaroasă în cameră. Am îngheţat la propriu,  în pijamale groase şi cu plapuma pe undeva pe la picioare, ea frigea toată ca o torţă. Pe la ora 4.00 epuizasem toate leacurile băbeşti: şosete cu oţet, comprese cu apă rece pe frunte, supozitor...Am dormit epureşte, la un moment dat ne-a doborât oboseala pe toţi, ne-am trezit la ora 8.00 tot cu febră. Şi când eram convinsă că trebuie să apelăm la antibiotic, am descoperit că şi ăsta are aromă de căpşuni, aşa că am făcut o vizită rapidă la farmacie că poate îmi dă altceva fără căpşuni, şi ca niciodată păstrasem şi bonul de casă. Numai că m-am întors acasă cu un nurofen pentru febră şi un termometru nou, ar fi trebuit iar să merg  la doctor să-mi dea altă reţetă pentru antibiotic fără căpşuni sau cum mi-o fi norocul, că mi-a zis femeia că ea nu ţine minte care are căpşuni şi care nu, cine o fi inventat antibiotic cu căpşuni, nu s-a gândit şi la noi ăştia 1% cu alergii, iar doamna doctor tocmai azi plecase într-un pelerinaj.
       După prima doză de nurofen i-a scăzut febra, acum ne luptăm doar cu gâtul, facem 3 şedinţe de aerosoli cu Acc+Ser pentru gâtul roşu şi 2 şedinţe cu  1ml Flixotide Nebulus +1ml Ser pentru tuse seacă plus aerius 3ml dimineaţa. Daria tuşeşte doar în somn şi are o tuse seacă de sare şi cămaşa de pe ea şi uneori nu poate dormi de atâta tuse şi chiar poate vomita dacă are un episod mai lung. Însă după 2 zile de aerosoli cu Flixotide am observat că tusea dispare uşor-uşor, chiar foarte reuşită combinaţia, căci doamna doctor când mi-a dat reţetă mi-a subliniat  să-i fac aerosoli până îi trece tusea, iar eu mă gândeam la un timp mai lung, nici chiar 2 zile.
     La plimbare am ieşit ca de obicei, oricum 99% din copiii din parc sunt toţi răciţi, baie la 2 zile, iar batista bebeluşului nu scoate mare lucru, căci nu are de unde, n-avem muci, ne doare gâtul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

S-ar putea să îţi placă şi:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...