sâmbătă, 28 aprilie 2012

UN AN ŞI OPT LUNI


bulevardul de castani



               A venit şi căldurica...ieşirile în parc au devenit lungi şi dese. Ieri am implinit o săptămână de când am înţărcat-o pe Daria, iar ea se poartă la fel de  natural, iar acest lucru mă ajută enorm. Poate tristeţea şi-o varsă prin miorlăielile şi mofturile din ultima săptămână, este foarte nervoasă şi incăpăţânată.  Încerc să o înţeleg şi să o ajut să depăşească momentele, însă uneori totul se termină aşa cum işi doreşte ea, căci mi se pare cea mai buna cale. Ştie deja de unde facem rost de chestii de ronţăit, şi deşi are câte două feluri în geantă, în mână, dacă trecem pe lângă magazin e musai să intrăm, căci de nu se lasă cu bocete şi plâns până la vomă (cum a făcut şi azi), iar decât să te audă toată piaţa cum te plânge Daria încontinuu, mai bine faci cum îşi doreşte ea.
            De vorbit to nu spune mare lucru, mai invaţă câte un cuvânt nou pe săptămână, cel de săptămâna trecută este "tu", iar cel din aceasta este "leu". În rest chestii copilăreşti, rostite cu toată inima, mai ales dacă o calcă pe bătătură vreun copilaş, strigă imediat "mama!", dar apăsat şi răspicat, de intoarce capul jumătate din parc. A început să probeze pantofi sau orice altă incălţăminte găseşte sau pofteşte şi merge cu ele prin casă foarte mândră şi ţanţoş. Între timp am început şedinţele de kinetoterapie, aşa profilactic, la prima a plâns, ca de fiecare dată de sărea cămaşa de pe ea, apoi îi dă mâna doamnei de la intrare şi o zbugheşte din loc, mai are momente în care ăşi pierde răbdarea, dar combinaţia de exerciţii cu joaca îşi face efectul.
            Eu am slăbit 7 kg până acum, sunt mulţumită, iar ideea de a arăta aşa cum arătam acum 3 ani mă face să mă simt pur şi simplu divin. Cu înţărcatul natural mă descurc aşa şi aşa, reţeta este:
  1.  frunze de varză proaspătă, se spala si se sterg apoi sa fie uscate, se pun într-o pungă de plastic şi cu sucitorul se trece peste ele  zdrobindu-se nervurile de pe spate ca sa iasa sucul de varza, apoi le pun în sân;
  2. ceai de salvie, 3 căni pe zi, pentru reducerea cantităţii de lapte;
  3. şi masaj în sensul acelor de ceasornic, iar dacă s-au format totuşi noduli dureroşi, masaj şi muls parţial pentru a elimina laptele colectat.
     A trecut o săptămână, frunza de varză mi-a luat din durere, din fierbinţeală, însă noduli tot am făcut la un sân, aşa că l-am muls puţin, sper să pot trece şi peste asta. Şi acum îmi admir înţelepciunea că am alăptat până acum, căci Daria nici după o săptămână nu are de gând să doarmă noaptea, după cum visam, se trezeşte la fel de des şi uneori mie foarte greu să mă trezesc şi să-i ţin biberonul cu ceai, şi trebuie să îi schimb şi scutecul la mijlocul nopţii. Totuşi, sper că va dormi odată... 








cu mătuşica








sâmbătă, 21 aprilie 2012

ÎNŢĂRCAT

           
 


