sâmbătă, 28 aprilie 2012

UN AN ŞI OPT LUNI


bulevardul de castani



               A venit şi căldurica...ieşirile în parc au devenit lungi şi dese. Ieri am implinit o săptămână de când am înţărcat-o pe Daria, iar ea se poartă la fel de  natural, iar acest lucru mă ajută enorm. Poate tristeţea şi-o varsă prin miorlăielile şi mofturile din ultima săptămână, este foarte nervoasă şi incăpăţânată.  Încerc să o înţeleg şi să o ajut să depăşească momentele, însă uneori totul se termină aşa cum işi doreşte ea, căci mi se pare cea mai buna cale. Ştie deja de unde facem rost de chestii de ronţăit, şi deşi are câte două feluri în geantă, în mână, dacă trecem pe lângă magazin e musai să intrăm, căci de nu se lasă cu bocete şi plâns până la vomă (cum a făcut şi azi), iar decât să te audă toată piaţa cum te plânge Daria încontinuu, mai bine faci cum îşi doreşte ea.
            De vorbit to nu spune mare lucru, mai invaţă câte un cuvânt nou pe săptămână, cel de săptămâna trecută este "tu", iar cel din aceasta este "leu". În rest chestii copilăreşti, rostite cu toată inima, mai ales dacă o calcă pe bătătură vreun copilaş, strigă imediat "mama!", dar apăsat şi răspicat, de intoarce capul jumătate din parc. A început să probeze pantofi sau orice altă incălţăminte găseşte sau pofteşte şi merge cu ele prin casă foarte mândră şi ţanţoş. Între timp am început şedinţele de kinetoterapie, aşa profilactic, la prima a plâns, ca de fiecare dată de sărea cămaşa de pe ea, apoi îi dă mâna doamnei de la intrare şi o zbugheşte din loc, mai are momente în care ăşi pierde răbdarea, dar combinaţia de exerciţii cu joaca îşi face efectul.
            Eu am slăbit 7 kg până acum, sunt mulţumită, iar ideea de a arăta aşa cum arătam acum 3 ani mă face să mă simt pur şi simplu divin. Cu înţărcatul natural mă descurc aşa şi aşa, reţeta este:
  1.  frunze de varză proaspătă, se spala si se sterg apoi sa fie uscate, se pun într-o pungă de plastic şi cu sucitorul se trece peste ele  zdrobindu-se nervurile de pe spate ca sa iasa sucul de varza, apoi le pun în sân;
  2. ceai de salvie, 3 căni pe zi, pentru reducerea cantităţii de lapte;
  3. şi masaj în sensul acelor de ceasornic, iar dacă s-au format totuşi noduli dureroşi, masaj şi muls parţial pentru a elimina laptele colectat.
     A trecut o săptămână, frunza de varză mi-a luat din durere, din fierbinţeală, însă noduli tot am făcut la un sân, aşa că l-am muls puţin, sper să pot trece şi peste asta. Şi acum îmi admir înţelepciunea că am alăptat până acum, căci Daria nici după o săptămână nu are de gând să doarmă noaptea, după cum visam, se trezeşte la fel de des şi uneori mie foarte greu să mă trezesc şi să-i ţin biberonul cu ceai, şi trebuie să îi schimb şi scutecul la mijlocul nopţii. Totuşi, sper că va dormi odată... 








cu mătuşica








8 comentarii:

  1. sa cresteti cat mai mari....dar sa cresteti incet :)

    RăspundețiȘtergere
  2. are mama fata mare:):) dulce si scumpika:) eu sper ca de la 3 luni sa nu ma mai trezesc noptile ca sa o hranesc, dar dupa ce te_am citit mi so spulberat sperantele:):) se ashteapta inca moolte luni de nopti nedormite, snif, snif:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. acum ce sa zic, cum ti-o fi norocul :)), fiecare copil e unic in felul sau, iar speranta moare ultima :P

      Ștergere
  3. Tatiana Plamadeala29 aprilie 2012 la 06:49

    DULCINEEA MAMEI SI A TATEI...Atita bucurie cu ea...

    RăspundețiȘtergere
  4. ce sa zic, a mea shi acu cere noaptea mincare, shi repede il trezim pe tata sa faca biberonu, cap ii jale. Sunt nopti cind doarme dusa shi nu cere nimik - astea sunt nopti speciale, dar ma trezesc eu singurica shi ma uit ce s-a intimplat de nimeni nu face galajie, ma uit de nu are telteratura, daca totul e in ordine - a intrat in singe trezirea astea noaptea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daaaaaaa, nopti speciale...la astea viseaza orice parinte!

      Ștergere

S-ar putea să îţi placă şi:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...