luni, 29 decembrie 2014

De Crăciun

Crăciun 2014






          Anul acesta am sărbătorit Crăciunul minim şi simplist. În ideea în care nu am avut nici un oaspete, adică am fost doar noi trei şi că fetiţa răcitură avea o răceală prelungită, încă din data de 12 decembrie, cu trei rânduri de tratamente. 
          Cu o zi mai devreme de serbarea de la şcoala de dans, am luat-o de la grădiniţă foarte răguşită. Noaptea a făcut puţină febră şi fiind vineri, am dus-o la control, să risipim toate bănuielile. Noul dr. de familie avea calculatorul stricat, deci nu putea elibera nici reteţe gratuite, nici trimitere pentru orl, a consultat-o şi am plecat direct la spital cu ea, căci avea o tuse profundă şi puternică încă de dimineaţă. 
           Ne-am sucit şi cârnit ca să nu-i facem injecţii, pentru că urmau două serbări şi dna dr. ne-a recomandat:

1. Augumentin pastile de 625, 3/4 la 12 ore, 5-7 zile;
2. salbutamol pastile, 1/4 , dimineaţa şi pl ora 16-17, 7 zile;
3. linex , un plic la 2-3 ore după antibiotic;
4. prednison, 2 pastile de 2 ori pe zi după mese, 3 zile, în cazul în care nu-i trece răguşeala in două zile;
5. Imunotus, o linguriţă de 3 ori pe zi.

     Au trecut serbările, am continuat să o ducem la grădiniţă două zile, pentru a face repetiţii pentru serbare şi nu i-a trecut deloc, tuse productivă, din piept. Miercuri, după ce am terminat-o cu toate activităţile de iarnă, am revenit iar la dna dr. pediatru, tot cu tusea productivă şi mucozităţi în gât, nas şi pentru a evita un eventual tratament injectabil, am început unul pe bază de aerosoli:

1. Aerosoli: flixotide- 0,5 ml
                  acc- 1ml
                  gentamicină 40gr.- 1ml
                  ser fiziologic- 2-3 ml

                                                          de 2 ori pe zi la 12.00 şi la 18.00 timp de 5 zile

2. tobradex 2 picături de 3 ori pe zi în năsuc, 3-5 zile;
3. calciu 1 tabletă pe zi, 10 zile pe lună, timp de 3 luni;
4. biseptol 3/4 la 12 ore, 5 zile;
5. liv-52, o linguriţă de 3 ori pe zi, 21 de zile
   
      Sâmbătă am plecat la ţară pentru a sărbători în stil muntenesc sărăbătorile în familie. Am terminat tratamentul şi răceala tot nu a trecut. Marţi am dus-o şi aici la dr. local de familie să o asculte la plămâni, care era foarte optimist, că se va face bine, în ideea în care am ţinut-o numai în casă şiîncă  îi curgea nasul şi tuşea destul de profund. I-am preparat şi un ceai după recomandările localnicelor, care aşteptau la coadă să intre la dnul dr., ceai din mlădiţe de zmeur, două mlădiţe de zmeur rupte bucăţele de 5-10 cm, puse la un lintru de apă atunci când clocoteşte, să fiarbă cinci minute, lăsate 15 minute acoperite. O culoare ca de zemură roz-roşu plăcută, un gust neutru. 
          I-a trecut tusea profundă, tuşeşte tot mai rar şi mai uşor, parcă şi mucozităţile s-au mai împuţinat, însă la ea toate se învârt într-un cerc vicios, a răguşit şi îi curge un ochi, deşi aparent e mai bine. 
         Crăciunul, una peste alta a fost magic. În filmuleţ se aude clar cât de rău tuşeşte şi e totuşi bine, că nu a făcut complicaţii, fără febră, fără altele şi am avut sărbători liniştite. 
        Eu mi-am dorit mult să fim toţi trei de sărbători, deşi a fost primul ei Crăciun fără bunici,  tati şi-a dorit să fie ea sănătoasă, deşi răceala a dat inapoi cu paşi mici, dar siguri,  iar copila şi-ar dori să fim mai numeroşi, ne-a mărturisit într-un moment din alea unice, ce-şi doreşte ea din inimioara aia a ei mică şi atât de plină de dragoste.
         Nu am ajuns nici măcar la biserică, ori a bătut vântul, ori a fost ger, iar la năsucul ei tocmai de astea avea nevoie. Moşul a fost bogat anul acesta, i-a adus multe daruri, de a rămas şi ea plăcut surprinsă.

marți, 16 decembrie 2014

Prima Serbare



     Mai sunt câteva zile până la vacanţa de iarna. Zilele astea a avut două serbări, una la şcoala de dans şi una la grădiniţă. Pentru primul spectacol de amploare din viaţa ei s-a purtat cât se poate de natural, fără emoţii şi cu  multă dăruire şi plăcere. Nu au trecut decât trei luni de la integrarea în colectivitate, însă talentul şi dragostea către lucruri frumoase îşi spun cuvântul.
       Suntem mândri de ea şi ne felicităm pentru alegerile făcute, lucrurile bune vin din suflet.

