duminică, 20 octombrie 2013

Ganduri Tomnatice

            E toamna tarzie. Tabloul multicolor din spatele casei l-am admirat in fiecare zi  chiar si cu coada ochiului atunci  cand gateam in bucatarie. Intr-o saptamana culorile s-au sters din cauza de vant, de ploie si de inghet. Doar brazii isi inalta falnici crestele printre copacii dezgoliti ai padurii. Soarele straluceste aproape zilnic sus si tare, de printre nori,  printre ceata, luceste ca un bot de aur.
            Drumul plin de plopi seculari presareaza drumul negru si rece cu frunze galbene si dese. In schimb  salcamul a inghetat, nu vezi in fata ochilor decat maro, desi soarele a stralucit cu aceeasi  candoare peste tot verdele varatic. Aici la munte aproape au cazut toate frunzele, iarba  verde si cruda se retrage  iar pasarile  au zburat demult  spre tari mai calde. Acum nu ne mai  ramane decat  sa steptam sa coboare animalele vecinilor de pe munte si sa adunam lemne, caci ne asteapta o iarna grea,  dupa cum spun cercetatorii rusi, daca erau americani, poate ma indoiam de spusele lor, insa pe rusi ii cred pe cuvant.

duminică, 6 octombrie 2013

Festivalul Vinului, Focsani

      Astazi a revenit toamna din iarna, +16 C, am facut o baie de soare prin oras, la ultima zi a Festivalului de vin. In prima zi au fost imagini de admirat destul de traditionale, insa desi am iesit sa le urmaresc, nu mi-am scos nici telefonul, nici degetelele din buzunarul paltonului, de frig naprasnic si vant ce era. Astazi ne-am plimbat pana am ametit, m-a invartit copila la toate tiribombele, ca la final sa-mi spuna sigur ca nu vrea sa se dea in niciuna. La final de tot, s-a hotarat mai mult impinsa de mine pe la spate ca vrea intr-un castel gonflabil, si si-a facut curaj pentru o cursa de masini impreuna cu mine. Toate zilele astea s-a uitat pe geam si ne-a intrebat de ''n'' ori cand merge la cursa de masini, astazi trebuia sa ma tin de cuvant. Initial mi-am imaginat ca va urla ca din gura de sarpe, dar m-am inselat, i-a placut, a mai tras si ea de volam cateodata.' ca sa vezi...L-am intalnit si pe Catalin Botezatu printre vizitatori, televizorul acesta iti face o impresie gresita despre cum arata oamenii in realitate. Mi s-a parut un tip slab si scund, iar staful care il insotea zici ca li se vedea coltul de paine printre coaste de slabi ce erau. Nu l-am salutat, nu sunt nici fan, nu ma avantajeaza nici aspectul fizic, oricum era o mare de oameni pe acolo. Acum cativa ani l-am intalnit pe Smile intr-o parcare improvizata din centrul vechi, unde abia am gasit si noi un loc de parcare, ca si el de altfel, si pentru ca am trecut pe langa el, si eram doar noi, adica eu, el si Laura Cosoi, mi s-a parut normal sa-i salut pur si simplu, ca si cum ne-am cunoaste, nu puteam sa trec ca muta pe langa ei.


sâmbătă, 5 octombrie 2013

Cum arată un cadou reuşit?

       Acum ceva timp a fost ziua mea, am împlinit o vârstă frumoasă şi un cadou pe măsură. Şi dacă tot am câştigat un voucher cu o reducere destul de consistentă am hotărât să facem o investiţie cumpărând  o tabletă de ultimă generaţie.  Şi tabletele astea îşi au rostul lor, nu le poţi cumpăra la întâmplare sau la nimereală. Am studiat câteva zile piaţa şi aşa cum face românul prima dată, m-am uitat la preţ, apoi am dat şi importanţă detaliilor tehnice. Nu sunt o mare specialistă în domeniu, însă mereu am ştiut să aleg între bine şi rău şi ieftin şi bun. Tot căutând printre informaţii am înţeles că toate tabletele prind viaţă în China, doar că se numesc diferit şi au componente diferite, am văzut că unele tablete au introduse din fabrică  un anumit magazin online de software, însă unele suportă mai multe tipuri, chiar dacă sunt în rivalitate sau doar unul singur, care s-ar putea nimeri să fie unul sărăcăcios (gen. Slideme Market). O caracteristică importantă a componentelor este şi Adobe Flash, multe pagini web utilizează această aplicaţie, inclusiv aici pe blog, dacă îţi încarci filmuleţele direct, nu le poţi vizualiza dacă nu ai acest program, etc. În final am tras linie şi crezut de cuviinţă că este o investiţie de succes.
       De ce îşi cumpără lumea tablete? Noi avem smartphonuri, avem şi laptop, însă dacă există modalităţi mai performante şi mai accesibile pentru o comunicare online mai satisfăcătoare, de ce nu! Cine nu are măcar un copil mic sau nu e departe de cei dragi nu cunoaşte valoarea tehnologiei şi a internetului. La noi în familie cine nimereşte  în partea bună a patului în care copilul doarme la mijloc, acela are acces la laptop, căci în partea aia se află încărcătorul, nu te muţi, nu faci zgomot, dacă eşti în partea cealaltă ai acces la tv unde te uiţi fără sunet, dacă nu cumva trebuie să te muţi, însă iar faci zgomot, pentru că telecomanda ar putea fi exact în partea cealaltă. Tableta o ei uşor, o deschizi în linişte vorbeşti pe mute sau cum ai noroc şi nu stai 5 minute cât se deschide laptopul, le foloseşti. Şi numai cine este departe de familie, de rude, acela preţuieşte aceste dispozitive, căci noi ne folosim din necesitate, nu stăm în faţa lor, doar ca să treacă timpul. Şi pe lângă noi, o foloseşte şi copilul în diferite forme şi activităţi, deci are o utilizarea fructuoasă.
        La momentul actual, nici o reţea de telefonie mobilă din România nu a încheiat un contract cu satelitul care transmite în Republica Moldova. Toţi cei dragi mie se află acolo, eu am noroc, căci am un abonament mai vechi şi minutele mele internaţionale sunt valabile şi pentru acolo, le mai aud vocea pentru un preţ rezonabil. Cei nou veniţi aici nu au această oportunitate, căci un minut îi costă 65 cenţi, iar internetul rămâne cea mai ieftină cale de comunicare spre o ţară care nu este una europeană, dar  şi acolo trăiesc oameni, care nu au salarii europene.
      Tableta de la  Ejuk Siries  Nova 9.7" este una performantă şi avantajoasă la preţ şi pentru mine personal, un cadou pe măsura aşteptărilor.
 Aici dovada:



 




vineri, 4 octombrie 2013

1001 vorbe

- Sentimentele tale imi fac inima  franta..., imi spune in timp ce ochii nostri caprui se  intrezaresc.
- ...

Toamna iernatică

       După exact o lună de toamnă s-a instalat iarna. La munte a nins ca în lunile de iarnă, un strat consistent şi rezistent de zăpadă, iar în rest frigul şi vântul şi ploaia au o faţă de ger crunt. Eram sigură ca va fi frig, dar nici chiar atât de, cum se întâmplă de fiecare dată, şi de data aceasta vremea i-a luat prin surprindere şi pe meteorologi şi pe noi toţi, mai ăuţin pe mine, căci am venit la oraş, suntem obişnuiţi cu timpuri crunte atunci când venim în vizită. 
     Cum era de aşteptat am prelungit şederea, a răcit copila şi cum la noi o răceală ţine minim 10 zile- maxim o lună, mai stăm o săptămână. A răcit din prima zi şi cea mai caldă zi din acest sezon de toamnă-iarnă, că în rest 3 zile a plouat torenţial şi altele 3 a bătut vântul şi n-au fost decât +7C, de ziceai că stă să ningă. Aveam impresia că toate zilele astea soarele nici nu a răsărit, nori cenuşii, mulţi şi negri, gri, vineţii. Ieri a dat un pic soarele, dar era unul cu dinţi, exact ca în zilele de iarnă, nu avea nici o putere de a dezmorţi termometrele. 
      În ultimii ani am observat că o viroză nu mai durează clasic: 3 zile, la noi personal ţine mult, fără complicaţii şi cu diverse tratamente, se ţine ca râia de capră, ultima dată 3 săptămâni. Am fost şi la  medicul de familie, şi la pediatru, şi la ORL-ist, i-am dat şi antibiotic, cum s-a scurs timpul, s-a făcut bine şi copila şi am ajuns să facem şi 5 sedinţe de aerosoli pe zi. De data aceasta nu am mai fost la medic, după un an plin de răceli excesive şi prelungite, ştiu toate schemele de tratament şi apoi tot va dura câte zile are viroza în cap, indiferent de tratament.  Am făcut aerosoli pentru fluidizarea mucozităţilor, i-am suflat nasul clasic cu batista, şi în 3 zile s-a oprit de a strănuta, dar mucozităţile nu conteneau să izvorască din năsuc. Apoi a început să tuşească de la mucozităţile  colectate în gât şi când am încercat să-i scoatem cu batista bebeluşului, mai aveam un pic şi ne inundau, ne-am dat  seama că suflatul nasului clasic a fost atât de superficială, încât mucozităţile s-au strâns toate în gât şi am început să o tratăm cu fluimucil, ca să alunece punga de mucozităţi în sus în jos, doar să plece din loc. Şi forăm cu batista bebeluşului după mucozităţi zilnic, apoi dezinfectăm nările cu colargol şi aşteptăm ca izvorul să sece. Are nişte gene de la ta-su, care mă fac să intru în delir atunci când răceşte, dar e totuşi o simplă răceală şi câte vor mai fi...
       Săptămâna viitoare se anunţă timpuri mai calde, sper să putem ieşi din casă, căci într-o săptămână întreagă nu am scos-o decât o singură dată şi atunci la locul de joacă din mall, dar care a făcut mai rău decât bine la starea ei de izvor nesecat al mucozităţilor. Wekeendul acesta este  "Festivalul Vinului", însă cum se încălzeşte abia de duminică încolo, nu are nici o şansă să iasă din casă şi să vadă şi ea ceva ce nu vede zilnic. Sănătoşi să fim că timp avem berechet.


S-ar putea să îţi placă şi:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...