        1 AN 7 LUNI 2 SĂPTĂMÂNI ŞI 6 ZILE atât am alăptat-o pe Daria. Au fost clipe unice şi plăcute şi dureroase, de intensităţi diferite, însă azi 20 aprilie am hotărât să le punem capăt. N-am plâns nici eu nici ea, m-a înţeles din priviri şi din puţinele vorbe, deşi e la vârsta la care nu înţelege decât ce vrea ea. Am avut acea discuţie clasică în care i-am explicat că lăpticul meu a plecat la un bebe mic, care vrea să se facă mare şi frumos la fel ca ea şi Daria nu cred că a priceput ceva, însă eu mi-am ţinut discursul, iar drept recompensă pentru "donarea lăpticului" va primi biberon cu lăptic de văcuţă şi ceai. Atitudinea ei m-a ajutat enorm, căci şi la cea mai mică lacrimă eram în stare să cedez, am încercat de probă, dar s-a dovedit a fi proba finală, căci s-a resemnat cu lăptic şi ceai fără nici o urmă de supărare.
         Nu am citit dinainte cum e cu înţărcatul, căci eram sigură că dacă citeam câte ceva mă răzgândeam, aşa că abia a treia seara am intrat să citesc câte ceva despre remedii pentru un înţarcat mai puţin dureros. Cred că în fiecare zi a rostit cuvântul "si"(sisi) aşa din nostalgie, nu a tras nici de tricou şi nici să le caute, şi-a luat biberonul de mâner şi şi-a înghiţit liniştită ceaiul sau laptele. Noaptea s-a trezit ca de obicei la 2 - 3 ore s-a resemnat cu ceai fără nici o supărare, iar la prânz a adormit tot cu ceai. Stau şi mă minunez, căci fetiţa mea nu adormea decât la sân şi zi şi noapte, eu pufăiam uneori, ea se bosumfla, acum e liniştită şi sătulă, acum era pregătită să renunţe la sân.
      Am ajuns la acest capitol treptat, însă nu chiar aşa cum mi-aş fi dorit, am învăţat-o uşor-uşor cu biberonul, apoi cu ceaiul, apoi cu lăpticul, lucruri pe care până de curând le refuza cu desăvârşire. De o lună îşi primeşte 2 biberoane de lapte de vacă, seara şi dimineaţa, iar sân doar la prânz şi noaptea, mesele cu lapte de mamă le-am inlocuit cu ceai acum.  Am hotărât să îi dau lăptic de vacă pentru că aveam tot mai puţin lapte şi cum nu mai avea nici  consistenţă iar ea era mereu cu gura la sânul meu, iar de când cu laptele de vacă, sânul îl folosea pe post de somnifer.
       Am hotărât să o înţarc pentru simplu fapt că sânul era folosit pe post de somnifer, iar nopţile erau la fel de albe, căci Daria nu a dormit niciodată mai mult de 2-3 ore legate pe noapte. Meritam amândouă un somn liniştit, iar când alăptatul devine o povară pentru una dintre noi, atunci trebuie să punem capăt. Aici mai intră în discuţie şi dieta mea, în zilele de PP rămâneam absolut fără lapte, aşa că am hotărât să spun stop. Aveam amândouă destule motive, acum poate sta şi fără mine, iar eu pot pleca liniştită dacă am treabă, şi măcar pentru somnul de prânz. 
     Am încheiat un capitol foarte frumos şi plin de amintiri pe care le voi ţine minte mereu, sunt fericită că am putut să ajung până aici, iar acele momente le voi păstra în inimă cu drag tot restul vieţii.

luni, 16 aprilie 2012

DE PAŞTI


HRISTOS ANESTI!

           Anul acesta de Paşti am sărbătorit în familie. Am plecat cu toţi la tati la parohie, şi nimic nu a reuşit să ne tulbure liniştea interioară, nici ploaia, nici nămolul, nici dormitul într-un pat înghesuiţi, fiecare îşi savura momentul lângă cei dragi. Daria era în extaz, locuri noi de cucerit, de cunoscut, de controlat, zici că era un titirez şi afară şi în casă, dar ceea ce o făcea să se simtă şi mai minunat era prezenţa lui tati. Zilele au trecut ca gândul, iar cum clipele frumoase sunt scurte, azi am plecat, însă tati a mai rămas pentru câteva zile bune.
         Eu am reuşit să-mi ţin dieta cu sfinţenie, după ce m-am cântărit în dimineaţa de Paşti şi aveam cu -1kg, după 6 zile de Croazieră, am hotărât să menţin cursul, chiar dacă toate mâncărurile tradiţionale îmi făceau cu ochiul, nu m-am lăsat intimidată în nici un fel. Mă bucur pentru mine şi uneori chiar mă admir pentru curajul de care dau dovadă, sper şi ţin să cred că voi reuşi cu această dietă, să mă fac să mă simt bine în pielea mea.
         Cel mai frumos de Paşti e la ţară, au înflorit copacii, cântau în triluri păsărelele, au făcut cor şi broaştele după atâta amar de ploaie, aerul de munte era atât de curat şi tare, încât îţi mişca vârful nasului din prima gură de aer trasă în piept. Mmmm...e frumos să vii doar în vizită, te recreezi, te  umpli de energie, de viaţă...
admira iarba
se uita sub dveră şi-l striga pe tati
alerga de mânca pământul
            

sâmbătă, 14 aprilie 2012

PREGĂTIRI DE SĂRBĂTORI ÎN FAMILIE

pregătiri în familie
    Aşa cum s-a pomenit  în familiile româneşti înainte de sărbători se face curat, prin casă, prin curte, peste tot. În cazul nostru am hotărât să facem ordine măcar în camera noastră, deşi m-ai târziu mi-am dat seama că ar fi mai uşor să arunc de jos nişte pietre pe un munte, decât să faci curat prin casă atunci când ai pe lângă tine un copilaş atât de binevoitor şi săritor la nevoie. În primă fază am spălat pe jos, iar Daria a stat foarte frumos în scaunul ei de masă care era prin pat şi s-a jucat cu banii din portofelul meu, însă cum am trecut la următorul pas de a peria şi covorul, zici că s-a băgta în priză, nu mai avea stare, aşa că mă luptam şi cu peria pe covor şi cu Daria, care roia în jurul meu. În zadar erau vormele mele aruncate, ca nu are voie să pună mâna în apă şi că pe partea care stă ea e ud covorul, în final, am lăsat-o să facă ce ştie mai bine, să mă ajute, căci ăsta era scopul ei :)). În bucătărie nu are acces, căci cine ştie ce ieşea...