Spectacol Palatul Copiilor Focşani la Teatru Municipal











Gradiniţa cu program Normal nr. 6

îngeraş

ţărăncuţă

duminică, 7 decembrie 2014

Moş Nicolae

        S-a trezit pe la 6.30 şi îmi spunea în timp ce cobora din pat în întuneric, că vrea să vadă dacă a venit Moş Nicolae. Nu ştiam ce să fac prima dată, aş fi vrut să o filmez ca să am ochişorii care vor licări de bucurie, însă i-am spus ferm să se încalţe pentru prima dată, apoi am aprins lumina şi abia am mai apucat săi fac o poză în timp ce ţopăia de bucurie pe hol, înconjurată de cadourile ce stătea aliniate lângă cizmuliţele lustruite cu grijă de aseară. 
        Şi aşa m-a lovit o insomnie de pe la 4.30, dar am stat nemişcată în pat, ca nu cumva să o trezesc prea devreme, însă ea are ceasul biologic foarte bun, mai ales când are o treabă atât de importantă. 
        Este foarte bucuroasă, a învăţat poeziile pentru serbare, aşteaptă cu drag spectacolul de dans  şi în general adoră iarna. 







Gânduri din somn

       Atunci când sunt obosită adorm instant, iar în restul timpului am insomnii, iar din timpul ultimei răceli copila a rămas cu un sforăit. Iar de două săptămâni dorm iepureşte, adorm pe la 12.00 după multe foieli şi învârteli, iar pe la 06.00 sunt fresh, dorm de oboseală, că de odihnit, tot obosită mă trezesc. În timpul săptămânii, când e şi ta-su acasă, îmi mai recuperez din orele de nesomn, însă în mare parte sforăitul ei îmi face ca somnul meu să fie aproape imposibil. 
        A trecut o lună în care a mers în fiecare zi la grădiniţă de la începutul anului. Un record pentru noi, însă nu mă bucur cu toată inima. În timp ce nu pot dormi mă gândesc la cum şi ce se întâmplă în trupul ei. Urmează un tratament cu Singulaire şi un spray nazal pe bază de corticoizi pentru o rinită prelungită. Nu a răcit, însă respiră mai bine, însă nu bine de tot. Mai avem şi aparatul Purificator Salin S2, cine ştie care este factorul îmbunătăşirii stării ei de sănătate. Mă omoară tratamentele pe termen lung. Mă gândesc la cei mai rău şi mă îngrozesc. În capul meu se iau la bătaie boli cu viruşi, stări de fapt şi sentimente. O fi sau nu o fi astm, să operez sau nu polipii, să-i dau sau nu tratamentul, ce ne rezervă viitorul, etc...
       Am fost  la consult după o lună de tratament şi nu am scăpat de frica de eşec, de frica de efecte secundare, de  frică de ce ne poate rezerva ziua de mâine. Pentru că jumătate de lună a luat singulaire pulbere şi nu pastile, am observat o usoară înrăutăţire a respiraţiei, adică s-au adunat multe mucozităţi şi respiraţia a devenit foarte greoaie. Astfel dnul dr. orl-ist ia scos un dop de secreţii viscos, gumi-lastic, super-extra-elastic din sinusuri cu aspiratorul nazal. După ce am trecut-o iar pe pastile singulaire şi cu nasul desfundat, respiraţia nocturnă şi-a revenit, respiră greu, dar nu mai sforăie ca un tractor. Evident continuăm tratamentul pe termen lung şi aşteptăm să vedem ce ne rezervă viitorul.
         De dormit dorm la fel de rău ca şi ultima lună ce s-a scurs, nu mă gândesc decât la ea, ce simte şi cum. Are doar patru ani şi atâtea scheme de tratament, încât nu le mai ştiu numărul, se simte bine pe termen scurt, însă pe termen lung cum va fi?

S-ar putea să îţi placă şi:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...