Published with Blogger-droid v2.0.4

marți, 10 aprilie 2012

DIETA REVELAŢIE

      Uneori ai nevoie de o motivaţie, alteori de o dieta potrivită ţie, iar de cele mai multe ori nu te simţi în largul tău nici cu tine însuţi, iar când vine momentul - momentul tău, găseşti şi puterea de a lupta şi dieta care ţi se potriveşte mănuşă. Pentru mine expresia "cură de slăbire" sună foarte strident şi nu ştiu de ce îmi aminteşte de foame.
      În viaţa mea nu am ţinut una, însă mai voiam să dau câte un kg jos câteodată şi mâncam doar morcovi şi făceam foamea, dar nu slăbeam. Marţi am avut o revelaţie, am găsit-o, am găsit dieta pe care o căutam de atâta timp, o dietă în care mănânc şi slăbesc. Până şi cuvântul "dietă" îmi sună atât de prietenos, mâncarea mi se pare că arată "ca la restaurant", după cum am eu o vorbă, deci, îmi place, sunt motivată şi am adoptat-o în cel mult 3 ore de la găsirea ei, adică timp în care am luat la cunoştinţă ce şi cum se mănâncă Dukan pentru a slabi sănătos.
   Iar când ai combinaţia perfectă: un trup cu forme apetisante, o dietă hiperproteică şi multă voinţă şi dorinţă, nimic nu mai poate să-ţi stea în cale. Am început dieta cu un ou fiert, atât aveam în acel moment în frigider din alimentele permise, ca spre seară să nu mă mai recunosc, mi-am dotat frigiderul dietetic, la 3 zile mi-am cumpărat şi tigaie gril, am umplut congelatorul cu peste, piept de pui, după cum şi recomandă dr. Dukan. Toţi banii care îi cheltuiam până acum pe dulciuri, fructe şi prostii, îi investesc în meniul zilnic dukan.
    Prima zi  a fost grea, în sensul, că e greu să te rupi aşa deodată de obiceiurile culinare zilnice,  dar dimineţile în care acul de cântar imi tot demonstra efortul depus, m-au făcut să mă simt mult mai bine. Apoi în următoarele zile m-am transformat într-o adevărată dukanitză, mâncam sănătos şi slăbeam atât de bine.
   Azi am împlinit o săptămână, -4 kg şi deja visez la hainele care zac prin dulap. Am început de ieri o nouă etapă, Croazieră, e cea mai lungă şi cea mai grea, dar kg mele sunt mai grele de suportat. Au fost şi tentaţii multe, dar parcă nimic nu mă mai interesează, decât scopul meu final, greutatea ideală.
    Metoda mea de înţărcare naturală nu prea dă roade încă, Daria îşi dedică încă nopţile şi după-amiezile laptelui matern, dimineaţa şi seara bea câte un biberon de lăptic de vacă, şi ăsta e doar începutul, sper să ajungem la o înţelegere reciprocă.
  
  

ATAC CONTRA KG ÎN PLUS


I. Atac:  6 zile = - 4 kg

1. 03.04.2012..........................................................78 kg................................................................0kg
2. 04.04.2012..........................................................77 kg..............................................................-1kg
3. 05.04.2012..........................................................76 kg..............................................................-1kg
4. 06.04.2012..........................................................75 kg..............................................................-1kg
5. 07.04,2012..........................................................75 kg..............................................................-0kg
6. 08.042012...........................................................74 kg..............................................................-1kg

P.S.: Comentariile nu pot face faţă kg pierdute, adică fenomenal, mă simt bine, mă simt sătulă şi în acelaşi  timp mă simt mai slabă.











luni, 2 aprilie 2012

DICŢIONAR DE VORBE COPILĂREŞTI 1+

  1+
  1.  ba ,  baba -   pentru bunica;
  2. ba, bai - la baie;
  3. tîca-tîca -  încă o gângureală pe care o tot repetă cu mare plăcere;
  4. îîîî! - îîia Daria şi tot gesticula cu mâinile până se făcea mov, verde, roşie, albastră, doar ca să se facă înţeleasă ce anume îşi doreşte;
  5. nu nu -  negaţia nu este foarte des rostită de Daria şi pentru faptul că noi mereu îi spunem că nu are voie să facă anumite lucruri, doar că încă nu a înţeles conţinutul, ea merge la locul cu pricina, zice "nu nu", dar pune mâna...;
  6.  da -  pentru da;
  7.  pa pa- de dimineaţă când ne schimbăm de pijamale tot repetă obsesiv "pa pa!", iar când ne pregătim să mergem la plimbare, face cu mânuţa de fiecare dată, chiar dacă uneori suntem doar noi acasă, iar de curând şi-a mai aprofundat cunoştinţele în materie de fitze şi mai spune uneori "pa pisi!";
  8. doi - pentru doi;
  9. tei - pentru trei;
  10. do - pentru nota do, are un pian de jucărie, iar eu îî mai cânt la el o melodie scurtă şi cu note, iar când îi este dor de o serenadă de a mea, îmi postează pianul în braţe şi-mi spune "do!";
  11.  iaiiaiiai - începutul refrenului din piesa lui Pitbull şi Marc Anthony;
  12. ţiţi - pentru lapte de mamă;
  13. Anna -  pentru Ana, mătuşica adevărată;
  14.  ţii, bau- exclamă Daria cu gura larg deschisă în timp ce îşi scoate căpşorul drăgălaş ascuns după dulapul din colţul camerei;
  15.  mami -  rosteşte apăsat şi sacadat, moment în care eu trebuie să-i fac pe plac, căci ea mi-a vorbit cu hotărâre;
  16. ma, ta - în ultima perioadă şi-a făcut un obicei de a rosti prima silabă din cuvinte, aşa că atunci când vrea să ne strige pe amândoi, ne spune doar primele silabe, e un început de expresie;
  17. pis - pentru pipi, oală;
  18.  nani nani - îşi aranjează pernele pe covor şi pune capul pe ele în timp ce spune cu multă duioşenie "nani-nani";
  19. au! - este interjecţia prin care îşi exprimă suferinţa atunci când se loveşte uşor, îşi masează uşor locul lovit şi îşi continuă calea;
  20.  ou - pentru oul de găină şi "ou"pentru orice farfurie în care se află mâncare;
  21. uau! - exclamaţie care exprimă o emoţie puternică, atunci când este luată prin surpindere sau vede ceva ce îi place;
  22.  ma - este prima silabă a mai multor cuvinte: maimu, mare, Many, ;
  23. caca - pentru atunci când nu are voie să pună mâina sau se va murdări;
  24. nana - pentru nana;
  25. lala - adevărul e la fund de mare, dar când Cristi nu este acasă şi ea tot repetă încontinuu "tata, tata!?", eu îi explic că tatăl ei este la Lera, apoi ea încearcă să repete, doar că i se împleticeşte limba şi nu-i iese decât "lala";
  26. pesi - pentru peşte;
  27. bebi - pentru baby;
  28. bibi - pentru Bibi Bolcksberg şi pentru Bibi (Gabi);
va urma...

duminică, 1 aprilie 2012

DICŢIONAR DE VORBE COPILĂREŞTI 0+

        0+

  1.  oa –  plânsul: unicul mod al bebeluşilor de a comunica în primele luni de viaţă, lacrimile copilariei care se topesc  înainte de a se forma în îmbrăţişarea părinţilor, Daria a plâns din numeroase motive (foame, somn, disconfort), însă cel mai mult îi face plăcere să plângă de foame de lapte matern şi de braţe părinteşti;
  2.  aguuu, aaaa, gooo.gânguritul: un mod de a-şi manifesta  sentimentele şi în    acelaşi timp reprezintă un instrument de socializare, şi ăsta este doar începutul, m-am schimonosit în diverse moduri şi forme, dar acesta este cu mult mai fascinant decât orice curs de lingvistică sau istoria limbii - 2 luni;
  3. tata - primul cuvânt, într-o dimineaţă Cristi ieşea pe uşă, iar Daria l-a strigat atât de natural şi de firesc, cu o voce caldă şi plină de dragoste, iar la auzul acestor silabe magice ne-am topit amândoi şi ne-a umplut sufletul de bucurie -  6 luni;
  4. mama- cel mai des cuvânt folosit, îl rosteşti şi când ţi-e bine şi când ţi-e mai puţin, Daria a ales să mă strige pentru prima dată atunci când i-a fost cel mai greu, la spital...eram acolo lângă ea, însă ea nu mai înceta să mă strige. În rest ador să fiu strigată pe nume "mama" de dimineaţă până seara şi toată ziulica sau la orice oră din noapte sau din zi. Este ca si cum mi-ar spune cineva de fiecare dată: "Eşti frumoasă, te iubesc!"  - 7 luni;
  5. tataia - da ştiu, complicat cuvânt şi-a mai ales, doar că în timp ce mami mai face una-alta prin casă sau oraş, Daria îl are drept bonă pe tataia, aşa că şi-a învăţat bine lecţia - 9 luni. 


VA URMA...

S-ar putea să îţi placă şi:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...